נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותמה קרה כשהסתרתי באתרי ההיכרויות שאני עיוור

מה קרה כשהסתרתי באתרי ההיכרויות שאני עיוור

לאפיק סופיר נמאס שבחורות מנפנפות אותו בגלל העיוורון, אז הוא החליט לא לספר. זה מה שהוא גילה

"מאמי, יש לך חשבון בנק?"

"למה?"

"אני צריכה 200 שקל, תעביר לי".

Igul-Letova

זו רק אחת מהתגובות ההזויות שקיבלתי לאחרונה באתרי היכרויות. באותו רגע חשבתי שבטעות הפכו אותם לבנק…

שמי אפיק סופיר, אני עיוור מלידה, עובד בחברת "שטראוס מים", כותב מידי פעם באתר "שווים" ובודק תוכנה, וחוץ מזה מחפש קשר רציני. במלים אחרות, כל מה שאני רוצה זה פשוט מישהי שתקבל אותי כמו שאני.

Igul-Letova

במציאות, זה אולי נראה קל. אבל כשאתה עיוור מלידה, ועוד כותב את זה שחור על גבי לבן באתרי היכרויות, הסיכוי שתקבל תשובה שהיא לא "מצטערת אבל, לא מתאים, לא רלוונטי….", או גרוע מזה התעלמות מוחלטת – הוא קלוש ביותר.

אז עשיתי ניסיון ומחקתי בכמה אתרי היכרויות שאני נמצא בהם את הפרט הביוגרפי החשוב. כמה לא מפתיע, כמות הפניות עלתה משמעותית, וככה גם התגובות לפניות שאני שלחתי. זה אפילו הגיע למצב שמישהי אחת ביקשה עוד תמונות שלי. אבל יש בעיה, באפליקציה המסוימת הזו, האפשרות לבחור את התמונות בשימוש תוכנת קורא מסך לא נגישה. לכן לא הייתה לי ברירה, אמרתי לה שאני עיוור, ו…כמו מעשה קסם, היא נעלמה.

"מחפש אהבה אמיתית". אפיק סופיר

היו גם מצבים שהתחלתי התכתבות עם מישהי, ובשלב מסוים, כשזה נראה מבטיח, סיפרתי לה שאני עיוור. שוב, כמו במקרה הקודם, היא נעלמה, או שכתבה "ביי" או "לא מתאים".

אז אני עיוור. זה כזה ביג דיל? כנראה שמבחינת הבנות, כן. בואו אני אספר לכן משהו עליי. כמו שציינתי, אני עובד, ומתפרנס, ויודע לעשות כמעט הכל, חוץ מלנהוג. כי סביר להניח שאם אעשה את זה, תוך שנייה אתקל בעץ או בעמוד שסתם עמד בדרך ולא ציפה שייתקלו בו. אז נרחם על העמוד והעץ, ולא ננהג.

אבל שוב, מעבר לזה אני יכול לעשות הכל.

בזמן שאני כותב לכם, נזכרתי פתאום בעוד כמה "פנינים" מאתרי היכרויות. למשל, "היי, שיהיה לך המון בריאות, אני לא מעוניינת", ואפילו:  "היי, אני לא רוצה שיהיו לי ילדים עיוורים, המון בהצלחה".

אני אחדש לכם משהו. עיוורון הוא חד משמעית לא מחלה גנטית. אז אל דאגה בקשר לילדים עיוורים. עיוור הוא גם לא חייזר. בחיי, הוא בן אדם כמו כולם. במקום לשלול על הסף ועוד לכתוב "אני לא רוצה לפגוע, אבל", אני מציע לכן, תכירו ואל תשללו מיד לפי איזו כותרת שנראית קצת מפחידה. היא רק כותרת, יש אדם מעבר לה.

שורה תחתונה, אני אפיק, אני עיוור, ואני מחפש אהבה אמיתית. אגב, לא חובה אהבה עיוורת ?

בן 21 מקריית גת, רווק (מחפש אהבה). עובד כנציג שירות טלפוני עבור חברה בתחום השירותים. שידר ברדיו "קול גת" במשך ארבע שנים. עיוור מלידה ומתמודד עם שיתוק מוחין ביד וברגל שמאל.

כתבות אחרונות