נושאים קשורים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות

אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
הסתדרות 480-100

הכנסת דנה בהגדלת הקצבה לחטופים ששבו מהשבי

לפי ההצעה שנדונה בוועדת הרווחה, הקצבה תוכפל ל-2,600 שקלים ופדויי השבי יקבלו אוטומטית הכרה של 50% בשל הפרעת פוסט טראומה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאימון הכושר שיונגש במיוחד לכבדי שמיעה

אימון הכושר שיונגש במיוחד לכבדי שמיעה

אנשים עם מוגבלות שמיעתית מתקשים לעיתים לשמוע את המדריכים בזמן הפעילות הגופנית. הטכנולוגיה הזו צפויה לפתור גם את הבעיה הזו – ויש גם פיילוט בדרך

ההזמנה לאימון המונגש בסטודיו "אימונוי". צילום: מתוך אינסטגרם
ההזמנה לאימון המונגש בסטודיו “אימונוי”. צילום: מתוך אינסטגרם

מתאמנים ומתקשים לשמוע את המדריכה? הטכנולוגיה של Bettear תשולב בקרוב באימוני סטודיו. החברה שמאחורי הפיתוח החשוב יצרה אפליקציה לכבדי שמיעה, בזכותה יוכלו לשמוע בצורה טובה הרבה יותר את המאמנת ואת הסאונד של המוזיקה במהלך האימון. “המתאמנים שמתקשים לשמוע יוכלו לשמוע את המדריכה בצורה כמעט מושלמת”, מסביר איתמר גבאי, מנכ”ל ומייסד החברה.

האפליקציה יצאה לשוק לפני שנה, ועד היום בישראל יש כבר אלפי משתמשים שהספיקו להשתמש בה באולמות הכדורגל (כפי שדיווחנו ב”שווים”), בשיעורים באקדמיה, בהופעות חיות, אטרקציות שונות ועוד.

איך זה עובד?

כדי שהאנשים יוכלו להשתמש באפליקציה, צריך להיות מותקן מכשיר מיוחד במערכת ההגברה של המקום. המכשיר המיוחד משדר את הקול ישירות למכשירי השמיעה והשתלים של המשתמשים עם כבדות השמיעה. האפליקציה לא נגישה בכל האירועים, וכדי לדעת באילו כן, כל מה שצריך לעשות זה להתחבר אליה. “יש באפליקציה רשימה של אירועים שבהם היא מונגשת, וכל מה שצריך לעשות כדי לשמוע יותר טוב, היא להיות מחוברים אליה”, מספר גבאי.

למרות שהאפליקציה פעילה כבר במספר סקטורים, זה לא הסוף מבחינת גבאי, והוא מתכוון בעתיד להנגיש את האפליקציה לעוד ענפים: “בעתיד ננגיש אותה גם במוזיאונים ובאתרי אינטרנט”, הוא מסביר.

מנגישים ענף נוסף

כדי להכיר מקרוב את הצרכים של קהילת כבדי השמיעה, Bettear חיפשה מישהי מהקהילה, ופנתה לשקד ביגי, כבדת שמיעה, שנענתה בחיוב להצעה לעזור לקהילה כולה. “חשוב לי מאוד לשתף את כל מי שמתקשה לשמוע שיש אירועים מונגשים, ולשם כך התגייסתי לחברה”, מסבירה ביגי.

כאמור, הטכנולוגיה עובדת באירועים שבהם המכשיר הותקן מראש, אך כיום באפליקציה יש אפשרות להשתמש בה גם ביומיום בכל המקומות. “כשאני נכנסת לדואר למשל, אני יכולה לפתוח את האפליקציה על מצב מיקרופון, ולקרב את הטלפון לפקיד. ככה אני שומעת באיכות טובה הרבה יותר”, היא מוסיפה.

הסטורי של שקד ביגי בהופעה של שחר חסון. צילום: שקד ביגי

ביגי רצתה מאז ומתמיד ללכת להופעות סטנדאפ, אך אף פעם לא הצליחה לשמוע את ההופעה כמו שצריך. בזכות השימוש באפליקציה, היא הלכה להופעה לראשונה, ונהנתה מאוד. “הלכתי להופעה של שחר חסון, ובזכות Bettear, שהתחברה ישירות למכשירי השמיעה שלי, שמעתי באיכות מדהימה. זה היה שדרוג מטורף. פעם ראשונה שהצלחתי להרגיש חלק”, היא משחזרת בהתרגשות.

בעקבות החוויה הטובה, ביגי רצתה להנגיש עוד ענף, ופנתה לנוי כהן, בעלת סטודיו הכושר “אימונוי” בתל אביב, וביקשה לערוך אימון ראשון מסוגו לכבדי שמיעה במכון הכושר שלה. “רציתי שכבדי שמיעה יוכלו ליהנות מהאימון, ובשביל זה פניתי לנוי. אני שמחה שהיא נענתה בחיוב”, מספרת ביגי.

כשכהן שמעה לראשונה על הטכנולוגיה של Bettear, מבחינתה לא הייתה שאלה. “כששקד פנתה אליי שמחתי מאוד, וישר הסכמתי”, היא מספרת. “האימון יהיה אימון פיילוט, ואם הוא יצליח נתקין את הטכנולוגיה באופן קבוע בסטודיו”. האימון הראשון יכלול 10 משתתפים, ונותרו מקומות אחרונים.

רוצים להשתתף? פנו לשקד במספר: 054-225-5074

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות