נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםזה המענק הצפוי לפסיכולוגים שיתחייבו לעבודה בשירות הציבורי

זה המענק הצפוי לפסיכולוגים שיתחייבו לעבודה בשירות הציבורי

במטרה לצמצם את פערי כוח האדם: משרד האוצר יעניק תוספות שכר משמעותיות למטפלים שיחליטו להגדיל את כמות שעות העבודה שלהם במרפאות הציבוריות

שר הבריאות אוריאל בוסו. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

משרד האוצר, משרד הבריאות וההסתדרות הכללית הגיעו להסכמות בעניין מתווה מענקים לפסיכולוגים במערכת הבריאות. המתווה גובש על רקע הצורך הגובר והולך להרחבת המענים לציבור בעקבות אירועי מלחמת "חרבות ברזל" וכחלק מהתוכנית הלאומית לבריאות הנפש.

מתווה המענקים הוא שלב ראשון בשיח בין הצדדים, שנועד לתת מענה מיידי למצוקה בתחום במערכת הבריאות. בהמשך צפויים דיונים במטרה להגיע להסכמות בדבר הסכם קיבוצי ייעודי לכלל הפסיכולוגים במגזר הציבורי.

מתווה המענקים החדש יכלול מענק לפסיכולוגים במערכת הבריאות שיתחייבו להישאר במערכת הציבורית, וכן מענק נוסף לעידוד פסיכולוגים להרחיב את היקף משרתם במגזר הציבורי. כמו כן, הוסכם על מענק גיוס לפסיכולוגים שייקלטו לראשונה במערכת הבריאות הציבורית במהלך תקופת המתווה.

Igul-Letova

המענקים יהיו בסכומים שונים בהתאם לרמת ההכשרה ולהיקף המשרה של הפסיכולוג/ית. לטובת הפעלת המתווה הוקצו עשרות מיליוני שקלים. כפועל יוצא, המענקים יכולים להסתכם לעשרות אלפי שקלים לשנת המתווה לכל פסיכולוג ופסיכולוגית שירחיבו משמעותית את היקף שעות הטיפול.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >>> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


מה גובה המענק?

כך למשל, פסיכולוג שעובד במערכת הציבורית בהיקף של 50% משרה (בדומה ל-80% מהפסיכולוגים בשירות הציבורי) ויגדיל את היקף עבודתו ל-75% משרה, יקבל בממוצע מענק של כ-42 אלף שקלים – כך שהכנסתו הכוללת תעלה בעשרות אחוזים.

Igul-Letova

"מדינת ישראל נמצאת באירוע בריאות הנפש הגדול בתולדותיה ואנו מחויבים להעניק מענה טיפולי רחב ויעיל על מנת להתמודד עם המשבר שניצב בפנינו", אמר שר הבריאות אוריאל בוסו. "אין זה סוד שנושא בריאות הנפש היה בחסר גדול עוד לפני אירועי ה-7 באוקטובר וכעת נדרש לבצע קפיצת מדרגה משמעותית בתחום לשנים קדימה. שדרוג מערך הפסיכולוגיה הציבורית הוא מאבני היסוד של התוכנית הלאומית לבריאות הנפש שגיבשנו בעקבות המלחמה והמתווה שאליו הגענו הוא צעד חשוב בדרך.

פסיכולוגים במגזר הציבורי תפקיד מכריע ביכולת לעמוד באתגרים שבפתח. שיפור מעמדם ותנאי העבודה שלהם יאפשרו להתמודד עם בעיית כוח האדם שמקשה על המערכת. אני מחויב להמשיך ולפעול לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית ולהביא לשינוי הנדרש".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. צילום: משרד האוצר
שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. צילום: משרד האוצר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הדגיש גם הוא את חשיבות חיזוק מערך בריאות הנפש בימים אלו. "זה צו השעה", אמר השר. "חיזקנו את המערכת הזו באמצעות השקעה של מאות מיליונים בתקציב ועיבינו את התמיכה במהלך הלחימה. המתווה ראוי ונכון והוא ייתן את המענה הנדרש. חלק מהמלחמה זה השמירה על היציבות בעורף. החוסן של אזרחי ישראל נמצא גבוה בראש סולם העדיפויות שלנו. זו בשורה חשובה למערך בריאות הנפש, למערכת הבריאות ולכל אזרחי ישראל".

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד אמר כי "תהליך הריפוי של החברה הישראלית מתחיל ביכולת שלנו לעטוף את הנפגעים ולהבטיח להם מענה טיפולי יעיל וארוך טווח. ההתמודדות הלאומית עם טראומות המלחמה רק מדגישה את הצורך הדחוף להמשיך ולהשקיע במערך הפסיכולוגיה הציבורית בישראל. מתווה המענקים שהשגנו לפסיכולוגים במערכת הבריאות הוא שלב ראשון וחשוב, אך בכך לא מסתיימת המשימה. נמשיך לפעול בנחישות ובשיתוף פעולה עם כלל הגורמים כדי לחזק את המערכת הציבורית ולהבטיח את יכולתה לתת שירות פסיכולוגי איכותי, זמין ונגיש לכלל אזרחי המדינה שזקוקים לכך".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות