נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשות"לראות את האושר על הפנים של הילדים שווה הכל"

"לראות את האושר על הפנים של הילדים שווה הכל"

פרס רות רפפורט לאור אלתרמן ברנע, מקימת עמותת "מקומות שמורים", המעלה הצגות המותאמות לילדים על הרצף האוטיסטי. בין היתר, מתקיימות ההצגות מול מספר מועט של צופים, שיכולים להגיב ככל העולה על רוחם מבלי שיעירו להם

"כל מי שמתקשר ואומר שרוצה לראות – אנחנו נוסעות לשם". הצגה של "מקומות שמורים", צילום: ליאור רוטשטיין

"זה ממש חלום שהתגשם", אומרת בהתרגשות אור אלתרמן ברנע, לאחר שזכתה בפרס רות רפפורט על הקמת העמותה "מקומות שמורים", שמפיקה הצגות מותאמות לילדים על הרצף ופועלת למען ילדים עם אוטיזם.

פרס רות רפפורט ניתן בשלוש קטגוריות שונות: לאמן ישראלי צעיר, לחוקר צעיר העוסק בתחום הרפואה, ולעשייה נשית פורצת דרך וכזו שמחוללת שינוי בחברה. הפרס, שמוענק מאז 2006, נקרא על שמם של ברוך ורות רפפורט ז"ל , שידעו לחבר בין ההצלחה העסקית לאהבה לתרבות ולאמנות.

אור אלתרמן-ברנע (מימין) ושרון גבריאלוב. צילום: אורית פניני
אור אלתרמן-ברנע ושרון גבריאלוב. צילום: אורית פניני

רוקי, בנה של אלתרמן ברנע, אובחן בגיל 3 על הרצף וכשנה לאחר מכן, בזמן שניסתה לקחת אותו להצגות, החלו הקשיים. "היה לו מאוד קשה להסתדר בהצגות. כל פעם זאת הייתה בעייה אחרת. או שהיה רועש מדי או חשוך מדי. הבנתי שהוא לא מצליח ליהנות כמו הילדים בגיל שלו שאינם על הרצף".

Igul-Letova

אלתרמן ברנע מעידה, שהמצב תסכל את שניהם: "לא ידענו מה לעשות כדי שהוא כן יצליח ליהנות ואז פגשתי את שרון גבריאלוב, שבאה מעולם התיאטרון, והיא הכירה לי את עולם ההצגות המונגשות לילדים על הרצף. ההבדל בהצגות האלה, הוא שבמקום שיבקשו מהילדים לא לעשות דברים מסוימים ולמעשה להשתנות, משנים את ההצגות".

הצגה של "מקומות שמורים, צילום: ליאור רוטשטיין

ביחד עם גבריאלוב, הקימה את עמותת "מקומות שמורים", שכאמור מפיקה הצגות חושיות ועוזרת לילדים על הרצף ליהנות מההצגה בדיוק כמו כולם. "קודם כל, ההצגות האלה מכילות כמויות הרבה יותר קטנות של ילדים. בהצגה רגילה יש חמישה ילדים ובהצגה גדולה גג 30, זה הבדל משמעותי שעוזר להם להשתלב".

מלבד ההנגשה החושית, מסבירה אלתרמן ברנע, שההבדל הגדול בהצגות המונגשות הוא שהילדים יכולים להיות הם עצמם ולהרגיש בנוח עם זה. "במהלך ההצגה, גם אם הילדים יעלו על הבמה, השחקנים לא יעירו להם. בהצגות רגילות, מספיק שהילד רק קם, ואנשים מתחילים להעיר".

Igul-Letova

את ההצגות שהן מפיקות, מעלות אלתרמן ברנע וגבריאלוב בכל רחבי הארץ ועד היום כבר התקיימו מאות כאלה. בנוסף, בכל שנה הן מקיימות את פסטיבל "מקומות שמורים" להצגות מותאמות לילדים על הרצף: "התגובות של הורים וילדים להצגה הן פשוט מדהימות. לראות את האושר על הפנים של הילדים שהם יכולים להיות מי שהם באמת, מבלי שיעירו להם, שווה הכל".

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************

גם מבחינת האמנות, מייסדות העמותה לא מתפשרות. "כל השחקנים שלנו מקצועיים ואנחנו דואגים שהכל ייראה כמו שצריך, כולל התפאורה. ההצגות שלנו גם מופיעות בפסטיבלים".

כדי שכל הילדים יוכלו ליהנות, אלתרמן ברנע מעידה שהן מגיעות לכל מקום שרוצים. "כל מי שמתקשר ואומר שיש לו ילדים שההצגה מתאימה להם והם רוצים לראות אותה, אנחנו נוסעות לשם", היא אומרת.

כאמור, העשייה המבורכת של אלתרמן ביחד עם שותפתה, לא נעלמה מעיני וועדת הפרס: "תודה ענקית שהם ראו בי ראויה לזכות בפרס הזה".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות