נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםחדש בירושלים: פרלמנטים להורים לילדים עם מוגבלויות

חדש בירושלים: פרלמנטים להורים לילדים עם מוגבלויות

קבוצות ההורים ייבנו לפי גילים, סוגי מוגבלויות וההורים יהיו אלה שיבחרו מתי ואיפה הם מעוניינים להיפגש. בנוסף, מציעה להם העירייה אחת לחודש ייעוץ מקצועי, הרצאות וסדנאות

צילום אילוסטרציה

תוכנית חדשה של עיריית ירושלים תיצור פרלמנטים מיוחדים של הורים לילדים עם מוגבלות, שיוכלו להיעזר אחד בשני בגידול ילדיהם. במסגרת הקבוצות, ההורים יוכלו לחלוק מידע ולשתף בהתמודדויות השונות שלהם.

במהלך החודש הקרוב צפויות להיפתח תשע קבוצות של מפגשי הורים בקהילה הירושלמית. "הרעיון עלה עוד בתקופת הקורונה", הסבירו בעיריית ירושלים לשווים. "צוות המחלקה לטיפול באנשים עם מוגבלות זיהה אצל הורים המטפלים בבן משפחה עם מוגבלות צורך בקבלת התייחסות נפרדת עבורם", הוסיפו.

הפעילות הקבוצתית מיועדת להורים שמטפלים בבן משפחה עם מוגבלות שכלית התפתחותית, אוטיזם, נכויות חושיות ועיכוב התפתחותי. כל פרלמנט גמיש מבחינת היקף המשתתפים וכמות המפגשים. "זה תלוי בהורים של אותה קבוצה", מסבירים בעירייה, "הם אלה שקובעים גם את התכנים, את ההפעלה ומועדי המפגשים והכל נעשה בתיאום בין כל ההורים בקבוצה".

Igul-Letova

גם מיקומי המפגשים נעשים בהתאם לצרכים של ההורים. "יש לנו עכשיו פרלמנטים שנפגשים כל פעם בבית קפה, אבל זה תלוי בהם, כי במידה וירצו יוכלו אחר כך להיפגש בבתים אחד של השני". אופי הקבוצות נקבע גם הוא לפי רצון ההורים. "יש לנו קבוצות של הורים לילדים בגיל הרך, הורים לילדים עם מוגבלות מסוימת. הכל תלוי במה שההורים רוצים לדעת וחשוב להם להכיר".

את המיזם הקימו בעיריית ירושלים בשיתוף משרד הרווחה, ובנוסף הם מספקים אחת לכמה חודשים מנחה מקצועית סביב עולם התוכן של אותה הקבוצה שתעזור להם לפתור בעיות בהן הם נתקלים.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

Igul-Letova

עבור המגזר החרדי נפתחו קבוצות ייחודיות המתאימות לאורח החיים שלו. "יצרנו קבוצת אבות, קבוצת אמהות, קבוצת אמהות לילדים עם תסמונת דאון וקבוצה להורים דוברי אנגלית, כדי להנגיש גם להם את הפלטפורמה", סיפרו בעירייה.

בנוסף, לפרלמנטים יתקיימו גם הרצאות וסדנאות במסגרת הקהילה של בני משפחה מטפלים. 

רוצים להיות חלק מפרלמנט ולהשתתף בסדנאות והרצאות? היכנסו לקישור https://lp6.me/Z37eH

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות