נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיבריאותבשישי בת"א: הפגנה של מדריכי השיקום על התנאים שלהם

בשישי בת”א: הפגנה של מדריכי השיקום על התנאים שלהם

המדריכים מבקשים לעצור את הנטישה בענף, להכשיר את עובדי מערך השיקום, ולצור אופק תעסוקתי עם תגמול הוגן למקצוע

מטפלת בילדים - אילוסטרציה
מטפלת בילדים – אילוסטרציה

כל מגזר העובדים “השקופים” של מערכת הבריאות מתחילים להרים ראש, ולמחות על זכויותיהם הנרמסות. עכשיו יהיה זה איגוד מדריכי השיקום, שימחה בהפגנה שתיערך ביום שישי (ה-2.12.22) בשעה 11:00 ברחוב הארבעה 12 בתל אביב, מול בניין הפסיכיאטר המחוזי. בהמשך יצעדו המוחים לכיוון לקריית הממשלה ברחוב קפלן.

כותרת ההפגנה היא “משקמים את השיקום!”, והדרישות של המשקמים כוללות שלושה סעיפים עיקריים: הקמת תוכנית חירום לעצירת הנטישה של תפקידי ההדרכה, הכשרה מקצועית לכל עובדי המערך ופיקוח על הידע המקצועי בו והכרה במדריכות ומדריכי השיקום כגורם מקצועי בעל אופק תעסוקתי עם תגמול הוגן.

לשפר את המעמד המקצועי

“איגוד מדריכי השיקום היא התארגנות של מדריכים ומדריכות למען מקצוע ההדרכה, מקבלי השירות ובני משפחותיהם”, מסביר ערן כהן, העומד בראש האיגוד. “אנו פועלים לשיפור המעמד המקצועי שלנו וכן גם שיפור השכר שאנחנו מקבלים. אנחנו לא מקבלים את תכתיבי המערכת שמנסה לפרוט את מקצועות ההדרכה לגופים שונים, ולא לכוח אחד משמעותי, תוך הזנחת השיקום כולו. לכן, אנחנו פועלים לאיגוד ענפי של כל מקצועות ההדרכה המופרטים במשרד הרווחה והבריאות”, הוא מוסיף.

לדבריו, כל מי שמאמין במטרות המאבק מוזמן למחאה – ממדריכי השיקום דרך מקבלי השירות ומשפחותיהם ועד מקבלי ההחלטות. “אנחנו מאמינים שכולנו יחד במאבק הזה”, הוא מדגיש. “אנחנו נגיע בכוחות גדולים, להראות שיש המון שלא מוכן לקבל מציאות בה מי שבא במגע עם האוכלוסייה הרגישה ביותר, לא מקבל הכשרה מספקת לכך, לא מקבל תגמול הולם ואנשים עם מוגבלות נאלצים להמתין חודשים לטיפול וכשהם כבר מקבלים טיפול, הוא לא רציף משום שמדריכים לא מסוגלים להישאר בתפקיד בשכר מינימום”.

ערן כהן. צילום - אסי דהן פוטוגרפי
ערן כהן. צילום – אסי דהן פוטוגרפי

“המאבק עוד ארוך”

ערן כהן הוא מדריך במשרד הרווחה מזה כ-10 שנים, וכיום הוא רכז הערכת יום בבית ספר לחינוך מיוחד. כיום הוא שולח מסר חריף אל עבר משרדי הממשלה האמונים על תקצוב עובדי השיקום: “מצב השיקום בישראל וכן מצב המדריכים במקצועות הרווחה פשוט בלתי אפשרי. החוזרים בכוח אדם חריפים מאוד, מדריכים פשוט לא יכולים להרשות לעצמם להיות מדריכים במציאות הכלכלית הנוכחית”.

“אנו מודעים לכך שמדובר במרתון, אפילו אולטרה מרתון, אבל אנחנו נמשיך בבנייה של כוחנו, גוף אחר גוף, ככל שיידרש, עד שנשקם את השיקום בישראל”, הוא אומר. “המאמץ לאגד את מדריכי השיקום החל עוד ב-2012, אך מלבד מוסדות בודדים, לא הצליח להביא לשינוי ממשי במציאות הבלתי אפשרית”.

לפני כשנה וחצי הקים כהן התארגנות חדשה של מדריכי ומדריכות שיקום, והיא זו המובילה כעת את המחאה, שאליה יצטרפו גם גופים מהחברה האזרחית. עד כה כ-2,000 מדריכים הביעו עניין בהתאגדות, וכהן טוען כי המטרה היא לעודד אותם ליצירת מאבק ציבורי מול מקבלי ההחלטות. “אנחנו עדיין לא ארגון יציג, והמאבק בדרך לשם יהיה ארוך, אבל יש לנו אסטרטגיה סדורה כיצד להגיע אליו”, הוא טוען.

“נמשיך עד שנצליח”

לטענת העומד בראש האיגוד המתהווה, הפרטת שירותי הרווחה למשוקמים כבר נעשתה, אבל הם לא מתכוונים לקבל את המציאות החדשה: “אנו מודעים לכך שהמערכת מורכבת מאנשים שהשיקום חשוב להם לא פחות מאיתנו, אנו גם מבינים שייתכן והם עושים את כל מה שהם יכולים בשביל לשנות את המצב. היות והמדריכים הם כוח האדם המשמעותי והרב ביותר בכל תהליכי השיקום, אנחנו רוצים לגייס אותו למאבק הכולל בשביל לשנות את מצב השיקום והטיפול מהיסוד”.

“המצב הקיים הוא בלתי אפשרי”, הוא ממשיך. “השאלה היא כמה זמן זה ייקח, ומשום כך כמה אשפוזים מיותרים יתבצעו כי מתמודד נפש לא קיבל שיקום בקהילה, כמה אנשים בעלי מוגבלות לא יזכו לשגשוג וחיים בכבוד עם אנשי מקצוע מעולים, וכמה עוד חס וחלילה חיי אדם יאבדו בדרך”.

לסיכום, אומר כהן כי המחאה תחריף אם הדרישות לא יתקבלו במהרה: “אנו נמשיך לבנות את כוחנו ולאגד מקצועית ולקדם את המעמד המקצועי. יש לכך היענות, ובסוף הדרך אנחנו משוכנעים שמאבק עקבי ומתמיד יוכיח את עצמו, שכן רווחתם של מקבלי השירות צריכה להיות בראש סדר העדיפויות. נמשיך לאגד ולהתארגן עד שנצליח”.

פרטים נוספים על ההפגנה ניתן למצוא בעמוד האירוע בפייסבוק בקישור הבא

ילדית 1974. באה מהבטן אל הבטן דרך הבטן-והבטן כמו השמש שורפת ומרפאה. חולה כרונית באנורקסיה ובולמיה. עבדה במעריב לנוער, מקומונים, ידיעות אחרונות, מעריב וגלובס וחברת ענני תקשורת. הוציאה שלושה ספרים: "אכולות", "יותר מכל" ו"גירת הגמל".

כתבות אחרונות