נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי
הסתדרות 480-100

המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותFreeway: האפליקציה שתעזור לאנשים עם מוגבלות לנווט בתוך מבנים

Freeway: האפליקציה שתעזור לאנשים עם מוגבלות לנווט בתוך מבנים

פיתוח חדש אמור לאתר כל מעלית, רמפה ודרך נגישה בכל בניין, בזכות קבוצת יזמים מאוניברסיטת בן גוריון. הכירו את יישומון Freeway

מימין לשמאל - הדר רייסמן רועי ניסנבאום דנה גליק גיל גרוס-עדן. צילום - דבורין יחסי ציבור
מימין לשמאל – הדר רייסמן רועי ניסנבאום דנה גליק גיל גרוס-עדן. צילום – דבורין יחסי ציבור

מעלית עם פתח צר מדי, מדרגות ומכושלים נוספים הופכים את ההליכה וההתמצאות בתוך מבנים למאתגרת עבור אנשים עם מוגבלות. אפליקציית Freeway, שיזמו ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון, נוצרה כדי לפתור את זה.

האפליקציה מאפשרת ניווט מהיר, בטיחותי ומדויק בתוך מבנים, ומתבססת על משדרי WiFi שמצויים בבניין. היא מפרטת למשתמשים את המפגעים ואת דרכי הגישה כמו רמפות, מדרגות, מעליות עם דלתות רחבות ועוד. בכל עת יכולים המשתמשים באפליקציה לשנות מסלול, להוסיף עצירות וכן לעדכן בזמן אמת על שיבושים בדרך.

דרך רצופה מכשולים

הרעיון נולד מתוך סיפור אישי של אחת היזמיות, הדס רייסמן. “יש לי דודה שהיא עם מוגבלות ונוסעת על קולנועית. בכל פעם שהייתי נוסעת איתה, נוכחתי לדעת שהדרך רצופה מכשולים״.

השותפים של רייסמן הם רועי ניסנבאום – שמגיל צעיר מתמחה בניהול מערכות מידע וניהול פרויקטים, גיל גרוס עדן – קצינה לשעבר בחיל התקשוב, שם ניהלה פרויקטים והטמיעה טכנולוגיות חדשות, ודנה גליק – שמביאה ניסיון בניהול פרויקטים והקמתם משלב הרעיון ועד לביצוע.

היזמים יצרו את האפליקציה כפרויקט גמר במסגרת לימודיהם, בסיוע עמותת “נגישות ישראל”, הדוגלת בהנגשה מקסימלית של אתרים, מבנים, תשתיות ועסקים המשרתים את הציבור. כעת הם מעוניינים לאפשר את השימוש בה לכל מוסד שמבקש אותה.

“בחרנו לעסוק בבעיית אי-הנגישות שמבדלת את הנכים ולא מאפשרת להם את זכותם הבסיסית לחופש תנועה במקומות ציבוריים”, מסרו ארבעת היזמים הצעירים על הפרויקט. “אנשים עם מוגבלויות לא יכולים לנוע באופן חופשי במתחמים ובמבנים, נוכח מחסור במידע על דרכים נגישות וללא פתרון טכנולוגי שיצמצם את חוסר הנגישות”, הם הוסיפו, ״כאן אנחנו נכנסנו לתמונה. באמצעות הפיתוח הטכנולוגי נאפשר להם נגישות מלאה על בסיס התשתיות הקיימות, ונאפשר למוסדות להוביל את לקוחותיהם בדרכים הנגישות, ללא שינוי כלל התשתיות״.

“המידע לאנשים עם מוגבלויות לא קיים”

היום בישראל חיים 720 אלף אנשים עם מוגבלויות (18% מהאוכלוסייה), מתוכם 76% מתמודדים עם לקות הקשורה בתנועה. על מנת לאפשר להם לנוע בחופשיות במרחב ללא תלות באדם אחר, יש צורך בהקמת דרכים נגישות עבורם. “אמנם דרכים נגישות הן פתרון הולם, אבל המידע לגבי דרכי הגישה לאנשים בעלי מוגבלויות לא קיים, והצורך שזיהינו מדגיש את העובדה שלאנשים עם מוגבלויות אין את היכולת העצמית לנוע במרחב בנוחות ויעילות”, אומרת גרוס עדן.

דיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופסור מיקי מלול מספר: “הסטודנטים שלנו בפקולטה לניהול לומדים להיות מעורבים ואכפתיים כבר בשלב היציאה לשוק העבודה. מצב הנגישות בעולם ובישראל בפרט טעון שיפור, והסטודנטים מהמחלקה הצליחו לחשוב בגדול מבחינה חברתית, וליצור אפליקציה חדשה שמניעה את החברה לשינוי ממשי הן בחשיבה המוסדית והן על בעיית הנגישות בישראל”.

לפניות או בקשה לשימוש באפליקציה, ניתן לפנות אל גיל גרוס עדן בטלפון – 050-9055888

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות