
הבחירות לכנסת ה-25 בעיצומן, ועמותת “נגישות ישראל” וחברת ” A-2-Z – נגישות ושיווק באינטרנט” בדקו עד כמה אתר ועדת הבחירות ואתרי המפלגות השונות נגישים. התוצאות, לצערנו, היו מאכזבות ביותר, לאחר שהתברר כי כל האתרים שנבדקו קיבלו ציון נמוך מ-60, כלומר נכשל.
המבחן בדק קריטריונים רבים, בין היתר בדיקת התפריט הראשי, כתוביות לסרטונים, ניגודיות הצבעים, הצהרת נגישות, טופס צור קשר, הנגשת קובצי PDF וחלופה טקסטואלית לתמונות. כל קטגוריה קיבלה ציון בין 0 ל-3, והנתונים שוקללו לציון סופי בין 0 ל-100 על פי תקנות הנגישות לאתרי אינטרנט המוגדרות בתקנות שוויון הזכויות לאנשים עם מוגבלות.
בעוד שאתר ועדת הבחירות קיבל את הציון 59%, כמעט עובר, שאר האתרים שנבדקו במבחן היו מתחת לרף הנדרש.

המפלגות הנכשלות
הבית היהודי של איילת שקד קיבלה את הציון הנמוך ביותר במבחן עם 15% בלבד. מעליה מפלגת חד”ש-תע”ל עם 19%, המחנה הממלכתי עם ח”כ שירלי פינטו, המייצגת אנשים עם מוגבלות במפלגה, עם 19%; אתר מפלגת ישראל ביתנו קיבל 22%, מפלגת העבודה עם ציון זהה, ש”ס עם 30%, הציונות הדתית עם 37% ומפלגת מרצ עם ציון דומה.
למרות שיש גם אצלה מקום רב לשיפור, מפלגת יש עתיד קיבלה את הציון הגבוה ביותר – 56%, בעוד שמפלגת הליכוד מעט מאחור עם 52%.
בשורה התחתונה, מפלגות רבות, חלקן עם נציגות ונציגים בולטים של המאבק למען זכויות אנשים עם מוגבלות בישראל, לא טרחו לבדוק אם האתרים שלהן, בהם מוצגים לרוב המצעים והעקרונות המנחים, נגישים לכלל האנשים עם מוגבלות.