נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהמתנה היפה שנתן ג'סטין טימברלייק לנער משותק לרגל חג ההודיה

המתנה היפה שנתן ג'סטין טימברלייק לנער משותק לרגל חג ההודיה

הזמר והשחקן המפורסם שמע כי להוריו של הנער אין כסף לרכב מותאם, ורכש אותו עבורו ב-35 אלף דולר

מתנת ג'סטין טימברלייק: הרכב בביתו של ג'ייק. צילום מפייסבוק

אין כמעט תושב בעיירה מוריסטאון שבניו ג'רזי, ארה"ב, שלא מכיר את ג'ייק סטיט. ג'ייק, נער בן 17 עם שיתוק מוחין, נוהג לשבת בסופי שבוע על כיסא הגלגלים שלו מחוץ לביתו עם שלט הקורא לנהגים לצפור אם הם מרגישים שמחים – "Honk if you are happy".

לאחרונה נודע לתושבי המקום כי למשפחתו של ג'ייק אין יכולת לממן רכב המותאם לצרכיו, שבו יוכלו להסיע אותו ברחבי העיר, והם החליטו להתגייס למענו. הם העלו קמפיין לגיוס תרומות והחלו לאסוף כסף במטרה להגיע ליעד המבוקש עוד לפני חג ההודיה. אבל אז הגיעה הפתעה שגם הם לא ציפו לה.

Igul-Letova

השחקן והזמר המפורסם ג'סטין טימברלייק, שכמו ג'ייק, גם הוא במקור ממדינת טנסי, התוודע לסיפור ולקמפיין ההתרמה והחליט לרכוש עבור ג'ייק את הרכב המיוחד מכספו הפרטי בסך 35 אלף דולר.       

Igul-Letova

לפני כמה ימים צילצל טימברלייק והודיע לבני המשפחה ההמומים כי בתוך כמה דקות תגיע אליהם הפתעה מיוחדת. כאשר יצאו החוצה לחניה הם גילו ואן שחור גדול, המותאם לנוסעים נכים, מקושט בסרט אדום ממש כמו מתנה. הרכב החדש זכה לליווי מיוחד עד הבית של ניידות משטרה ושל צוותים מכלי התקשורת המקומיים.

ג'ייק מתרגל לרכב שקיבל במתנה (לידו אביו טים). צילום מתוך פייסבוק

ג'ייק וטים, אבא שלו, קיימו שיחת זום עם טימברלייק והודו לו בחום. האב אמר לטימברלייק כי בזכות המתנה שלו חייו של ג'ייק הולכים להשתנות, ו"הוא יהיה עכשיו הרבה יותר נייד". בתגובה אמר להם טימברלייק כי הוא מאוד התרגש מהסיפור של ג'ייק ופשוט רצה שיהיה להם חג שמח. "ג'ייק, אתה פשוט נתת לי השראה עם השלט שלך שקורא לנהגים לצפור אם הם שמחים", אמר הסופרסטאר בחיוך. "עכשיו, עם הוואן החדש, תוכל לקרוא להם לצפור בכל העיר".   

 "אין הרבה אנשים שיכולים להרים את ג'ייק ולהושיב אותו בתוך אוטו", אמר האב לתקשורת המקומית. "עד היום אני עשיתי את זה, ומעכשיו זה יהיה הרבה יותר פשוט". ומה ג'ייק חשב על כל זה? בני המשפחה סיפרו כי מהרגע שראה את הרכב החדש שלו החיוך לא ירד לו מהפנים.

"עכשיו תוכל לצפור בכל העיר". ג'סטין טימברלייק

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות