נושאים קשורים

כלל ביטוח הפלתה מועמד עיוור בקבלה לעבודה. זה הפיצוי שתשלם לו

המועמד, בעל ניסיון בשירות ומכירות, ביקש התאמות שיאפשרו לו לעבוד באמצעות קורא מסך. בית הדין קבע כי כלל לא בחנה אותן באופן רציני ודחה את טענתה כי נפסל מסיבות מקצועיות בלבד

מדריך הביטוח הלאומי: כמה אפשר להרוויח בלי שתופחת קצבת הנכות

בביטוח הלאומי מבהירים: גם כשיוצאים לעבוד דרגת האי-כושר אינה משתנה ובכל מקרה ההכנסה הכוללת מעבודה ומקצבה תמיד תהיה גבוהה יותר מקצבה לבדה. כל השאלות והתשובות

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה
ראשי1,000 שקל תוספת בחודש לעובד ברשות מקומית שיסייע בליווי עובד עם מוגבלות

1,000 שקל תוספת בחודש לעובד ברשות מקומית שיסייע בליווי עובד עם מוגבלות

במסגרת קול קורא שהוציא משרד הפנים, בו מובטחים מענקים לרשויות שיעסיקו אנשים עם מוגבלויות, המשרד יעביר תוספת למשכורת של מי שיבחרו ללוות ולתמוך בשילוב העובדים. סכום המענקים הכולל: 10 מיליון שקלים

שר הפנים משה ארבל. צילום: דוברות הכנסת

קול קורא שפירסם הבוקר (ד') משרד הפנים מציע תמריצים כספיים לרשויות מקומיות על מנת לעודד אותן להעסיק אנשים עם מוגבלות במגוון תפקידים ברשויות. סך התקציב השנתי לתוכנית: 10 מיליון שקלים.

לצורך התוכנית, משרד הפנים קיים תהליך חקר ולמידה מהשטח ביחס לחסמים והסיבות להעסקה נמוכה של אנשים עם מוגבלות ברשויות המקומיות. אנשי המשרד פגשו נציגים מהרשויות, מהמגזר השלישי ומהמגזר העסקי, על מנת ללמוד על האתגרים הניצבים בפני הארגונים, אך גם מהצלחות ומודלים של ארגונים שהגדילו את אחוז העובדים עם מוגבלות גם ביחס למה שמחייב החוק כיום.

הקול הקורא החדש מגדיר את חלוקת התקציב באמצעות 2 מסלולים:

Igul-Letova

א. מסלול תגמול ליווי –
על מנת להקל על השתלבות העובד עם המוגבלות בעבודה ברשות המקומית, המשרד יעניק עד 1,000 שקלים לחודש למשך שנה עבור מלווים לעובדים עם מוגבלות, וזאת בנוסף לשכרם.

המלווה יהיה אמון על כתיבת תוכנית ליווי לעובד טרם קליטתו, יתווך את צרכי העובד עם המוגבלות אל מול כלל הגורמים ברשות המקומית וילווה אותו בכלל הממשקים הניהוליים, המקצועיים והחברתיים בסביבת עבודתו.

ב. מסלול פעילות –
רשויות מקומיות יזכו לתקציב של עד 150 אלף שקלים עבור קיום פעילות לאנשים עם מוגבלות המועסקים ברשות.

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

מטרת הפעילות היא לסייע לרשות להעלות את המודעות לשילוב עובדים עם מוגבלות וכן את היקף המועסקים עם מוגבלות. התוכנית תכלול סדנאות, פעולות חברתיות, ימי גיבוש למחלקות המעסיקות עובדים עם מוגבלות ותקציב הנגשה (פיזית, תשתיתית וטכנולוגית).

"חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע את שיעור הייצוג המינימלי של אנשים עם מוגבלות לגבי גופים ציבוריים, ובכללם רשויות מקומיות", נמסר ממשרד הפנים. "על אף זאת, ב-32 אחוזים מהרשויות המקומיות אין עמידה מלאה בשיעור ייצוג עובדים עם מוגבלות כפי שמחייב החוק. בין הסיבות לשיעור הנמוך של הרשויות המקומיות העומדות ביעד, ניתן למנות חסמים הקשורים לתנאי קבלה, היעדר משאבים לביצוע ההתאמות הנדרשות להעסקת אנשים עם מוגבלות, הטיות תפיסתיות, פערי מידע ועוד". מטרת הקול קורא היא להגדיל את שיעור העובדים עם מוגבלות המועסקים ברשויות מקומיות ולהקל על קליטתם כעובדי הרשות".

"שילוב אנשים עם מוגבלות וייצוג שוויוני בעולם העבודה הם חובה ואבן דרך לבניית חברה בריאה, טובה וחזקה", הוסיף רונן פרץ מנכ"ל משרד הפנים. "ארגון המקדם העסקה של אנשים עם מוגבלות זוכה לרוב ליצירתיות רבה יותר ותרבות ארגונית של שותפות ורגישות. אני מקווה כי כל הרשויות המקומיות יראו בנושא מטרה אסטרטגית אותה יש לקדם בשנה הזו וכמובן גם בשנים הבאות".

המועד האחרון להגשת בקשות מצד הרשויות הוא ה-24.11.24 בשעה 23:59. את טופס הבקשה מלא וחתום וכלל הנספחים הנלווים, בצירוף תוכנית הפעילות, יש להגיש לדוא"ל KolKoreShiluvMugbalut@moin.gov.il

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות