נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיחדשותתזכיר החוק שנועד לסייע לנכים לקבל חניה נגישה וצמודה לדירתם

תזכיר החוק שנועד לסייע לנכים לקבל חניה נגישה וצמודה לדירתם

התזכיר פורסם על ידי שר המשפטים גדעון סער להערות הציבור: "חשוב שלאדם תהיה את היכולת לצאת ולשוב אל ביתו בכל עת"

חניית נכים. צילום: ביגסטוק

הצעת חוק חדשה של שר המשפטים גדעון סער מבקשת לסייע לאנשים עם מוגבלות שרוכשים דירה בבניין מגורים חדש לקבל חניה שצמודה לדירה. זאת, מסבירים במשרד המשפטים, “נוכח ההבנה כי קיימת חשיבות רבה לכך שלאדם עם מוגבלות הזקוק לכך תהיה בביתו חניה נגישה לשימושו הבלעדי, כדי שיוכל לצאת ולשוב בכל עת”.

הוראות החוק הקיימות היום אמנם מסדירות את נושא ההקצאה של חניות נגישות בבניין מגורים חדש מהבחינה התכנונית, אך “שותקות” בכל הנוגע להסדרת הנושא מהפן הקנייני. בהיעדר הסדרה קניינית בנושא, אין הבטחה כי רוכש דירה בבניין מגורים חדש שהוא אדם עם מוגבלות, יקבל חניה נגישה לשימושו הבלעדי. מצב זה הוביל גם למדיניות לא אחידה בנושא בקרב רשויות מקומיות.

על הרקע הזה, הצעת החוק מבקשת להסדיר את סוגיית ההצמדה של חניות נגישות בבניין מגורים חדש, באופן שיאפשר לרוכש דירה, שהוא אדם עם מוגבלות הזכאי לתג נכה לרכב, להצמיד לדירתו חניה נגישה מתוך סך החניות הנגישות שהוקצו לבית המשותף, בהתאם לדיני התכנון והבנייה. עוד מוצע לקבוע הוראות שמטרתן לאפשר גם למי שרוכש דירה בבניין בשלב מאוחר יותר להצמיד לדירתו חניה נגישה (בהינתן שקיימות חניות נגישות פנויות בבניין באותה עת).

שר המשפטים גדעון סער. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במקביל, מוצע לערוך תיקון נוסף בחוק המקרקעין, שיחול גם לגבי בניינים קיימים. במסגרת התיקון, תשונה התוספת השנייה לחוק, כך שהפעולה של ייחוד או הקצאה של מקום חניה קיים, שאינו חניה נגישה שחל עליה התיקון המוצע, תדרוש רוב רגיל של בעלי הדירות, במקום רוב של 60% מבעלי הדירות כפי שנדרש היום. תיקון זה נועד בעיקרו למצבים שבהם לא קיימות חניות נגישות פנויות בבניין, ומטרתו להקל על בעל דירה שהוא אדם עם מוגבלות לגייס את הרוב הנדרש לשם ייחוד או הקצאה של מקום חניה קיים, כך שיעמוד לשימושו, אם הדבר נדרש לו בשל מוגבלותו.

תזכיר החוק להערות הציבור: תזכיר חוק בעניין הצמדת חניות נגישות בבניין מגורים חדש.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות