נושאים קשורים

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now
ראשיחדשותלקח מהמלחמה: אושרו תקנות לטיפול באנשים עם מוגבלות בחירום

לקח מהמלחמה: אושרו תקנות לטיפול באנשים עם מוגבלות בחירום

התקנות יאפשרו להעביר לרשויות המקומיות מידע לגבי צרכים חיוניים של חולים עם צרכים מיוחדים, גם במקרים בהם לא מפנים את הציבור מהבית

שר הביטחון, יואב גלנט (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

כחלק מלקחי המלחמה, שר הביטחון יואב גלנט חתם השבוע על תקנות חדשות שנועדו להקל על הטיפול בחולים עם צרכים מיוחדים בעתות חירום.

תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות הקיימות מסדירות תהליכי פינוי של אנשים עם סוגי מוגבלויות שונות ממקום מגוריהם וקליטתם במקומות חלופיים בזמני חירום, כגון מלחמה. כחלק מכך, הותרה העברת מידע לרשויות המקומיות אודות האנשים המפונים, תוך שמירה על פרטיותם.

לגבי חולים עם צרכים מיוחדים, מסדירות תקנות הפינוי הקיימות העברת מידע בהיקף מצומצם ממשרד הבריאות למשרד הרווחה, ובאמצעותו לרשויות המקומיות. כל זאת, במטרה לייעל את תהליכי הפינוי בחירום באמצעות יידוע הרשות המקומית מיהם אותם חולים עם צרכים מיוחדים שמשרד הבריאות אחראי לפנותם מביתם.

Igul-Letova

מידע זה חיוני לרשות המקומית כדי לדעת מבעוד מועד מיהם החולים עם הצרכים המיוחדים שהיא אינה אחראית לפנותם מביתם, מי אחראי לטיפול הרפואי בחולה כל עוד הוא בביתו, ומי אחראי לפנותו מביתו כשמפנים את הציבור. תקנות הפינוי האלה התירו רק לעובדי המחלקה לשירותים חברתיים ונותני שירותי מחשוב גישה למידע לגבי חולים אלה.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova
_______________________________________________________________
בעקבות מצב החירום שהחל ב-7 באוקטובר, התברר כי ייתכנו מקרים בהם הרשות המקומית תתבקש על ידי אחת מקופות החולים או משרד הבריאות להגיש סיוע לחולים עם צרכים מיוחדים שלא פונו מבתיהם. במצב זה נזקקת הרשות למידע בדבר צורכיהם החיוניים של החולים הללו. למשל, האם הם זקוקים לאספקת חשמל רציפה עבור מכשירים רפואיים, האם הם צריכים השגחה, או אולי נדרש להם סיוע בביצוע פעולות היום-יום.

לכן, ההחליט שר הביטחון להתקין את התקנות החדשות. אלה יאפשרו מעתה למשרד הבריאות להעביר מידע שקיים בידיו לגבי צרכים חיוניים של חולים עם צרכים מיוחדים למשרד הרווחה, ובאמצעותו להעביר לרשות המקומית, למקרים בהם הרשות צריכה לסייע במצב חירום לחולים אלה גם במקרים בהם לא מפנים את הציבור מביתו.

Igul-Letova

בנוסף, יאפשרו התקנות החדשות לעוד גורמים ברשות המקומית לגשת למידע שיועבר לצורך מטרה זאת.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות