נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיבריאותבניגוד להנחיות, קופ"ח כללית מערימה קשיים על ילדה עם ניוון שרירים

בניגוד להנחיות, קופ"ח כללית מערימה קשיים על ילדה עם ניוון שרירים

לפי נהלי משרד הבריאות, נדין נאתחו בת ה-12 זכאית לקבל מהקופה אוכל, חיתולים ופיזיותרפיה. אז למה הוריה צריכים להיאבק על כל זכות ולהפעיל עורך דין? כללית בתגובה: "אנחנו בקשר עם המשפחה ומנסים להסדיר את הזכאויות"

נדין נאתחו והוריה אדם והנא. ארבע שנים באשפוז ביתי (צילום באדיבות המשפחה)

זה סיפור מקומם על מאבק מיותר ומתסכל של הורים לילדה עם מוגבלות – שנאלצים להילחם על כל סיוע מקופת החולים שמגיע להם בחוק.

נדין נאתחו היא ילדה בת 12, שמתמודדת מאז לידתה עם מחלת ניוון שרירים (SMA). בארבע השנים האחרונות היא מאושפזת בביתה ומטופלת על ידי הוריה, אדם והנא.

נדין מבוטחת על ידי קופת חולים כללית. לפי נהלי משרד הבריאות וחוזרים רשמיים, כמאושפזת בית, מחויבת הקופה לספק לה אוכל, חיתולים, משטחי החתלה וטיפולי פיזיותרפיה. ואולם הוריה מספרים כי מימוש כל אחת מהזכויות הללו כרוך במאבק, חילופי מכתבים וטלפונים והפעלת עורך דין – וגם כל אלו לא מספיקים כדי לקבל את מלוא הסיוע.

Igul-Letova

כך למשל, במשך ארבע השנים האחרונות לא סיפקה הקופה מזון לנדין. רק לאחר מאבק ממושך ופנייה לעורך דין, החלה לפני שבועיים לקבל פפטמן, המזון הדרוש לילדה, אשר מסופק בבית המרקחת של הקופה. בנוגע לחיתולים ומשטחי החתלה – הללו לא מסופקים על ידי הקופה עד היום.

ומה בנוגע לטיפולי פיזיותרפיה? רופאיה של נדין ממליצים על שניים עד שלושה טיפולים שבועיים, ועד לאחרונה היא לא קיבלה אפילו אחד מהקופה. רק לאחרונה, אחרי שההורים הפעילו עורך דין שפנה לקופה, פתאום יצרה איתם פיזיותרפיסטית קשר לתיאום טיפול שבועי אחד בלבד. כאמור, לפי המלצת רופאיה ולשיפור מצבה – היא זקוקה ליותר.

כמו כן, למאושפזי בית מגיע החזר שעות סיעוד לפי אחוזי הנכות ומצבם הרפואי. עד לתחילת השנה הנוכחית, עמד ההחזר על 1,400 שקלים בלבד. "בתחילת השנה גילינו מאנשים אחרים שיש להם ילדים מאושפזים בבית שמקבלים הרבה יותר", מספר נאתחו. "פנינו לכללית, ובאופן פתאומי הם העלו לנו ל-2,200 שקלים".

Igul-Letova

לדבריו, גם את הסכום הזה הם בקושי רואים, שכן הם משתמשים בו כדי לקנות לבתם את המוצרים שהיו אמורים לקבל מהכללית. "הקצבה מתקזזת לנו כמעט לגמרי", מעיד האב.

העלות הכוללת של המוצרים שלא סופקו לה לאורך השנים עומדת על 2,000 שקל בחודש, וסך הכל כ-100 אלף שקל כל השנים. זהו סכום שהיה עוזר להוריה לשכור לה מטפלת – וכך להפחית את הפסד ימי העבודה שלהם. "אני נאלץ להפסיד ימי עבודה כדי להישאר איתה", מספר האב. "אנחנו נותנים לה את הטיפול הביתי הטוב ביותר שאפשר. תעיד על כך העובדה שמעבר לאשפוזים הקבועים שלה, היא לא הגיעה אפילו פעם אחת לבית חולים".

"נותנים לה את הטיפול ההביתי הטוב ביותר". נדין נאתחו (צילום באדיבות המשפחה)

נאתחו מספר כי פנה לקופת חולים כללית בבקשה לקבל את ההחזר המדובר באופן רטרואקטיבי. לאחר שלא קיבל תשובה, החליט לפנות ל"שווים".

במהלך השבועות האחרונים, מאז פנה, היינו בקשר עם כללית, אך גם בשיחה איתנו הם הכחישו שהם צריכים לספק את המוצרים הנ"ל. כשהעברנו להם את כל המסמכים המוכיחים את טענת האב, הם אמרו שזה בבדיקה, אך חלפו שבועיים ולא התקבלה תגובה.

בנוסף לפנייתו אלינו, פנה האב גם לעורך דין – מה שהביא לכך שהוא החל לקבל זיכויים על האוכל – אבל לא על שאר המרכיבים. "הם עדיין מכחישים שהם צריכים לספק את מוצרי ההחתלה והחיתולים ולהחזיר את כל הכספים שלא נתנו לנו כל השנים", מסכם האב.

מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "אנו עומדים בקשר רציף עם המשפחה, והיחידה לטיפול בית מלווה את הטיפול של נדין לאורך השנים במקצועיות ובמסירות. מספר שעות הסיעוד נקבע לאחר הערכה רפואית מקצועית ובהתאם למצבה הרפואי של המטופלת, ובהלימה למצבה בכל תקופת זמן. באשר לצריכת התרופות והמזון הרפואי במרשם, המטופלת תקבל החזר בגין צריכה בין נובמבר 2019 ועד אוגוסט 2023, בניכוי שעות סיעוד שקיבלו באותה תקופה. נציין כי ההחזרים עבור מוצרי ספיגה ניתנים מטעם ביטוח לאומי. אנו ממשיכים לעמוד בקשר עם המשפחה ולהסדיר מולם את הזכאויות המגיעות להם. מחזקים ידיהם".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות