נושאים קשורים

10 דקות של אולטרסאונד מוחי הפחיתו מחשבות שווא אצל חולי סכיזופרניה

בניסוי ראשוני הצליחו חוקרים להפחית את חומרת מחשבות השווא אצל 10 מטופלים באמצעות גלי אולטרסאונד המכוונים לאזורים עמוקים במוח. השיפור נמשך לפחות שבוע, אך החוקרים מדגישים: נדרשים עוד מחקרים

"לבד זה בסדר, אבל אני רוצה שיאהבו אותי": 6 רווקים עם מוגבלות מדברים

דחיות בגלל המוגבלות, קשיים באתרי היכרויות ובדידות שמלווה את החיפוש אחר אהבה. שישה רווקים ורווקות עם מוגבלות מספרים לשווים על האכזבות, התקוות והחלום למצוא מישהו להיות איתו

מדריכה סטרה לאדם עם מוגבלות; השופט סירב לבטל את הרשעתה

למרות המלצת שירות המבחן, בית משפט השלום בבאר שבע הותיר את הרשעתה על כנה וגזר עליה מאסר על תנאי, קנס ופיצוי. השופט: "ההתמודדות עם קושי זה לא יכולה להיות - לעולם - בשימוש בכוח או באלימות"

זה שאני אוטיסט לא אומר שכל העולם צריך להתאים את עצמו אליי

ד"ר מורדי בן חמו, אוטיסט ואב לשניים, כותב על החיים בבית שהותאמו לרגישויות החושיות שלו, על הצעקות של הילדים שמכאיבות לו פיזית - אבל גם על ההבנה שגם הוא חייב להתגמש

השבי שבתוך הבית: הגיע הזמן להכיר בפוסט טראומה מורכבת

עשרות אלפי ישראלים שחוו בבתיהם פגיעות מיניות, אלימות והזנחה מתמשכת מתמודדים מדי יום עם פוסט טראומה מורכבת. בטור אישי מתאר עו"ס יובל רן את השבי הנפשי הבלתי נגמר ואת חוסר הטיפול מצד המדינה - וקורא לשינוי דחוף
ראשיחדשותכתב אישום: התעללו במתמודד נפש על רקע גזעני

כתב אישום: התעללו במתמודד נפש על רקע גזעני

תושבי מזרח ירושלים מואשמים כי ביזו והשפילו אדם חסר ישע, הכריחו אותו לאכול מהרצפה ולקלל בערבית

מתוך סרטון ההתעללות (צילום מסך מטיקטוק)

פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום חמור נגד חמישה תושבי ירושלים בני 22-19, וזאת לאחר שהתעללו באדם חסר ישע עם מוגבלות נפשית, בעת שקיבל טיפול רפואי בבית החולים.

הנאשמים הם אחמד עמירה, מוחמד עטון, מחמוד עטון, יזן בקיראת ותאאר בקיראת. על פי כתב האישום, לפני כשבועיים שהו הנאשמים והמתלונן בגן מרים המצוי ברחבת בית החולים הדסה עין כרם בעת שאחד הנאשמים והמתלונן, אדם עם מוגבלות נפשית ובעל חזות יהודית וחרדית, היו במסגרת טיפול רפואי בבית החולים.

במשך כשעה וחצי, התעללו הנאשמים במתלונן כשהם מודעים למוגבלותו, הורו לו ועודדו אותו לומר אמירות רבות משפילות ומבזות, וכן הורו לו ועודדו אותו לבצע מעשים רבים משפילים ומבזים. כך למשל עודדו אותו לקלל את העם היהודי ואת אחותו בערבית; לומר משפטי תפילה מהקוראן; לרדת לקרקע ולנשק את רגלו של אחד הנאשמים; לאכול מהרצפה; לבצע פעולות ספורטיביות שונות תוך חזרה על אמירות וקריאות משפילות ועוד.

Igul-Letova

הנאשמים תיעדו מעשים אלו באמצעות מכשירי טלפון נייד שברשותם ופרסמו אותם ברשתות החברתיות טיקטוק ואינסטגרם. בעקבות הפרסום, הגיעו פניות רבות למוקד המשטרה.

כתב האישום מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של התעללות בחסר ישע ממניע גזעני ופגיעה בפרטיות. הפרקליטות ביקשה להאריך את תנאיהם המגבילים של הנאשמים, בין היתר מעצר בית מלא, עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות