נושאים קשורים

החשש: אישה מאיימת בשמלה אדומה דופקת בדלת

המקרה המוזר שקרה למשלבת שלי השבוע גרם לי להבין את עוצמת החרדה שפושטת בציבור מאז שפרצה המלחמה

על רקע המלחמה: נדחה בשנה וחצי חוק הדגל עבור אנשים עם מוגבלות

פרסום ראשון: "חוק שירותי הרווחה", שנועד להעביר אנשים עם מוגבלות מהמוסדות למגורים בקהילה, נדחה ליולי 2025 - ואולי אף יותר. המשמעות: חיסכון לממשלה של 750 מיליון שקלים. הנימוק לדחייה של משרד הרווחה: צריכים עוד זמן להיערך

קוראים לי טל ואני חכמה. רק שהרבה שנים זה היה סוד

עד לפני שלוש שנים חשבו שיש לי מוגבלות שכלית, ולכן מערכת החינוך המיוחד מעולם לא לימדה אותי כלום. יכולנו לשבת שעות בכיתה ורק לצייר. הרבה שנים ניסו להשתיק אותי. אבל אני סיימתי לשתוק

“איש בכיסא גלגלים”: הרמזורים בלונדון התחלפו

לכבוד היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות: הסימנים ב-5 רמזורים מרכזיים בלונדון הוחלפו מ"איש ירוק הולך" ל"איש ירוק בכיסא גלגלים"
הסתדרות 480-100

“הלב כואב לי שאתם לא משחררים אותה, רוצים לקבור את אמא”

האב סמי נרצח באירועי ה-7 באוקטובר, אשתו נחשדה כשבויה, וביום שישי התברר שהיא מתה. הבת יעל, עם מוגבלות שכלית, שרדה את התופת בממ"ד ומבקשת: "תלחמו כדי להשיב את גופתה"
ראשיאוטיזםהאוטיסטים שמובילים שינוי בקהילה שלהם

האוטיסטים שמובילים שינוי בקהילה שלהם

במשך חצי השנה האחרונה ארגון עור"ק מלווה את הקבוצה שהקים אלון זיידל שתומכת במבוגרים על הרצף: "מנסים לעזור אחד לשני במה שיכולים"

עודד מלך (מימין) ואלון זיידל - היזמים
עודד מלך (מימין) ואלון זיידל – היזמים

עור”ק, ארגון שקם כדי ליצור קהילות תומכות לחסרי עורף משפחתי, פתח לאחרונה את ההרשמה לקהילה חדשה לאנשים על הרצף. עד לפני חצי שנה, לא היו קהילות המיועדות לאנשים עם מוגבלות בארגון, עד שאלון זיידל, מייסד ומנהל של קהילה לאנשים על הרצף, ביקש תמיכה מהארגון.

בקהילות של עור”ק נעזרים אנשים שמסוגלים לחיות חיים עצמאיים, אך זקוקים לתמיכה, למשל: אנשים שהוריהם מבוגרים, יתומים, עולים חדשים וכו’. מעטפת התמיכה שהקהילות מעניקות כוללת מנחה, שמכוון את המשתתפים לאורך המפגשים להתמודד עם מצבים שונים ובעיות שבהן הם נתקלים בחייהם.

“אף אחד לא רצה להכיר בנו”

את הקהילה החדשה שהצטרפה לרשת התמיכה של הארגון המיועדת לאוטיסטים, הקים זיידל לפני כארבע שנים. בשנים הראשונות לפעילות הקהילה שהקים, הוא לא הצליח למצוא תמיכה כלכלית ופדגוגית משום ארגון. בעור”ק הבינו את צרכי הקהילה שהקים זיידל, והבחינו בצורך שלה לתמיכה וליווי. בהמשך, החליטו לצרף אותה כקהילה מן המניין בארגון. “פניתי להרבה ארגונים, אבל אף אחד לא רצה להכיר בנו”, הוא משחזר, “בזכות התמיכה של עור”ק קיבלנו הכרה רשמית”.

בחצי השנה האחרונה, מאז שהצטרפה הקהילה לארגון עור”ק, היא נהנית מהליווי של אנשי המקצוע מטעם הארגון, וצוותה לה המנחה רותם ובר. ובר נפגשת עם המשתתפים אחת לשבועיים, ובמהלך המפגשים היא מייעצת להם כיצד להגשים את החלומות שלהם, ועוזרת להם בהשתלבות חברתית. “כולם מספרים לה מה הם רוצים, והיא מכוונת אותם לדרך הנכונה”, מספרת שירי אמיר, סמנכ”לית שותפויות בעור”ק.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


ההזמנה לקהילה החדשה
ההזמנה לקהילה החדשה

מסייעים גם ברכישת מזון

את הקהילה עצמה מנהלים כיום זיידל ועודד מלך, שהצטרך לאחר ההקמה, וחברים בה כ-12 אנשים על הרצף. מרבית החברים בקהילה הם בני 40 ומעלה, שחיים בעצמאות. “בארבע השנים שחלפו עד שקיבלו אותנו, היינו בעיקר מקיימים מפגשים, ומנסים לעזור אחד לשני במה שאנחנו יכולים, אבל האפשרויות שלנו היו מוגבלות”, הוא מעיד.

זיידל, שמאובחן בעצמו על הרצף האוטיסטי, גדל בסביבה של אנשים על הרצף בתפקודים שונים, ורצה לייצר עבורם משענת של תמיכה. חברי הקהילה מנסים כעת ליזום מהלך בעזרת הארגון, כדי לחיות חיים משותפים ביחד. “אנחנו עושים מאמצים כדי למצוא מקום במרכז הארץ שכל חברי הקהילה יוכלו לגור בו”, אומרת רכזת השותפויות בעור”ק. 

בשל הצלחת הקהילה הנוכחית, הארגון פותח קהילה נוספת לאנשים על הרצף בשיתוף עם המרכז לפיתוח תקשורת חברתית (מפת”ח). מפגשיה של הקבוצה החדשה יתקיימו במרכז הארץ, והם מיועדים לאנשים על הרצף בגילאי 35-25, שמסוגלים לחיות באופן עצמאי אך זקוקים לקהילה ולליווי. “אנחנו רוצים לסייע לכמה שיותר אנשים לחיות חיים איכותיים בליווי שלנו”, מסכמת אמיר.

להרשמה לקהילה החדשה לחצו כאן

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות