נושאים קשורים

10 דקות של אולטרסאונד מוחי הפחיתו מחשבות שווא אצל חולי סכיזופרניה

בניסוי ראשוני הצליחו חוקרים להפחית את חומרת מחשבות השווא אצל 10 מטופלים באמצעות גלי אולטרסאונד המכוונים לאזורים עמוקים במוח. השיפור נמשך לפחות שבוע, אך החוקרים מדגישים: נדרשים עוד מחקרים

"לבד זה בסדר, אבל אני רוצה שיאהבו אותי": 6 רווקים עם מוגבלות מדברים

דחיות בגלל המוגבלות, קשיים באתרי היכרויות ובדידות שמלווה את החיפוש אחר אהבה. שישה רווקים ורווקות עם מוגבלות מספרים לשווים על האכזבות, התקוות והחלום למצוא מישהו להיות איתו

מדריכה סטרה לאדם עם מוגבלות; השופט סירב לבטל את הרשעתה

למרות המלצת שירות המבחן, בית משפט השלום בבאר שבע הותיר את הרשעתה על כנה וגזר עליה מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. השופט: "ההתמודדות עם קושי זה לא יכולה להיות - לעולם - בשימוש בכוח או באלימות"

זה שאני אוטיסט לא אומר שכל העולם צריך להתאים את עצמו אליי

ד"ר מורדי בן חמו, אוטיסט ואב לשניים, כותב על החיים בבית שהותאמו לרגישויות החושיות שלו, על הצעקות של הילדים שמכאיבות לו פיזית - אבל גם על ההבנה שגם הוא חייב להתגמש

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף
ראשיאנשים עם מוגבלויותהנהג הנכה שהוכה בכביש: "נהגים לא עצרו לעזור"

הנהג הנכה שהוכה בכביש: "נהגים לא עצרו לעזור"

כך סיפר דימיטרי גולדשמידט, תושב ראשל"צ, ל"חדשות הבוקר". אתמול הוגש כתב אישום נגד הצעירה התוקפת, שהיכתה אותו באמוק עם הקביים שלו

דימיטרי גולדשמידט. צילום מסך מ"חדשות הבוקר"

יום אחרי שהוגש כתב אישום נגד הצעירה שהיכתה אותו באמצע הכביש בבת ים, דימיטרי גולדשמידט, תושב ראשון לציון ואדם עם נכות, הגיב לראשונה על האירוע המזעזע: "פחדתי שאני הולך למות", אמר לחדשות 13.

מוקדם יותר הבוקר התראיין גולדשמידט לראשונה לתוכנית "חדשות הבוקר" עם ניב רסקין וסיפר על מה שאירע. "היה יום שמשי, רגוע ושקט ונסעתי לים", אמר. "בשלב כלשהו כל הרכבים עצרו וגם אני עצרתי, ואז נכנס בי מאחורה רכב. הנהגת יצאה החוצה, באה אליי והתחילה לקלל אותי. רק קללות היו שם. היא באה אליי בטענות למה בלמתי. בתגובה לצעקות אמרתי לה שהיא צריכה לשתוק".

יש לציין כי האחריות להתנגשות של רכב ברכב שלפניו היא תמיד של הנהג הפוגע, אבל זה לא הפריע לנהגת ולאח שלה, שישב לצידה באוטו, לבוא בטענות לגולדשמידט. "אחרי שהיא יצאה מהאוטו גם אח שלה יצא וביקש ממני פרטים", המשיך לספר. "הם אמרו לי שאני אשם שעצרתי פתאום באמצע הכביש. יצאתי מהאוטו שלי, אבל במקום לקבל מהם פרטים קיבלתי מכות".

Igul-Letova

בשלב הזה האח והאחות התנפלו על גולדשמידט והחלו להכות אותו. כל התקיפה תועדה על ידי מצלמת הרכב שלו – מרגע הפגיעה מאחור של האאודי שבה נסעו האחים. "הבחור תפס אותי מהגרון למעלה, הוא יותר צעיר מהבן שלי; שניהם היו באמוק עליי", סיפר גולדשמידט לרסקין. הוא ניסה איכשהו להתגונן באמצעות הקביים שלו, אבל הם חטפו לו אותם והמשיכו להרביץ לו. גם לאחר שנפל על הכביש, המשיכה הצעירה הזועמת להכות אותו במרץ עם הקביים. "לא הבנתי מה היה, למה קיבלתי מכות ועל מה".

תיעוד התקיפה המלאה. באדיבות משטרת ישראל

כשנשאל האם מישהו מהנהגים בכביש הציע לו עזרה, הוא ענה: "הייתי על הכביש וראיתי שמכוניות עוברות מולי ואף אחד לא עוצר. יכול להיות שפחדו… המשטרה הגיעה אחרי רבע שעה. ישבתי רבע שעה על הכביש, ואחרי זה שלושה אנשים הגיעו ועזרו לי לקום כי לא יכולתי לקום מהמכות. מזל שיש לי מצלמה על האוטו. אחרי כמה תאונות שהיו לי קניתי מצלמה – וטוב שקניתי".

אתמול, כאמור, הוגש כתב אישום חמור נגד התוקפת בת ה-21, תושבת בת ים. אחיה, החשוד גם הוא בתקיפה, נמלט והמשטרה עדיין מחפשת אחריו. “כשנמצא אותו יוגש גם נגדו כתב אישום”, נמסר מהמשטרה. לפי החקירה, לאחר התקיפה הנאשמת גם נסעה בפראות מהזירה תוך שהיא מסכנת את הקורבן שהיה שרוע על הכביש כשהוא פצוע.

Igul-Letova

**************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

**************

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות