נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיחדשות9 טיפים מעולים ללימוד שחייה לילדים אוטיסטים

9 טיפים מעולים ללימוד שחייה לילדים אוטיסטים

מרי קייט גלוצו, מרפאה בעיסוק, פיתחה תוכנית לימוד המותאמת אישית לילדים עם צרכים מיוחדים. סיכמנו לכם את עיקריה

צילום אילוסטרציה

מרי קייט גלוצו, בוגרת אוניברסיטת טאפטס בבוסטון, ארה"ב, פיתחה שיטה חדשנית ללימוד שחייה לילדים עם אוטיזם ומוגבלויות נוספות. השיטה, הנקראת "שיטת דג השמש", פותחה כחלק מעבודת הדוקטורט שלה בתחום הריפוי בעיסוק.

גלוצו, העובדת כיום כמרפאה בעיסוק בבית חולים במדינת מסצ'וסטס, מסבירה כי הרעיון נולד מניסיון אישי. "כשהייתי בת 16, לימדתי שחייה בבריכה קהילתית והוצע לי ללמד ילד עם אוטיזם. הרגשתי מוצפת ומובסת כי לא היה לי מושג איך לעשות זאת", היא משחזרת.

לדבריה, הסיכון לטביעה גבוה פי כמה אצל ילדים עם מוגבלויות. "ללמד את האוכלוסייה הזו זה כל כך חשוב, מדובר בהפחתת סיכון לטביעה ולכן בהצלת חיים", היא מדגישה. נתון זה רלוונטי גם בישראל, שם מקרי טביעה של ילדים עם מוגבלויות מהווים סוגיה מדאיגה מדי קיץ.

Igul-Letova

שיטת דג השמש מתמקדת בהתאמה אישית של שיעורי השחייה לצרכי הילד. הנה 11 טיפים מנצחים שגלוצו מציעה.

  1. קראו ביחד עם הילד/ה ספרים על שיעורי שחייה, כדי לתת להם מושג על מה שעשוי לקרות בשיעור עצמו.
  2. הרגילו את הילד לעשות בועות ולהרטיב את הפנים באמבטיה, אפילו עם מטלית. זה חשוב במיוחד לילדים עם הבדלים חושיים, שעשויים להיות רגישים במיוחד באזור הפנים. תרגלו גם את הרטבת האוזניים, העיניים והאף במים. ילדים רבים רגישים במיוחד לכניסת מים לאוזניים.
  3. תרגלו באמבטיה גם שכיבה על הגב בתוך מים.
  4. שחקו משחק "שיעורי שחייה" בבית, כאשר ההורה מדמה את מדריך השחייה והילד את התלמיד. זה מאפשר לדבר על מה שעשוי לקרות במהלך שיעור השחייה.
  5. השתמשו באמצעים חזותיים ללימוד כללי הבריכה, במיוחד עבור ילדים שאינם מדברים. למשל, הם יכולים להצביע על תמונה המציינת שהם רוצים לשחות, וללמד אותם שחשוב למצוא חבר לשחייה לפני הכניסה לבריכה.
  6. השתמשו ב"אישור שחייה" עם תמונה של דג. אישור עם דג ירוק מסמן שמותר להיכנס לבריכה, ואישור עם דג אדום מסמן שאסור. שיטה זו יכולה לשמש כל ילד, לא רק ילדים עם צרכים מיוחדים.
  7. התאימו את שיטת הלימוד לצרכים האישיים של כל ילד. לעתים זה כולל שימוש בתמונות להדגמה, הדגמות ארוכות יותר של מה שהם הולכים לעשות, או שילוב שיעורי שחייה מבוססי משחק.
  8. גלו גמישות בגישה ובנכונות "לפגוש את הילד היכן שהוא נמצא" מבחינת יכולותיו וצרכיו.
  9. בנו אמון הדרגתי עם הילד. למשל, במקרה של ילד מפוחד מאוד, זה יכול לכלול שבועות של משחקים מחוץ לבריכה, דיבור על הבריכה, והוצאת צעצועים מהבריכה לפני הכניסה למים.

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

השיטה כבר מראה תוצאות מרשימות. גלוצו מספרת על ילד בן 8 שהגיע אליה לפני שנתיים, מפוחד מאוד ממים. "לאחר שבועות של משחקים מחוץ לבריכה ובניית אמון, הצלחתי להכניס אותו למים", היא מספרת. "ראיתי אותו לאחרונה והוא היה מסוגל לשחות באופן עצמאי עם מצוף, ללכת לבד במים ולעשות בועות. זה שינוי עצום עבורו."

Igul-Letova

שיטת דג השמש זמינה באופן מקוון (הקליקו כאן), ומציעה תקווה חדשה להורים ומדריכים בישראל ובעולם המתמודדים עם אתגר לימוד שחייה לילדים עם צרכים מיוחדים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות