נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"



הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותהאם המלך הנרי השמיני ניסה להסתיר את הנכות שלו?

האם המלך הנרי השמיני ניסה להסתיר את הנכות שלו?

מסתבר שאפילו מלכים באירופה של ימי הביניים התקשו לחשוף בפני יקיריהם ונתיניהם את המוגבלות שלהם. סרטון חדש בהפקת אוניברסיטה בריטית שופך אור על הנושא

המלך הנרי השמיני. צילום מתוך ויקיפדיה
המלך הנרי השמיני. צילום מתוך ויקיפדיה

כשאנחנו חושבים על המלך הנרי השמיני, מלכה ה-21 של ממלכת אנגליה, מילים כמו מרשים, עוצמתי ומפחיד עשויות לצוץ בראש. בעוד שבני תקופתו החשיבו אותו כאחד השליטים המלומדים והכריזמטיים שהיו אי פעם, הרי שבשנותיו המאוחרות הוא תואר כמלך תאוותן, אנוכי, קשה וחסר ביטחון. המונרך האימתני כידוע, ערף את ראשן של שתיים משש נשותיו. אז מה גרם לשינוי כה משמעותי באישיותו ובתפיסה הציבורית לגביו? סרטון חדש אולי יוכל לפתור את התעלומה.

הסרטון Everywhere and Nowhere של ארגון ה-National Trust (ארגון הצדקה הגדול ביותר לשימור באירופה), מציג את הסיפורים הכי פחות מוכרים על אנשים עם מוגבלויות לאורך ההיסטוריה. הסרט נעשה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת לסטר באנגליה, שתיארה אותו כ”מבט רענן” על דמויות שחשבנו שאנחנו מכירים דרך ספרי ההיסטוריה. ההפקה חוקרת בין היתר כיצד הנרי השמיני הוצג בדרך כלל כמונרך נמרץ, רב עוצמה ואנרגטי, אך גם מספרת כיצד הפך להיות תלוי בעזרי ניידות במשך רוב חייו. 

יש מספר היסטוריונים המאמינים כי התאונה אולי תרמה להתנהגותו הלא יציבה בשלב מאוחר יותר בחייו, עד שנפטר בשנת 1547. יש טענות של מומחים הסוברים כי לאחר התאונה שקל המלך יותר מ-28 אבן (180 קילוגרם), אולם הסתיר את בעיות הניידות שלו בכל הנוגע לתדמיתו הציבורית. לראיה – דיוקנאות שהוזמנו רשמית לארמון, לא נתנו ולו רמז לליקויים הפיזיים שלו.

מלך בכיסא גלגלים

“כולנו מזהים את הנרי השמיני במספר דיוקנאות, כולל זה בפארק שרלקוט בוורוויקשייר”, אומר האמן כריסטופר סמואל, “אבל כמה מאיתנו יודעים שהוא סבל משתי פציעות שבגללן הוא נאלץ להשתמש במקל הליכה, בכיסא גלגלים ובמנגנון גלגלת שהותקן בארמון וויטהול כדי להרים אותו למעלה ולרדת במדרגות? הנרי השמיני עיצב את דמותו בקפידה, והסתיר את הליקויים שלו כדי להציג תמונה בנויה מאוד של כוח ומלכות, אבל מה זה אומר על הקשר בין מוגבלות לכוח לאורך ההיסטוריה?”.

“מאחורי הסרטון מסתתר שיתוף פעולה מחקרי שנמשך שנה, ולמרות מאמץ מורכב, המחקר שלנו עד כה מצביע על כך שהקשרים לאנשים עם מוגבלות אכן נמצאים בכל מקום, מושחלים דרך מבני המורשת והנופים שלנו, החיים, האוספים והחומר הארכיוני המצורף אליהם”, אומרת ד”ר שרה פלומב, עמיתת מחקר בכירה במרכז המחקר למוזיאונים וגלריות באוניברסיטת לסטר. “לעיתים קרובות ניתן להציג אנשים עם מוגבלויות מהעבר בדרכים מצמצמות או סטריאוטיפיות. בחלק מהמקרים מצאנו מבט מחודש על רישומים היסטוריים, שחשפו את אותם חיים מלאים בהזדמנות ואוטונומיה, השפעה והרפתקאות, אהבה ושמחה”. 

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות