נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותסניף נגיש של בנק הפועלים ייסגר. התושבים: ״זה מצב בלתי אפשרי בשבילנו״

סניף נגיש של בנק הפועלים ייסגר. התושבים: ״זה מצב בלתי אפשרי בשבילנו״

בעקבות ההחלטה לסגור את סניף רמת יוסף בבת ים, יוצאים תושבי השכונה למאבק. ״נעשה הכל כדי שהסניף הזה לא ייסגר״

לאן ינדדו לקוחות הסניף הסגור בבת-ים? (צילום מסך)

לקוחות סניף בנק הפועלים נגיש לנכים שבשכונת רמת יוסף בבת ים, גילו בשבוע שעבר כי הוא עומד להיסגר באוגוסט ולקוחותיו יידרשו לעבור לסניף בנק אחר בעיר, או בחולון הסמוכה.  

הסניפים הקרובים ביותר נמצאים במרחק קילומטר וחצי עד שניים מהסניף שייסגר (בתמונה מסומן במספר 4). זה יקשה על נכים וקשישים את ההגעה ויכפה עליהם נסיעה ארוכה בתחבורה הציבורית. בנוסף, הסניף שנסגר כלל חנייה נוחה שאפשרה גישה ישירה לבנק. בסניפים החלופיים החנייה צפויה להיות מאתגרת הרבה יותר.

״הסניף ברמת יוסף מונגש, יש לי חנייה אם אני צריכה, וזה עצוב מאוד שסוגרים שם״, אומרת מיכל, נכה קטועת רגל (49) ולקוחה של הסניף. ״המשמעות היא שאצטרך עכשיו לנסוע בעיר עם הקלנועית שלי וזה מפחיד אותי ממש, או לקחת מונית על חשבוני. אף אחד לא חשב עלינו, הנכים״. גם אמה בת ה-80 של מיכל, אף היא לקוחה של הסניף, צפויה להיפגע בעקבות המהלך.  

Igul-Letova
״אצטרך לנסוע בעיר עם הקלנועית שלי וזה מפחיד אותי ממש״ (צילום: באדיבות המצולמת)

״אף אחד לא הודיע לנו כלום, מפה לאוזן הבנו שסוגרים״, מספרת רונית, שאמה, אף היא לקוחה של הסניף, היא נכה בת 84 הנעזרת במקל הליכה. ״אם יעבירו את החשבונות שלנו לרמת הנשיא, נשקול לעבור בנק כי זה יהיה בלתי אפשרי עבורנו״. 

המאבק של תושבי השכונה בהחלטה מתחיל לצבור תאוצה, עם גיוס של לקוחות הבנק בקבוצת הפייסבוק ״תושבי שכונת רמת יוסף בת ים״.

״לכל אחד יש את האבא והאמא שגרים בשכונה ונמצאים בבנק, כך שזה נוגע בכולנו״, אומר תושב השכונה, אשר אהרוני. ״אנחנו נעשה את הכל על מנת שהסניף הזה לא ייסגר״. 

Igul-Letova

מבנק הפועלים נמסר: "במהלך חודש אוגוסט סניף רמת יוסף בבת ים עתיד להתמזג. לקוחות הסניף יוכלו להמשיך ולקבל שירות באחד משלושת סניפי הבנק הסמוכים (סניף בת ים, סניף רמת הנשיא או סניף חולון ויצמן) וכן לעשות שימוש בשני מכשירי בנקט שיישארו בשטח הסניף. החל מסוף אוגוסט יוצב באזור סניף נייד אחת לשבועיים, שיספק לאוכלוסייה שירותים בנקאיים לרבות שירותי קופה. בנוסף, נקיים קורסים לאוריינות דיגיטלית ללקוחות מבוגרים. 

״נזכיר כי לבנק הפועלים פריסת הסניפים הגדולה בישראל והוא מחזיק במספר המכשירים האוטומטיים הגדול במערכת הבנקאית. הבנק ממשיך לעמוד לרשות לקוחותיו גם במוקד הטלפוני הייעודי שהוקם ללקוחותיו המבוגרים מעל גיל 70, ללא המתנה בטלפון 2403* וכן באתר ובאפליקציה. אנחנו בהחלט מודעים לכך שהשינוי לא פשוט, אבל דואגים לתת תמיכה מותאמת לאוכלוסייה״.  

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות