נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי
הסתדרות 480-100

המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאוטיזםבבקשה, אל תפקירו את הילד שלי ואת חבריו

בבקשה, אל תפקירו את הילד שלי ואת חבריו

אמא של ד', תלמיד משולב, בטור אישי כואב: "המערכת שוב מפקירה אותו. תנו לסייע שלו לעבוד איתו מהבית, זו זכותו"

מאת אמא מודאגת

ד’, הילד שלי, עולה לכיתה י”א בבית ספר במרכז הארץ. הוא לומד בתיכון עיוני רגיל, משולב בכיתה רגילה. עושה בגרות רגילה, 5 יחידות מתמטיקה, 5 יחידות אנגלית.

בגיל חמש  הוא אובחן עם ADHD. באמצע כיתה ה’ אובחן על הרצף האוטיסטי. הסייע שלו עוזר לו בלימודים, מתווך לד’ את העולם.

כשאומרים שיש שיעורים, צריך לוודא שד’ רשם ולא חלם לרגע. כשאומרים שיש להתחלק לזוגות, הסייע צריך לעזור לד’ למצוא בן זוג. כשיש המון מטלות, הסייע צריך לעזור לד’ לסדר את המטלות ולעזור לו בתכנון וחלוקת הזמנים. ואם צריך ללכת למורה מקצועי לבקש הארכה או שיעור פרטני, ד’ לא יזום לבד. הסייע מלמד אותו איך לפנות ומלווה אותו למורה הנחוץ. הסייע עוזר לו גם ביצירת קשרים חברתיים. השנה, לראשונה מזה שלוש שנים, ניגש ד’ לשני ילדים והזמין אותם הביתה, בתיווכו של הסייע כמובן.

בגל הראשון ד’ נשכח על ידי מערכת החינוך. כולם עברו ללמוד בזום, גם הוא. הסייע הוצא לחל”ת
וד’ הופקר. הילדים בזום קיבלו מטלות רבות, חלקן מהוות 30% מציון הבגרות. בתחילה עקב ד’ אחר המטלות, עד שלא היה מסוגל יותר, ואז ויתר. אנחנו, ההורים, שאלנו אם יש מטלות, והוא אמר שסיים אותן. אבל אז ראינו בתוכנת המשוב את האפסים על אי הגשת עבודות. מנקודה זו המחנכת החלה לרכז עבורנו מטלות. היא התקשרה לילדים לברר, פנתה למורים המקצועיים, עד שגם היא קרסה.

לו הסייע היה מגיע אלינו הביתה, ד’ היה יכול להיות כמו כל ילדי כיתתו

למרות שהוחזרו סייעים לבית הספר לתמוך מרחוק, משום מה הסייע של ד’ לא הוחזר. אין לי מושג מה הסיבה.

משהוחזרו הסייעים לעבודה, לא הורשה הסייע לבוא אלינו הביתה, למרות שהסכים. העירייה הנחתה שהסייע יתמוך בזום, ושד’ יגיע ללמוד במרכז לימוד או בבית הספר. שאר תלמידי כיתתו למדו בזום במערכת שעות עם חלונות הפסקות. לפי דרישת העירייה, ד’ היה היחיד שהיה אמור להגיע לבית הספר, תוך סיכון בהידבקות בנסיעה באוטובוס, ואז ללמוד שם במשך שעות רצופות, או ללמוד מהבית כשהסייע מצטרף אליו דרך הזום.

לצערי, הפתרון לא היה טוב. התמיכה של סייע בזום במקביל לשעות הזום לא תורמת דבר. הוספת שעות זום מול סייע רק מכבידה על הילד. במקום התרעננות, הוא צריך להמשיך מול הזום.

לו הסייע היה מגיע אלינו הביתה, ד’ היה יכול להיות כמו כל ילדי כיתתו. והסייע היה יכול להועיל ולסייע לד’ בצורה מותאמת לצרכיו.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

ועכשיו, מה יקרה ב-1 בספטמבר? ד’ שוב יופקר על ידי מערכת החינוך. בימי למידה מהבית, הסייע יהיה בבית הספר במקום לסייע אישית לד’, יתווספו עוד שעות זום לא יעילות מול הסייע במקום להשתמש בהן בחוכמה, ונבזבז אותן שוב.

בשביל לקבל סיוע דורשים מד’ לבוא לבית הספר. יחיד מכל כיתתו. זה לא יועיל לו, אפילו יזיק. איך?

א. קיבוע השוני ואי השוויון בינו לבין חברי כיתתו.

ב. מערכת שעות לא שוטפת, ובמקום לנוח בין זום אחד לשני, הוא יהיה לבד עם סייע בזום.

ג. סיכון בתחבורה ציבורית ובמגע עם ילדי בית ספר אחרים.

ד. בזבוז שעות סיוע בשם העיקרון במקום מציאת מה נכון וטוב לילד.

אנא, אתם שם למעלה, במוקדי קבלת ההחלטות, אל תפקירו את ד’ וחבריו. מגיע להם להיות שווים בחינוך הרגיל, עם הסיוע לו הם זכאים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות