נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויותבת 16 עם ניוון שרירים ומוגבלות שכלית נעדרת מאז מסיבת הטבע

בת 16 עם ניוון שרירים ומוגבלות שכלית נעדרת מאז מסיבת הטבע

רות פרץ בילתה יחד עם אביה, אריק, במסיבה בעוטף עזה. בעקבות הטבח הנורא, נותק עמם הקשר. אחותה: "אם חטפו אותה היא לא תסתדר בשבי"

רות ואריק פרץ. צילום: באדיבות המשפחה
רות ואריק פרץ. צילום: באדיבות המשפחה

ביום חמישי האחרון, נסעו אריק פרץ ובתו בת ה-16, רות, למסיבת הטבע שהתקיימה סמוך לקיבוץ רעים שבעוטף עזה. רות מתניידת בכיסא גלגלים, עם ניוון שרירים ומוגבלות שכלית, ואהבה מאוד לבלות עם אביה בחיק הטבע. לפי הידוע, השניים שהו באזור עד מתקפת המחבלים הרצחנית ביום שבת בבוקר.

יערית פרץ, אחותה למחצה של רות, דיברה עם אביה רגע אחרי פריצת המחבלים: "שמעתי שיש אזעקות בדרום, והחלטתי לבדוק מה איתו", משחזרת פרץ. "הוא אמר שכולם ברחו מהבהלה והוא מנסה גם", מספרת. כיסא הגלגלים של רות, איתו היא מתניידת, נותר בשטח נטוש. "אני לא מאמינה שאבא שלי היה משאיר את הכיסא ולוקח אותה על הידיים. אם הוא היה מצליח לברוח, הוא כבר היה מדבר איתי. לפי דעתי זה או שהיא נחטפה או האופציה השנייה", משתפת בצער. "הוא לא היה יכול לברוח זמן רב בגלל שהיה איתה". עובדה זו מגבירה את החשש שרות ואביה אכן נחטפו.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

Igul-Letova

מוזנת מזונדה

בעקבות מצבה הרפואי של רות, היא נאלצת לקבל אוכל באמצעות זונדה דרך הבטן, מה שמקטין את סיכוייה לשרוד בשבי. "במידה וחטפו אותה, אין מצב שהיא תסתדר שם", מוסיפה יערית. לדבריה, הקשר של אריק עם רות מיוחד במינו. "הוא מטפל במסירות נפש הכי גדולה שיש. אין מצב שהוא היה בורח בלעדיה".

כדי למצוא את אריק ורות, יערית וימית אחותה הרימו טלפון לכל אחד שיכול לדעת על מקום הימצאם. "התקשרנו לבתי חולים, למשטרה, הם אומרים שהם נעדרים ולא מוצאים אותם. אנחנו ממש חסרי אונים. במשטרה אמרו שאין שום מידע עליהם". עד כה אף גורם רשמי מטעם המדינה יצר קשר עם משפחתה של רות.

קצה חוט נוסף התקבל מסרטון שרץ ברשת לאחר הטבח הנוראי, בו רואים את כיסא הגלגלים של רות, בתוך מכוניתו של אריק, לאחר שירו על הרכב. "במידה והם לא נחטפו, הם ניסו לברוח, אך אף אחד לא יודע מה איתם כרגע. אני מבקשת מכל מי שיודע משהו אודותם שידבר איתי", מפצירה האחות.

Igul-Letova
הסרטון מהרשת המציג לכאורה את רכבה של משפחת פרץ. צילום: חדשות בזמן, טלגרם

גם באקים חיפה, שם לומדת רות, הוציאו הודעה המבקשת לאתר אותה: "לרות יש קשר מיוחד עם אביה. היא כל עולמו, ומטרתו שהיא תהיה מאושרת. כולם בבית הספר ובאקים אוהבים אותה, מתפללים לשלומם ומקווים שיחזרו בריאים ושלמים. נשמח שתעזרו לנו", נכתב בלשון ההודעה.

למסירת פרטים על רות ואריק פרץ, התקשרו ליערית בטלפון: 054-307-1790

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות