נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויות"תיקון לעיוות גדול": הנחה חדשה לנכים בארנונה

"תיקון לעיוות גדול": הנחה חדשה לנכים בארנונה

ועדת הכספים אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק שתעניק הנחה של 33 אחוזים עבור כל נכה נוסף המתגורר עם הוריו במקום. בנוסף, גם מגבלת הגיל להכרת הנכות תבוטל

צילום: ביגסטוק

ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את הצעת החוק שלו ושל חברי מפלגתו, ח"כ יעקב אשר וח"כ אורי מקלב, שתעניק הנחה נוספת בארנונה לנכים. כעת ההצעה תעבור לאישור מליאת הכנסת ותחזור לוועדה לאישור טרם קריאה שנייה ושלישית במליאה (אישור סופי).

לפי הצעת החוק, ההנחה תוענק עבור כל נכה נוסף המתגורר עם הוריו במקום ההנחה היחידה הנהוגה כיום, שלפיה מקבלים הנחה רק על נכה אחד המתגורר עם הוריו.

כמו כן, הצעת החוק קובעת כי תבוטל מגבלת הגיל להכרת הנכות. עד כה, הזכאות להנחה בארנונה הייתה רק אם בנו של מחזיק הנכס הוכר עם נכות עד גיל 18 ולא הייתה זכאות אם נכותו התרחשה אחרי גיל 18.

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************

ח"כ אשר אמר לאחר אישור הוועדה: "מדובר בתיקון לעיוות גדול, זהו צעד חשוב לשוויון אמיתי למשפחות הנכים".

גם בהסבר להצעת החוק נכתב כי תיקון זה נועד לתקן עוול שנגרם למשפחות רבות, ולמנוע אפליה בלתי מוצדקת בין משפחות שבהן ילדיהם הפכו לנכים בגילאים שונים. ההצעה מדגישה כי משפחות עם ילדים נכים מתמודדות עם הוצאות גבוהות במיוחד, ולכן ראוי להקל על הנטל הכלכלי באמצעות הנחה בארנונה.

Igul-Letova

הצעת החוק הוגשה בעבר בכנסת ה-24, אך לא התקבלה. כעת, נראה שהיא בדרך לאישור סופי.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות