נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי



המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאנשים עם מוגבלויותציון נכשל לאתרי המפלגות: מי הכי פחות נגישה?

ציון נכשל לאתרי המפלגות: מי הכי פחות נגישה?

גם בסבב החמישי נבחרי הציבור שלנו לא ראו לנכון להנגיש את המצעים שלהם לציבור האנשים עם מוגבלות. ומי המפלגה היחידה שהייתה קרובה לקבלת ציון עובר?

אישה עם לקות ראיה גולשת באינטרנט. אילוסטרציה – BigStock

הבחירות לכנסת ה-25 בעיצומן, ועמותת “נגישות ישראל” וחברת ” A-2-Z – נגישות ושיווק באינטרנט” בדקו עד כמה אתר ועדת הבחירות ואתרי המפלגות השונות נגישים. התוצאות, לצערנו, היו מאכזבות ביותר, לאחר שהתברר כי כל האתרים שנבדקו קיבלו ציון נמוך מ-60, כלומר נכשל.

המבחן בדק קריטריונים רבים, בין היתר בדיקת התפריט הראשי, כתוביות לסרטונים, ניגודיות הצבעים, הצהרת נגישות, טופס צור קשר, הנגשת קובצי PDF וחלופה טקסטואלית לתמונות. כל קטגוריה קיבלה ציון בין 0 ל-3, והנתונים שוקללו לציון סופי בין 0 ל-100 על פי תקנות הנגישות לאתרי אינטרנט המוגדרות בתקנות שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות.

בעוד שאתר ועדת הבחירות קיבל את הציון 59%, כמעט עובר, שאר האתרים שנבדקו במבחן היו מתחת לרף הנדרש.

יו”ר “נגישות ישראל” יובל וגנר. באדיבות המצולם

המפלגות הנכשלות

הבית היהודי של איילת שקד קיבלה את הציון הנמוך ביותר במבחן עם 15% בלבד. מעליה מפלגת חד”ש-תע”ל עם 19%, המחנה הממלכתי עם ח”כ שירלי פינטו, המייצגת אנשים עם מוגבלות במפלגה, עם 19%; אתר מפלגת ישראל ביתנו קיבל 22%, מפלגת העבודה עם ציון זהה, ש”ס עם 30%, הציונות הדתית עם 37% ומפלגת מרצ עם ציון דומה.

למרות שיש גם אצלה מקום רב לשיפור, מפלגת יש עתיד קיבלה את הציון הגבוה ביותר – 56%, בעוד שמפלגת הליכוד מעט מאחור עם 52%.

בשורה התחתונה, מפלגות רבות, חלקן עם נציגות ונציגים בולטים של המאבק למען זכויות אנשים עם מוגבלות בישראל, לא טרחו לבדוק אם האתרים שלהן, בהם מוצגים לרוב המצעים והעקרונות המנחים, נגישים לכלל האנשים עם מוגבלות.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות