נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותכך עיריית חיפה תתמודד עם משבר הסייעות בחינוך המיוחד

כך עיריית חיפה תתמודד עם משבר הסייעות בחינוך המיוחד

תוכנית הכשרה מיוחדת בשיתוף האוניברסיטה בעיר תעניק לסטודנטיות שיסיימו את חובותיהן תעודה מיוחדת, שתוביל אותן להשתלב בבתי הספר והגנים המיוחדים

תוכנית ההכשרה לסייעות באוניברסיטת חיפה. צילום: המחלקה לחינוך מיוחד בעיריית חיפה
תוכנית ההכשרה לסייעות באוניברסיטת חיפה. צילום: המחלקה לחינוך מיוחד בעיריית חיפה

האם זה מה שיפתור את המשבר בחינוך המיוחד? החל משנת הלימודים הבאה, אוניברסיטת חיפה תכשיר סייעות לעבודה בעיריית חיפה. המחלקה לחינוך מיוחד במנהל החינוך של עיריית חיפה הגיעה לסיכום עם החוג לחינוך מיוחד בפקולטה לחינוך באוניברסיטה, במסגרתו יקבלו הסטודנטיות שיסיימו את תוכנית ההכשרה תעודה שתייעד אותם לעבודה בגנים של החינוך המיוחד בעיר.

מדובר על שיתוף פעולה חשוב שבו במסגרת הלימודים תחל תכנית הכשרה ייחודית, שתכלול הכשרה תיאורטית רחבה לצד ידע קליני והתנסות בהתמודדות עם אספקטים רגשיים והתנהגותיים בעבודה עם הילד המיוחד וסביבתו. בעיריית חיפה מספרים כי חלק מרכזי בהכשרה יעסוק בהתפתחות הרגשית של הילדים, האתגר שבוויסות הרגשי, פיתוח מיומנויות תקשורת עם ילדים בעלי קשיי שפה, קוגניציה, מוטוריקה והפרעות התנהגות לצד סדנת שיח עם הורים.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

Igul-Letova

עלייה ניכרת בכמות התלמידים המיוחדים

על פי העירייה, בשנים האחרונות חלה עליה במספר התלמידים המשולבים במערך החינוך המיוחד בכל רחבי הארץ. בבתי הספר ובכיתות החינוך המיוחד בעיר חיפה לומדים 3,399 תלמידים. בנוסף אליהם, 1,625 תלמידים בעיר הם בעלי זכאות ל"סל אישי" – תלמידים המשולבים בכיתות ובגנים רגילים. נכון להיום, עיריית חיפה מעסיקה כ-1,100 סייעות שעובדות בכל אחת מהמסגרות החינוכיות. מערך הסייעות כולל סייעות דיפרנציאליות, סייעות כיתתיות, סייעות תגבור וסייעות רפואיות.

במנהל החינוך בעיריית חיפה בירכו על המהלך: "תפקידן של סייעות החינוך המיוחד הוא משמעותי ביותר בהתפתחותם החינוכית והרגשית של הילדים הצעירים, ולכן ישנה חשיבות רבה בהענקת הכלים והמיומנויות הנדרשות לסייעות לטובת ביצוע עבודתן באופן הטוב ביותר. אנחנו שמחים על התוכנית המשותפת עם האוניברסיטה, ומאמינים כי הכלים שהסייעות ירכשו בתוכנית יסייעו להן להמשיך ולהעמיק בעבודתן המקצועית והמסורה".

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות