גם ב”סגר החגים”, כמו בגלים הקודמים, החינוך המיוחד ימשיך לפעול לפי המתווה הקבוע – כך אושר בישיבת הממשלה שהתקיימה אמש לקראת כניסת הסגר.
שר החינוך יואב גלנט הציג את עמדתו בישיבה, ובעקבות כך החליטה הממשלה להחריג את החינוך המיוחד מהנחיות הסגר הנוקשה. כתוצאה מכך תלמידי החינוך המיוחד, תלמידי כפרי הנוער וילדים ונוער בסיכון ימשיכו ללמוד כפי שהיה עד עתה.
בשורה טובה נוספת נוגעת לילדים המשולבים. גם כאן, לדברי בכיר במשרד החינוך, שגרת הקורונה נמשכת. המשמעות היא שסייעות שהגיעו לעזור לתלמידים משולבים בבתיהם, יוכלו להמשיך לעשות כן. כנ”ל לגבי סייעות שנתנו סיוע לילדים משולבים במוקדים עירוניים או בבתי הספר עצמם.
על רקע החלטת הממשלה הולכת וגוברת המתיחות בין משרד החינוך להסתדרות המורים בראשות המזכ”לית יפה בן דוד. רק אתמול הציגה הסתדרות המורים נתונים שלפיהם מחצית מהתלמידים והמורים בחינוך המיוחד בכלל נמצאים בבית בטענות שונות של חולי, חשש מהגעה לבית ספר ובידוד. לעומת זאת, במשרד החינוך טוענים כי הנתונים שהוצגו אינם נכונים.
עמדת הסתדרות המורים עקבית לאורך כל התקופה האחרונה, והיא להפסיק לקיים את הלימודים בחינוך המיוחד בזמן הקורונה. זאת לטענתם, עקב חשש לבריאות המורים והתלמידים. עד עתה עמדה זו לא התקבלה. “הפעם אנחנו לא הולכים לוותר”, אמר הבוקר גורם בהסתדרות המורים ל”שווים”. “לא ניתן שיפקירו את בריאות צוותי ההוראה שלנו”.
השבוע הוציאה הסתדרות המורים הודעה לעובדי ההוראה, שבה מודגשת הפעילות הנחושה של בן דוד שמטרתה למנוע את ההחרגה של החינוך המיוחד מהסגר. “אנחנו מודעים לקשיים ולסכנות ההידבקות ומציפים אותם כלפי משרד החינוך, חברי הכנסת, ראשי רשויות ולשכת ראש הממשלה”, נכתב למורים. “הסתדרות המורים לא תאפשר להחריג את החינוך המיוחד כשכל המשק בסגר. כמו כן, אנחנו מזכירים כי במהלך חול המועד סוכות הלימודים הם בגדר קייטנה, ולכן בהמלצת הסתדרות המורים אין להגיע”.

עוד בנושא: