נושאים קשורים

"לבד זה בסדר, אבל אני רוצה שיאהבו אותי": 6 רווקים עם מוגבלות מדברים

דחיות בגלל המוגבלות, קשיים באתרי היכרויות ובדידות שמלווה את החיפוש אחר אהבה. שישה רווקים ורווקות עם מוגבלות מספרים לשווים על האכזבות, התקוות והחלום למצוא מישהו להיות איתו

מדריכה סטרה לאדם עם מוגבלות; השופט סירב לבטל את הרשעתה

למרות המלצת שירות המבחן, בית משפט השלום בבאר שבע הותיר את הרשעתה על כנה וגזר עליה מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. השופט: "ההתמודדות עם קושי זה לא יכולה להיות - לעולם - בשימוש בכוח או באלימות"

זה שאני אוטיסט לא אומר שכל העולם צריך להתאים את עצמו אליי

ד"ר מורדי בן חמו, אוטיסט ואב לשניים, כותב על החיים בבית שהותאמו לרגישויות החושיות שלו, על הצעקות של הילדים שמכאיבות לו פיזית - אבל גם על ההבנה שגם הוא חייב להתגמש

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף

הקופה סירבה לממן יישור שיניים לילדה עם מוגבלות קשה וחיך שסוע. 4 פעמים

למרות שהטיפול כלול בסל הבריאות, מאוחדת דחתה שוב ושוב את הבקשה. רק בהתערבות נציבות הקבילות במשרד הבריאות שונתה ההחלטה. דוח הנציבות חושף גם כיצד סירבה כללית לספק כרית חיונית לאדם המשותק בארבע גפיו
ראשיאנשים עם מוגבלויותכתב אישום: "הטיחה את ראשו של עיוור בן 75 על המדרכה"

כתב אישום: "הטיחה את ראשו של עיוור בן 75 על המדרכה"

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד אישה מאשדוד ששדדה באלימות אדם עיוור: "ניסתה לחטוף תיק, נשכה את המתלונן והטיחה את ראשו מספר פעמים במדרכה"

צילום הדמיה: ביגסטוק

פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה בימים האחרונים לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד נאשמת מאשדוד לאחר ששדדה באלימות אדם עיוור.

מכתב האישום שהגישה עו"ד רותם חזן גרימברג, עולה כי לפני כשבוע, בשעות הבוקר המוקדמות, התיישב המתלונן (75) על ספסל הסמוך למקום עבודתו. הנאשמת שהבחינה כי המתלונן מסתייע במקל נחייה והייתה מודעת לכך שהוא עיוור, התיישבה בסמוך אליו. בהמשך לבקשתה נתן המתלונן לנאשמת סיגריה, אך סירב לבקשתה לכסף.

כאשר המתלונן קם מהספסל לכיוון מקום עבודתו הוא הבחין שנרתיק הסיגריות שלו לא בתיקו ושאל את הנאשמת היכן הוא. אז התנפלה הנאשמת על המתלונן, אחזה בתיק שהיה תלוי על כתפו ומשכה אותו. בתגובה המתלונן נאבק ולא נתן לה לקחת ממנו את התיק. כתוצאה מהמאבק נפל המתלונן ובעוד הוא שכוב על הרצפה, המשיכה הנאשמת לנסות לחטוף את התיק, נשכה את המתלונן בחוזקה בגב כף ידו, התיישבה על גבו והטיחה את ראשו מספר פעמים במדרכה ועוד.

Igul-Letova

המתלונן זעק לעזרה, אך איש לא שמע את זעקותיו. לאחר זמן קצר הגיע למקום חברו של המתלונן לעבודה והנאשמת ברחה מהמקום כשהיא נושאת עימה רכוש השייך למתלונן, דוגמת שעון יד וטלפון נייד ייעודיים לעיוורים.

באותו היום, בשעות הערב, לאחר שנעצרה ונחקרה, מסרה הנאשמת למשטרה את השעון והטלפון הנייד שגנבה.

בבקשת המעצר שהוגשה במקביל ציינה עו"ד חזן גרימברג: "מדובר בעבירה חמורה של שוד כנגד קורבן קשיש ועיוור, תוך שימוש באלימות חמורה כנגדו והותרתו חבול ומדמם". לנאשמת מיוחסות בכתב האישום עבירות של שוד בנסיבות מחמירות ותקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש.

Igul-Letova


 

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות