נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותאוטומטית: ביטוח לאומי יעביר מקדמה של אלפי שקלים לפצועי המלחמה

אוטומטית: ביטוח לאומי יעביר מקדמה של אלפי שקלים לפצועי המלחמה

הכוונה היא לפצועים אזרחים שאינם מכוחות הביטחון. בסוף השבוע הועברה גם רשימה של משפחות החטופים אל הביטוח הלאומי, שנערך למתן מענה ראשוני

ירונה שלום, ממלאת מקום מנכ"ל הביטוח הלאומי. צילום מסך מכלכליסט
ירונה שלום, ממלאת מקום מנכ"ל הביטוח הלאומי. צילום מסך מכלכליסט

הביטוח הלאומי, כמי שאמון על הטיפול באזרחים (לא חיילי צה"ל) נפגעי פעולות טרור ובני משפחותיהם, יעביר בימים הקרובים מקדמה של אלפי שקלים לפצועי המלחמה שהגיעו אל בתי החולים.

"המקדמה תביא לסיוע מיידי, ללא ביורוקרטיה, לצרכים של הפצועים, שיהיה במקביל להמשך הטיפול של הביטוח הלאומי מול הנפגעים ובני משפחותיהם", נמסר מהביטוח הלאומי. "המקדמה תועבר אוטומטית לחשבונות הבנק של הנפגעים. שמות הפצועים הועברו אל הביטוח הלאומי ממשרד הבריאות, ועובדי אגף האיבה והשיקום של הביטוח הלאומי הגיע אל מרבית הפצועים בבתי החולים, ביקרו וסייעו במתן זכויות. לכל פצוע הוצמד פקיד שיקום שאיתו הוא יהיה בקשר לצרכיו".

בשלב הראשוני תועבר מקדמה בסך 5,000 שקלים להתארגנות ראשונית. במקביל, הביטוח הלאומי יעביר מקדמה נוספת של בין 3,500 ל-6000 שקלים, בהתאם למצב ולצורך המשפחה, וזאת במסגרת אגף השיקום של הביטוח הלאומי. כלומר, כל הפצועים שהגיעו אל בתי החולים יקבלו מקדמה לצרכים המיידים שלהם שיכולה להגיע ליותר מ-10,000 שקלים. כאמור, המקדמות הן המענה המיידי, במקביל להמשך סיוע של הביטוח הלאומי מרגע הפגיעה ואילך.

Igul-Letova

כזכור, נפגעי חרדה זכאים באופן מיידי לטיפול נפשי ראשוני במימון הביטוח הלאומי – עד 12 פגישות טיפוליות עם אנשי מקצוע מוסמכים לטיפולי טראומה (יאושרו טיפולים נוספים במידת הצורך). הטיפולים יכולים להיות מותאמים לילדים, יחידים, זוגות ומשפחות. אין צורך בשום פנייה אל הביטוח הלאומי או בהגשת תביעה. הביטוח הלאומי יוצר קשר באופן ייזום עם מרכזי החוסן והמרפאות הרפואיות הרלוונטיות, שמתעדכנות כל העת, ומממן את הטיפולים. חשוב לציין כי יש חשיבות לפנייה למרפאות החוסן ונפגעי החרדה כדי להחיל את ההכרה כנפגעי איבה בטיפולים עתידיים במקרה הצורך.

במקביל, במהלך השבת הועברה רשימה של משפחות החטופים שקיבלו על כך הודעה – והביטוח הלאומי נערך למתן מענה ראשוני למשפחות.

ירונה שלום, מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי: "מרגע האסון הביטוח הלאומי ועובדיו עובדים מסביב לשעון כדי להגיע אל כל הפצועים ולמשפחות השכולות למתן סיוע במצב קשה זה. במקביל, אנו פועלים מול משרדי הממשלה הרלוונטיים כדי לקדם מתווים ולהעניק מהידע המקצועי של הביטוח הלאומי לטובת קידום פעולות וחקיקה מותאמות למצב הייחודי והמלחמתי שבו אנו נמצאים".

Igul-Letova

שר העבודה יואב בן צור: "תשלום מקדמות לפצועי המלחמה יביא מזור כלכלי מיידי במקביל לליווי הנפשי לו דואג הביטוח הלאומי. המענה הזה הוא חלק מההבנה הכוללת שהמלחמה הזו היא אירוע שמדינת ישראל לא הכירה מעודה, בוודאי בהיבט האזרחי. אנו ערוכים כל העת להמשיך ולתת פתרונות בהתבסס על הצרכים שעולים מהשטח".


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות