נושאים קשורים

עקב המלחמה: מחסור של 500 מיטות במחלקות השיקום

כמות הפצועים במלחמה העלתה דרמטית את הצורך בטיפול שיקומי. מנהלי המרכזים הרפואיים מתריעים בדיון בכנסת: חייבים סיוע משמעותי בתקציב ובכוח אדם

“הגלים היו חזקים היום, אבל אנחנו יותר חזקים”

מאות ילדים עם ובלי מוגבלויות שפונו לאילת משתתפים בפעילות סאפ וגלשנים של עמותת "בית על הים". המטרה: לייצר שגרה ספורטיבית ולהחזיר להם את תחושת השליטה

יובל בת ה-11 חזרה מהשבי על כיסא גלגלים

52 יום אחרי שנחטפו באכזריות על ידי מחבלי חמאס לרצועת עזה, חזרו אמש בנות משפחת אנגל לביתן. גם קרובי משפחתה של נויה דן ז"ל, בת ה-13 על הרצף שנרצחה עם סבתה, חזרו לארץ

תמונת פצועי המלחמה: אלפי אנשים יזדקקו לשיקום פיזי ונפשי

מאות פניות חדשות להכרה כנכי צה"ל הגיעו לאגף השיקום במשרד הביטחון. אזרחים רבים איבדו גפיים והחלו בתהליך שיקום – ועוד מאות נפגעי חרדה ופוסט טראומטיים יזדקקו לטיפול וליווי
הסתדרות 480-100

המלצר הוא רובוט, המפעיל – איש עם מוגבלות

ברוכים הבאים לקפה "אווטאר" ביפן, בו כל המלצרים הם רובוטים אותם מפעילים מרחוק אנשים עם מוגבלויות. ישראלית שביקרה במקום: "זה היה מקסים, והשירות היה נהדר"
ראשיאנשים עם מוגבלויותהמשטרה חוקרת: איך ילד עם מוגבלות נחנק למוות בהסעה

המשטרה חוקרת: איך ילד עם מוגבלות נחנק למוות בהסעה

לוי יצחק בוטבול ז"ל מצא את מותו במפתיע בדרכו הביתה מהגן. אביו מנדי, ספד לו בכאב: "הצדיק העליון שלנו השיב את נשמתו לבורא, ה' נתן וה' לקח"

הרב מנדי בוטבול עם בנו לוי יצחק ז"ל. צילום מסך מפייסבוק
הרב מנדי בוטבול עם בנו לוי יצחק ז”ל. צילום מסך מפייסבוק

פרסום ראשון: המשטרה חוקרת בימים אלו מקרה טרגי במיוחד, בו ביום שני האחרון מצא את מותו לוי יצחק בוטבול ז”ל, ילד בן 5 עם צרכים מיוחדים מקריית גת, שעל פי החשד נחנק בדרכו הביתה בהסעה מהגן לביתו. בוטבול ז”ל הובהל לבית החולים ברזילי על ידי כוחות ההצלה, ושם למרות מאמצי החייאה נקבע מותו.

על פי הידוע ל”שווים”, המשטרה זימנה לחקירה את כל מי שהיה במגע עם הילד לפני מותו, כולל הסייעת הצמודה שלו והמלווה בהסעה. “אנחנו בודקים את כל האפשרויות על מנת להגיע לחקר האמת, יש הרבה ספקולציות”, אמר גורם המקורב לפרטי החקירה. מטעמים דתיים, משפחתו של הנפטר סירבה להעביר את גופתו לנתיחה במכון לרפואה משפטית באבו-כביר, דבר שעלול להקשות על קביעה חד משמעית של נסיבות מותו.

משטרת ישראל - אילוסטרציה
משטרת ישראל – אילוסטרציה

“המשפחה בהלם מהאסון”

מקורבים למשפחה אמרו ל”שווים” כי “יש פה הרבה דברים שצריכים לבדוק, אבל זה לא הזמן עוד. הם (משפחתו הקרובה) עדיין בהלם מהאסון שנפל עליהם”. מעיריית קריית גת מסרו כי הם מלווים את המשפחה בימים הכואבים האלו, וכי האגף לצרכים מיוחדים ונגישות עומד בקשר רציף איתם.

בוטבול ז”ל, שחי עם מוגבלות שכלית ופגיעה לבבית, הוא בנו של הרב מנדי בוטבול, שליח חב”ד בקריית גת ומוכר כאישיות ציבורית בקהילה. בחג החנוכה האחרון הם הספיקו להדליק נרות יחדיו. האב שבור הלב ספד לו: “ניצחו אראלים את המצוקים. ברוך דיין האמת. ה’ נתן וה’ לקח. לוי יצחק שלי, הנשמה הגבוהה, הצדיק העליון שלנו השיב את נשמתו לבורא עולם”.

ממשרד החינוך נמסר אודות המקרה המצער: “המשרד מביע צער עמוק על האירוע הטרגי. בית הספר והפיקוח מלווים את המשפחה ותומכים בה ברגעיה הקשים. פרטי המקרה מצויים בחקירת משטרה, והמשרד יפעל בהתאם לממצאיה. החינוך המיוחד קרוב מאוד לליבו של שר החינוך הנכנס ובקרוב ייפגש עם קואליציית ההורים וגורמים נוספים בתחום”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות