נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיבריאותעלייה דרמטית בצריכת תרופות נגד חרדה מאז ה-7 באוקטובר

עלייה דרמטית בצריכת תרופות נגד חרדה מאז ה-7 באוקטובר

מפרוץ המלחמה נרשם זינוק של פי 3 בצריכת משככי כאבים על ידי הישראלים – כך עולה ממחקר של קופ"ח כללית. אצל תושבי עוטף עזה הנתונים מדאיגים אף יותר. נשים ומבוגרים בסיכון יתר

תרופה, כדורים (אילוסטרציה). צילום: pexels
תרופה, כדורים (אילוסטרציה). צילום: pexels

מחקר חדש ורחב היקף של בית החולים מאיר בכפר סבא וקופת חולים כללית בחן האם חל זינוק בצריכת תרופות פסיכיאטריות בעקבות מלחמת חרבות ברזל. הוא הוצג אתמול בכינוס השנתי של החברה הישראלית לאיכות ברפואה שנערך בתל אביב.

המחקר, שכלל נתונים של 2,890,700 ממבוטחי הכללית בגילאי 18 ומעלה, השווה את היקף צריכת התרופות אחרי פרוץ המלחמה (אוקטובר 23 עד מרץ 24) לצריכה לפני המלחמה. מדובר בתרופות מרשם לטיפול בדיכאון, נוגדי חרדה, משככי כאבים חריפים וכרוניים ותרופות משרות שינה.

Igul-Letova

"בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, רופאים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות חשים במגמת עלייה בצריכת נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה, משככי כאבים נרקוטיים וכדורי שינה בקרב האוכלוסייה הבוגרת בישראל, מעבר לעלייה שנצפית לאורך השנים", הסבירה ד"ר ציפי הורניק-לוריא, מנהלת חדר המחקר מאיר-שרון-שומרון במרכז הרפואי מאיר. "לכן, החלטנו לבחון את זה ברמה המחקרית".

אז מה מצאו החוקרים? בהשוואה בין שלוש שנים נצפה זינוק של פי 3 ברכישת משככי כאבים נרקוטיים בקרב כלל האוכלוסייה בחצי השנה הראשונה למלחמה (במגזר הערבי נצפה אף זינוק חד יותר – פי 4). ברכישת נוגדי חרדה נרשמה בתקופה זו עלייה של כ-50%. לעומת זאת, בצריכת נוגדי דיכאון הייתה עלייה מתונה ובצריכת כדורי שינה לא ניכר בחצי השנה הראשונה למלחמה שינוי מהותי.

בקרב אוכלוסיית עוטף עזה, שהייתה המוקד למתקפה האכזרית של ה-7 באוקטובר, נצפו מגמות מעט שונות יחסית לאוכלוסייה הכללית. בחצי השנה הראשונה למלחמה (אוקטובר 23-מרץ 24) נרשמה בקרב אוכלוסיית העוטף עלייה דרמטית בצריכת כל סוגי התרופות לעומת הרבעון האחרון שלפני פרוץ המלחמה (יולי-ספטמבר 23): עלייה של 25% בשימוש בכדורי שינה, 33% בנוגדי דיכאון, 200% בנוגדי חרדה ו-250% במשככי כאבים נרקוטיים.

Igul-Letova

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשביל ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


נשים ומבוגרים בסיכון גדול יותר

בנוסף, איתר המחקר מספר גורמים ש"תרמו" לצריכה גבוהה יותר של תרופות מפרוץ המלחמה, ובהם: גיל מבוגר (+65), מגורים בעוטף עזה, מגורים באזור פריפריאלי ומגדר נשי. ביחס לשלושה סוגי תרופות – נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה וכדורי שינה – שייכות למגזר היהודי הגבירה את הסיכון לעלייה בצריכה, ואילו לגבי משככי כאבים נרקוטיים – שייכות למגזר הערבי הוסיפה לסיכון.

לדברי החוקרים, יש מקום לבצע מחקרי המשך שיבחנו את ההשפעות ארוכות הטווח של המלחמה על כלל האוכלוסייה ועל תושבי העוטף בפרט. "על מקבלי ההחלטות וקובעי מדיניות הבריאות לנקוט בפעולות מיידיות כדי לבחון ולפעול להפחתת הצריכה של תרופות נרקוטיות, כדי למנוע התמכרות לתרופות אלו", הדגישה ד"ר הורניק-לוריא.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות