
בית הספר משה שרת בתל אביב כבר שנים מארח כיתות חינוך מיוחד לילדים חירשים עם צוות מיומן שדובר את שפת הסימנים הישראלית. בתחילת השנה, הורי הילדים המיוחדים שמעו כי בשנה הבאה לא ייפתחו כיתות החינוך המיוחד ללא הסבר מפורט מהעירייה.
לאחר בירור עם העירייה, נמסר להם כי עקב "גידול דמוגרפי" בשכונה, בית הספר יקלוט תלמידים חדשים תושבי תל אביב במקום תלמידי החינוך המיוחד.
כדי למנוע את ההחלטה, ההורים הגישו בשבוע שעבר עתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עורכת הדין אורטל מאיר, חירשת בעצמה, וטענו לפגיעה בילדיהם. דיון בבית המשפט נקבע לשבוע הבא (ה-26 ביוני), והתשובות מהעירייה וממשרד החינוך נדרשות עד מחר.
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
"אין הוכחות לגידול דמוגרפי"
ההורים טוענים כי העירייה לא הציגה הוכחות לגידול הדמוגרפי שבגינו התקבלה ההחלטה, וגם לא הציעה אלטרנטיבה שתמנע פגיעה בילדים. במכתב התראה ששלחו לפני שלושה חודשים, ההורים ציינו כי רק חלק קטן מתלמידי החינוך המיוחד הם תושבי תל אביב יפו, ושההחלטה תשאיר את הילדים הללו ללא מסגרת חינוכית מתאימה.
"העירייה לא פירטה לאן יועברו ילדי כיתות א' של החינוך המיוחד ולא הציעה כיצד יספקו מסגרות חינוך מיוחדות איכותיות עם צוות מיומן ודובר שפת סימנים לילדים הללו", כתבו ההורים בעתירה. בנוסף, טענו ההורים כי ההחלטה תפגע בילדיהם עקב חוסר בצוות טיפולי מיומן לילדים חירשים בכל הארץ.
חודש לאחר מכתב ההתראה, משרד החינוך מחוז תל אביב הודיע כי עיריית רמת השרון תפתח כיתה א' מותאמת לילדים החירשים שתלווה על ידי משרד החינוך. למרות ההצהרה, לא נמסרו פרטים לגבי מיקום הכיתה ברמת השרון ומי ייכלל בצוות החינוכי. ההורים טוענים כי ההחלטה לא עולה בקנה אחד עם אמנת האו"ם בדבר זכויות הילד, שמחייבת את טובת הילד כשיקול עיקרי בכל פעולה הנוגעת לילדים.
"החלטה שרירותית וחסרת רגישות"
אחת העותרות, ח"כ לשעבר שירלי פינטו, אמא לילד בן 5 וחצי ופעילה למען קהילת החירשים, אמרה: "זו החלטה שרירותית וחסרת רגישות של עיריית תל אביב. הפיצול של הילדים לבית ספר אחר פוגע באיכות הלמידה והילדים לא יקבלו הנגשה מיטבית". לדבריה, המאבק מול משרד החינוך והעירייה לא הועיל, ולכן ההורים נאלצו לעתור לבית המשפט.
מעיריית תל אביב נמסר: "בהתאם להחלטת משרד החינוך, כיתה א' לכבדי שמיעה וחירשים תיפתח ברמת השרון במקום תל אביב-יפו. בית הספר משה שרת מכיל תלמידים מכבדי שמיעה וחירשים מכל רחבי המחוז, וכעת יש צורך להקצות את הכיתות לתלמידים תושבי השכונה".
ממשרד החינוך נמסר כי "המשרד יגיב בבית המשפט, כמקובל".





