נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיחדשותהקשר בין אמונות טפלות לגננת שפגעה בפעוטות עם מוגבלות

הקשר בין אמונות טפלות לגננת שפגעה בפעוטות עם מוגבלות

רבנים יקרים, אנא העבירו מסר: ילדים מיוחדים הם לא גלגול של נשמות חוטאות, ואסור "לפתוח להם חסימות"

רבנים יקרים, רבנים טובי-לב, ידענים, חכמים: חרדים, דתיים לאומים, רפורמים, קונסרבטיבים, רבני יהדות מתחדשת. אני פונה אליכם בלב שבור ודומע.

שמי איל שחל, בן 19.5, אוטיסט, חילוני עם שורשים חסידיים של כשבעה דורות. בקיצור, חילוני מצוי. אני פונה אליכם ומבקש מכם לומר בקול רם את מה שחלקכם כותבים ואומרים ברמז כשהם נשאלים לסוגיית הילדים המיוחדים – ילדים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית, התפתחותית ואחרת.

Igul-Letova

אני מבקש מכם להפר את שתיקתכם הרועמת, כי עוול גדול נעשה בגן פעוטות שהם נשמות אילמות. הגננת החרדית של הילדים התפארה כי היא עולה על כל המומחים של הממסד הרפואי, וברשות הוריהם תחבה אצבע לפי הטבעת שלהם והכאיבה להם עד מאוד. הגננת וההורים התייחסו לכך כ"טיפול שפותח חסמים".

אני מדלג על הרישא. אין ספק שבגני פעוטות חילוניים רבים הממסד הרפואי נחשב כאלוהות בפני עצמה, וכמו-אלוהות היא לעתים קרובות חסרת רחמים או צניעות. עם זאת, אין הצדקה ליוהרה דומה מצד גננת שמציגה עצמה כמחוללת נסים.

Igul-Letova
"ברגע שנסיר את המחסומים, הוא יוכל לבטא את כוחותיו". אחד מהטורים שכתבה יהודית בלוי לאתר חרדי

תשאלו: מדוע, אם כך, אני פונה אליכם?

כי אין כמעט אף הורה שירע לילדו ביודעין. אבל הורים עלולים להזיק לילדיהם בגלל אמונות טפלות. אני מכיר לא מעט אופנות מתחלפות בקרב הורים חילונים שגם הן בגדר אמונות טפלות בעיניי. למשל, שתזונה המבוססת על מרכיב זה או אחר מרפאה לחלוטין מאוטיזם.

אבל נחזור לאמונות הטפלות של חלק מהמגזר החרדי. הבה נמנה כמה מהן. אני רק מצטט מדברים שנתקלתי בהם.

"ילדים מיוחדים הם גלגול של נשמות תועות וחטאות"

אתם, רבנים יקרים, לא אוהבים את האמונה הטפלה הזו. אתם גם לא מחבבים את המופעים של ילדים מיוחדים שמוצגים כאומרי דברי נבואה. אתם מתירים את זה, אם בכלל, רק בכדי להעניק להורה תחושה טובה. הצדקה לסבל.

כעת אני מבקש מכם שתגידו במפורש שאין קשר בין ילד שנולד עם מוגבלות זו או אחרת לבין חטא מגלגול קודם, כי התוצאה מגולמת באצבעה של גננת הנתחבת לאחד מאיבריו המוצנעים של פעוט חסר ישע, בשביל לפתוח "חסימה".

"קיצור הדרך בטיפול הוא כמו קפיצת דרך באמונה"

למעשה אכזרי כזה אין סיבה, אין משמעות, אין תוצאה. אני לא מבקש לשלול את האמונה הטהורה והתמה של הורים מיוחדים רבים, שילד מיוחד הוא מתנה משמיים או, להבדיל, מבחן יומיומי לאמונה. אני רק מציין את המובן מאליו: הכאבה קיצונית כזו אינה חסד והיא לא מבטאת אמונה. היא מבטאת ייאוש קיצוני, חוסר יכולת ללכת צעד-צעד, עקב בצד אגודל, בדרך הקשה של גידול ילד מיוחד. הילד הוא אותו ילד. זו זעקה לעזרה של ההורה: כשל כוח סיבלי! אני רוצה נס! דיבוק – צא, ותן לי ילד "רגיל"!

וזה לא עובד ככה.

אנא, אימרו את דברכם בקול רם וצלול.

תודה.

******************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

יליד 2001, מתל אביב. מסיים תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה באמנות ומשפט ציבורי. מאובחן כאוטיסט בתפקוד נמוך עם דיספרקסיה (קושי נוירולוגי בביצוע פעולות), שפוגעת בדיבור. מתבטא בהקלדה מגיל צעיר. צייר ששתי תערוכות מאחוריו. כותב שירים שחלקם הולחנו.

כתבות אחרונות