נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשיאוטיזם5 סיבות לחבב את הקורונה מנקודת מבט של אוטיסט

5 סיבות לחבב את הקורונה מנקודת מבט של אוטיסט

בניסיון להתמודד עם הלחץ של הסגר המתקרב, איל שחל ניסח לעצמו יתרונות מרירים-מצחיקים-אמיתיים של המגיפה

בניסיון להתמודד עם הסגר המתקרב, על כל המשמעויות, הלחץ והחרדה, ניסחתי לעצמי חמישה יתרונות שיש בכל זאת לקורונה מנקודת מבטו של אוטיסט. ואלה הם:

  1. כולם בסגר ולך יש פטור מהגבלת מרחק, כי כל העולם יודע שמוטב שתלך מאשר תטפס על קירות ועל הוריך. אין לכם מושג כמה העולם יפה וברור כשיש מעט תחבורה, ולא מדוושים עליך מאחור.
  2. פטור ממסיכה הוא גם פטור מגרדת. האמת היא שכולם כבר הבינו את זה ומתחזים לאוטיסטים. ברור לכם שאוטיסט עם רגישויות תחושתיות אותנטיות יגיע עד לעימות עם שוטר לפני שיעטה מסיכה, נכון? האפידרמיס מדבר פה, לא השכל.
  3. שיעורים בזום! כמה טוב להיות ריבוע וירטואלי ולא סטודנט במרכז שורה, במרכז אולם פלורצנטי, מהדהד. ואם אני משמיע רעש, אני מבצע "השתק" לעצמי.
  4. הימנעות מחיבוקים דביקים. אין פרופיל אחד לאוטיסטים. אני, למשל, נהנה ממגע, אבל יש מקום ברשימה הזו גם לחברים שלי, שהמציאו תרגילי הימנעות מורכבים בכדי לא למצוא עצמם לפתע מחובקים ומנושקים במיטב הנימוס הישראלי. איזו הקלה בשבילם להיות מבודלים הרמטית, היגיינית.
  5. פטור מקניות! חסל סדר שופינג כהלכתו. התרוצצות במעגלים עם עגלה, עד סינוור ופילבול עיניים. עד קריסת ברכיים ואוזניים. עכשיו כולם רוצים ממך רשימות. ומביאים עד הבית. אנחנו העתיד שרצינו להיות.

נכון שהמגיפה הזו היא לא פייה טובה, אלא מכשפה וירוסית, אבל התוצאה היא חמש מתנות לחושים הדוויים. הלוואי שנשכיל להמשיך אותן הלאה, לעולם בלי קורונה. זה יהיה עולם נגיש ורגיש יותר לאנשים עם רגישות חושית ותחושתית.

Igul-Letova
גם וירוס מפחיד, גם בירה צוננת. קורונה
יליד 2001, מתל אביב. מסיים תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה באמנות ומשפט ציבורי. מאובחן כאוטיסט בתפקוד נמוך עם דיספרקסיה (קושי נוירולוגי בביצוע פעולות), שפוגעת בדיבור. מתבטא בהקלדה מגיל צעיר. צייר ששתי תערוכות מאחוריו. כותב שירים שחלקם הולחנו.

כתבות אחרונות