נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאנשים עם מוגבלויותממארז פיקניק ועד צלחות: מתנות שיצרו אנשים עם מוגבלות

ממארז פיקניק ועד צלחות: מתנות שיצרו אנשים עם מוגבלות

במפעל מוגן של עמותת אנוש מייצרים אנשים עם מוגבלות נפשית מתנות לחג הקציר. "זה סיפוק אדיר ומשמח אותי שזה מגיע לאנשים", מספר עובד המפעל. איך רוכשים? כל הפרטים כאן

מוצרים אנוש חג שבועות
מוצרים שייצרו עובדי המפעל של אנוש

מדור "שווים סיפור" מתפרסם בחסות מפעל הפיס

זה לא סוד שלקראת כל חג מחפשים מתנות בין אם זה למשפחה, לחברים, או לעבודה. עמותת אנוש הפועלת למען אנשים עם מוגבלות נפשית במגוון תחומים, החליטה לקחת את העניין צעד אחד קדימה ולקראת החג, החלה לייצר מתנות, שכל ההכנסות מהמכירות יהיו קודש לאנשים שייצרו אותם.

את המתנות יצרו אנשים עם מוגבלות נפשית שעובדים במפעלים המוגנים של העמותה. "יש מגוון של מתנות שוות לחג וביניהן קרש הגשה, מארז פיקניק לזוג, צלחות מאוירות ועוד", מסבירה לשווים טלי וקסמן, מנהלת אשכול בעמותת אנוש.

Igul-Letova

******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************

"ייצרנו עד היום עשרות מגשים ואנחנו ממשיכים לייצר בהתאם להזמנות שאנחנו מקבלים", מסבירה וקסמן. "אנחנו עובדים עם רשת קפה גן סיפור ועוד, ובנוסף אליהם אנחנו מעלים לאתר שלנו 'אנוש-שופ' את כל המוצרים", היא מוסיפה.

את המוצרים מכינים ומעצבים במפעל השיקומי ברמת השרון. "כעשרים עובדים עם מוגבלות מכינים את המגשים וההכנה נותנת להם גם תעסוקה שווה וגם עוזרת להם לנצל את כל היכולות שלהם", הסבירה וקסמן.

Igul-Letova
עמית רחמימוב, חג שבועות, אנוש
עמית רחמימוב מייצר במפעל של אנוש

עמית רחמימוב (29) מהרצליה, עובד במפעל, מספר שהעבודה הזו נותנת לו את התעסוקה שלה הוא זקוק. "להכין את המוצרים בידיים שלי נותן לי סיפוק אדיר ולדעת שאחר כך זה מגיע לחנויות ולבתים של אנשים זה משמח אותי מאוד", הוא אומר בגאווה.

רחמימוב משתף שהעבודה במפעל היא העבודה הראשונה שלו והוא מצליח להוכיח את עצמו. "אני שמח מאוד שאני יכול להראות את הכישורים שלי. הצוות שיש פה כל כך טוב, הוא יודע לתת את כל המעטפת שאני ושאר העובדים זקוקים לה", הוא מדגיש.

עוד אמר רחמימוב כי "מצד אחד הם נותנים את התמיכה והליווי ומצד שני, הם לא מוותרים על המקצועיות וגורמים לנו לעשות כל מוצר הכי טוב שאפשר. זה מה שחיפשתי תמיד ואני מאושר שמצאתי את זה".

עמית רחמימוב, חג שבועות, אנוש
עמית רחמימוב מייצר במפעל של אנוש

כאמור, העבודה במפעל היא כולה של עובדים עם מוגבלות ורחמימוב מעיד שהדבר תורם מאוד לעשייה. "כשכולם מתמודדים עם אותו הקושי, יותר קל להשתלב. כולם מבינים אותך ובדיוק מה אתה עובר, כי הם מכירים את זה באופן אישי", הוא מסביר.

רחמימוב מתגורר בדיור של העמותה ביחד עם עוד שני אנשים ואלו המגורים הראשונים שלו מחוץ לבית שבו גדל. "עד לפני שנה וחצי גרתי עם המשפחה שלי ואז עברתי לגור בדיור של העמותה", הוא מספר. "במהלך הזמן הזה התחלתי לרכוש כלים לעצמאות, בזכות העזרה וההכוונה של הצוות. וגם הכרתי עוד אנשים שגרו איתי".

לאנשים עם מוגבלות הוא מוסר: "אל תוותרו אף פעם ואל תפחדו לנסות. בסוף תצליחו".

מחפשים מתנות לחג ורוצים לעשות טוב? היכנסו לאתר אנושופ – מתנות חברתיות

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות