fbpx

שוב זה קורה: חשד להרעלת מזון במעון לדיירים עם מוגבלות באזור חיפה

שלושה שבועות אחרי ש-3 דיירים במעון בחולון מתו מהרעלת מזון, חשש לאירוע דומה במעון "נווה רם" ברכסים

שיתוף הכתבה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הכניסה למעון “נווה רם”. צילום מגוגל מפות

שלושה שבועות בלבד אחרי אירוע הרעלת המזון במעון “בית דפנה” בחולון, שבו מצאו את מותם שלושה דיירים עם מוגבלות, הודיע אתמול משרד הרווחה על חשד לאירוע דומה במעון באזור חיפה.

לפי המשרד, ארבעה דיירים עם מוגבלות שכלית ממעון “נווה רם” במועצה המקומית רכסים שבעמק זבולון פונו שלשום (שישי) לבית החולים עקב חשד להרעלת מזון. עוד נמסר שמשפחות הדיירים קיבלו על כך עדכון באופן מיידי. כרגע, מסרו במשרד הרווחה, מצבם של הארבעה טוב והם נמצאים חזרה במעון.

היום, לדברי המשרד, תיערך בדיקה מעמיקה כדי לברר את נסיבות האירוע, ו”ככל שיסתבר שהמסגרת לא פעלה על פי הנחיות המשרד, נפעל בהתאם”.

משפחות של דיירים במקום טוענות כי למיון הגיעו שישה דיירים ולא ארבעה, “לאחר שאכלו בשר מקולקל”.

הגורם המפעיל את “נווה רם” הוא חברת “אדנמ”. באתר של החברה נכתב על המעון כך: “מעון נווה רם שוכן ברכסים, למרגלות הר הכרמל ובסמוך לחיפה ולקריות. המעון מהווה בית לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, מילדות ועד זקנה, הזקוקים למכלול תמיכות ברוב תחומי חייהם. איכות החיים הגבוהה ממנה נהנים דיירי המעון מתאפשרת בזכות המעטפת הטיפולית המקיפה, הפועלת בכל שעות היממה ומספקת מענה למכלול הצרכים, תוך רגישות רבה והתייחסות אינדיבידואלית לאדם. במעון פועלת מרפאה מקצועית הכוללת רופא, צוות אחים ואחיות, צוות פרא-רפואי רחב, מומחה לפסיכיאטריה, מרפאת שיניים חדשנית, מיטב התנאים הפיזיים וטכנולוגיה מסייעת, מערך תעסוקתי ופעילות פנאי בשעות אחר הצהריים. בשטח המעון פועל בית ספר לחינוך מיוחד נווה רם, אשר קולט ילדים מתוך המעון וילדים החיים בבית הוריהם או במסגרות דיור אחרות”.

נזכיר כי בתחילת החודש מתו שלושה דיירים במעון בחולון עקב הרעלת מזון. 30 דיירים חלו וסבלו משלשולים. צוות של משרד הבריאות שבדק את האירוע מצא כי ההרעלה נגרמה ככל הנראה מבשר מקולקל שלא טופל כמו שצריך.

מעון “בית דפנה” בחולון. צילום: אביחי חיים

בנוסף, דיווח הצוות כי במטבח המעון נמצאו קלקולים רבים, ובהם: רמת תברואה וניקיון טעונים שיפור, היעדר נוהלי עבודה, אי הקפדה על הפרדה בין מזון גולמי למזון מוכן לאכילה, רמת שטיפת כלים לקויה, אי הקפדה על סגירת דלתות למניעת כניסה של בעלי חיים, חוסר במים חמים בכיורים ועוד.

לנוכח ממצאי הביקורת והתחלואה הקשה, מפקחי משרד הבריאות סגרו את המטבח במיידי ודרשו אספקת מזון והסעדה ממקום אחר.

שיתוף הכתבה:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

בואו להיות חלק מקהילה של אנשים כמוכם

קבלו ישירות למייל שלכם את הסיפורים הכי חמים של “שווים”

קראו עוד בשווים

מערכת שווים

גלילה לראש העמוד

בואו להיות חלק מהקהילה שלנו

קבלו ישירות למייל שלכם את הסיפורים הכי חמים של ״שווים״