נושאים קשורים

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"
ראשיאנשים עם מוגבלויותהעולם מחבק את "נוסי הווירטואלי"

העולם מחבק את "נוסי הווירטואלי"

בהודו, גרמניה וארה"ב דיווחו על פרויקט ה-AI החדשני של חדשות 12, שבמסגרתו הכתב הוותיק ישוב למסך למרות מחלת ה-ALS שמקשה על דיבורו. נוסבאום: "זה כלי מדהים לאנשים עם מוגבלות כמוני"

"נוסי הווירטואלי". צילום מסך מחדשות 12

מדור "שווים סיפור" מתפרסם בחסות מפעל הפיס

הסיפור על "נוסי הווירטואלי", אותו אתם מכירים כמשה נוסבאום, עושה לו כנפיים לא רק בארץ, אלא גם בחו"ל.

כלי תקשורת בעולם, ובהם מגרמניה, הודו וארה"ב, דיווחו בימים האחרונים על פרויקט ה-AI החדש של מערכת חדשות 12, שבמסגרתו הכתב הוותיק, שמתמודד עם מחלת ה-ALS, ישוב למסך באמצעות הטכנולוגיה החדשה, שתשחזר את קולו טרם הידרדרות המחלה.

Igul-Letova

זו הפעם הראשונה שערוץ חדשות בעולם עושה את זה, ועוד מסיבה שיש מאחוריה הגיון מערכתי: פרשן חדשות מנוסה ומוערך מאוד, שזכה בפרס מפעל חיים לעיתונות, וחלה בניוון שרירים שמקשה עליו לדבר.

גם AP, סוכנות הידיעות האמריקאית הגדולה בעולם, הכינה כתבה על נוסבאום, שכללה שיחה איתו."לאט לאט אני מבין את המשמעות המדהימה של הכלי הזה לאנשים עם מוגבלות, כולל אותי", אמר הכתב לכתבת מלאני לידמן. "לקח לי כמה שניות לקלוט את זה ולהבין שזה אני שמדבר עכשיו".

נוסבאום בן ה-71 החל את דרכו בעולם העיתונות ככתב רדיו לענייני משטרה בקול ישראל. את עבודתו בערוץ 12 החל בשנת 1993 והופיע על המרקע עד לפני כשנה, כאשר מחלתו גרמה להאטה ניכרת בדיבורו. עכשיו, כאמור, הוא חוזר לחדשות 12 באמצעות שחזור קולו באמצעות אינטליגנציה מלאכותית.

Igul-Letova

"הוא מכנה את הפרסונה המלאכותית החדשה שלו 'קסם', שמאפשר לו לעשות קאמבק, ומאמין שהדבר יעלה את המודעות בישראל לאופנים שבהם אנשים עם מוגבלות – במיוחד מוגבלות פרוגרסיבית – יכולים להמשיך לעבוד", כותבת לידמן.

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

ב-1985 הופיע לראשונה הרעיון לשימוש בדמות לא אנושית כמגישת תוכנית טלוויזיה. היה זה "מקס הדרום" שההפקה טענה שנוצר בידי מחשב, אך למעשה היה מאחוריו שחקן בשם מאט פרוור באיפור כבד וחליפה מפלסטיק אשר ישב לפני מסך כחול. אפקטים שונים, כגון תאורה חזקה מאוד, העצימו את האשליה, והדמות המשיכה להופיע על המסך עד לשנת 2015.

הכותבת היא ילידת 1975, חולת מאניה-דיפרסיה, מחברת הספר "מקרה מעניין", שסורגת לבריאותה

כתבות אחרונות