
"נפצעתי אנוש בעזה לפני חמישה חודשים. היום אני מרצה לאסירים פליליים, לילדים, וכותב את הספר 'מאור עיניי'", כך סיפר דולב סלע, לוחם ביחידה מסווגת, למתן פאר בראיון לרשת 13. "איבדתי את הראייה בעין שמאל בפעולה בעזה", משחזר סלע. "תוך כדי סריקת בניין, כשהיינו בקומה השנייה, עלינו על מטען ועפתי החוצה. מצאו אותי מחוסר הכרה בין ההריסות".
סלע מעיד שהוא לא זוכר רגעים קריטיים מפציעתו: "אני זוכר את הלחימה הכוללת, אבל מרגע שהתחלנו לעלות לקומה השנייה, אני לא זוכר כלום וזה לא דבר פשוט". לדבריו, החודש הראשון של השיקום היה מאוד קשה: "מהלוחם הכי חזק, שעושה הכול בעצמו, פתאום אמא שלו מקלחת אותו ועוזרים לו לאכול", אומר בגילוי לב. "אני לא מצליח לעשות שום דבר באותו הזמן. הייתי מאוד חלש מבחינה פיזית ונפשית".
בנוסף לטרגדיה האישית והעובדה שהפך לאדם עם מוגבלות, כשאיבד את הראייה בעין שמאל, סלע איבד גם ארבעה מחבריו באותה התקרית. למרות הכול, סלע החליט לא לוותר על החיים: "יכולתי לשקוע בכאב ולהתאבל על ארבעת החברים שלי ועל זה שאיבדתי חלק מהראייה, שזה הדבר הקל לעשות, אבל החלטתי לקחת את הפציעה שלי למקום שהוא חיובי ומחזק אנשים אחרים, דרך המקום הקשה שהייתי בו, וזה הדבר שחשוב. מהחולשה לצאת לחוזקה".
******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
******************
כדי לתת את ההשראה מסיפור פציעתו לאנשים, התחיל כאמור להרצות בפני אוכלוסיות שונות וביניהן: אסירים פליליים, ילדים בבתי ספר וחברות שונות. "כשאני מגיע לאסירים שנמצאים במצב קשה, אני נותן להם את התקווה להתחיל דרך חדשה. לכל קהל שאני מגיע אני מתאים את המסר שיהיה הכי נכון עבורו".
לדבריו, שאלו אותו אם הוא היה יודע שהוא ייפצע, האם הוא עדיין היה הולך להילחם: "אני לא מתחרט על שום דבר. זו זכות להגן על המדינה ועל האזרחים. אני חושב שכל לוחם שנפצע חושב ככה. זה התור שלנו להגן על המדינה ואם אנחנו לא נעשה את זה, אף אחד לא יעשה
בנוסף להרצאות, סלע כותב ספר על חייו ופציעתו, שנקרא "מאור עיניי".
להזמנת הרצאות היכנסו לאינסטגרם של דולב:
https://www.instagram.com/dolev_sela1?igsh=MW41NnEyOHF2OG5sMA==





