נושאים קשורים

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו

הרפורמה בהתפתחות הילד: משרד הבריאות מודה בזינוק בתלונות הורים

דוח חדש של נציבות הקבילות חושף עלייה משמעותית בפניות בעקבות ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים והתארכות זמני ההמתנה. באחד המקרים נאלצה הנציבות להתערב כדי שילד אוטיסט יקבל טיפולים ללא תשלום פרטי

פסק דין: פטור מתשלום למלווה בסופרלנד לפחות עד מרץ 2027  

בית המשפט המחוזי מחק את העתירה של עיר השעשועים והורה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לבחון שוב את מדיניותה בנוגע לתשלום למלווים של אנשים עם מוגבלות בפארקי שעשועים. בינתיים, הפטור מתשלום יימשך

השמיים לא הגבול: בני הנוער כבדי הראייה שיצאו למחנה חלל בארה"ב

טיפוס לגובה, צלילה במעמקים וסימולציה של הליכה על הירח: בני נוער עיוורים וכבדי ראייה מישראל השתתפו במחנה חלל בינלאומי באלבמה. הם חזרו עם חברים חדשים, ביטחון עצמי ואפילו החלטות ששינו את מסלול חייהם

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם
ראשיאנשים עם מוגבלותילדים עם מוגבלות של עובדי "שיבא" ישתלבו כעובדים בשכר בבית החולים

ילדים עם מוגבלות של עובדי "שיבא" ישתלבו כעובדים בשכר בבית החולים

למרות שהחוק קובע כי מוסדות ציבוריים מחויבים להעסיק 5% של אנשים עם מוגבלויות, המציאות שונה לחלוטין. בשיבא מנסים להשתפר: "השאיפה שלנו לסייע למשתתפים להשתלב בחברה"

בית החולים שיבא. צילום - נעמה פרנק עזריאל
בית החולים שיבא. צילום – נעמה פרנק עזריאל

רוב בתי החולים הגדולים בישראל ואיתם משרדי הממשלה, אינם מעסיקים מספיק אנשים עם מוגבלויות, כפי שדורש החוק. במרכז הרפואי שיבא, שגם נמצא ברף הנמוך של עמידה ביעד החוק, מצאו לכך פתרון יצירתי בתוכנית מקורית.

"כארגון המונה כעשרת אלפים עובדים, 'שיבא' הוא הרבה יותר ממקום עבודה – הוא משפחה אחת גדולה", נכתב לפני מספר ימים בקול קורא שפונה למעסיקים ולהורים כאחד. "מתוך רצון וכוונה לסייע ככל הניתן לעובדינו ולהקל עליהם ולו במעט את הטיפול בילד בוגר עם מוגבלות, אנו פועלים לקידום ההעסקה ושילוב ילדי עובדים עם מוגבלות במשרות ייעודיות המותאמות לכישוריהם".

חוק העסקת עובדים עם מוגבלויות קובע כי מוסדות ציבוריים עם 100 עובדים ומעלה, חייבים להעסיק לפחות 5% של עובדים עם מוגבלויות. אולם במוסדות ציבוריים רבים בישראל לא עומדים ביעד, ובחלקם שיעור העסקת אנשים עם מוגבלות, אף נמוך מ-2%, כפי שדיווחנו ב"שווים".

Igul-Letova

בשלב הראשון – משרה חלקית

"מכיוון שאנו מודעים לעובדה שיש גם משפחות ובהן ילדים עם מוגבלויות, אנחנו רוצים לסייע", אומר אבי ברוך, סמנכ"ל ארגון מנהל ומשאבי אנוש בשיבא. "העובדים שלנו נותנים את כל כולם לטובת המטופלים על בסיס יומיומי, ולכן אנחנו רוצים לעזור ולהקל איפה שניתן".

"הוצאנו קול קורא בשני מישורים – האחד למנהלים והשני להורים", הוא מסביר, "מי שמעוניין, ימלא טופס שממנו ניתן יהיה להבין את הצורך של המעסיק ושל העובד, ולחבר ביניהם. כרגע יש לנו כ-20 תקנים שנשמח לאייש. בשלב הראשון מדובר על חלקיות משרה עם השכר בסיסי הקבוע במשק, בתפקידים שיותאמו לפי הצרכים האישיים של כל אחד. המיזם יפתח במהלך ספטמבר והמשתתפים בו יקבלו ליווי כלים לכישורי חיים על ידי סטודנטים מהמרכז האקדמי אונו".

Igul-Letova

"התגובות חיוביות ומרגשות"

"השאיפה שלנו לסייע למשתתפים להשתלב בחברה, תוך תחושת מסוגלות וערך עצמי", מוסיף ברוך על היוזמה שהוא מקדם. "התגובות חיוביות ומרגשות, ומוכיחות שאנחנו עושים את הדבר הנכון. אחת התגובות שריגשה אותי במיוחד הייתה של עובד בכיר שסיפר לי שיש לו ילד עם מוגבלויות במשפחה. הוא אמר לי שהוא מתבייש שלא חשב על זה בעצמו, ביקש להיות שותף במיזם ואף הציע להקצות למיזם תרומה כספית נכבדה".

עובדי שיבא המעוניינים כי ילדיהם ייקחו חלק בתוכנית, מוזמנים למלא טופס בקשה בכאן. מנהלים/ות המעוניינים לקחת חלק ולקלוט עובד עם מוגבלות, מוזמנים למלא טופס בקשה כאן.

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות