
קבוצת מפגינים, בהם גם אנשים בכיסאות גלגלים, נעצרו ונכבלו באזיקוני פלסטיק ונגררו החוצה בידי שוטרים, במהלך מחאה שנערכה בגבעת הקפיטול בוושינגטון נגד הקיצוצים המוצעים בתוכנית הבריאות הפדרלית "מדיקייד", הכלולים בהצעת התקציב רחבת ההיקף של הרפובליקנים.
יותר מ-30 בני אדם נעצרו לפני ההצבעה בסנאט על הצעת החוק של טראמפ, שאושרה לבסוף ועלולה להותיר מיליונים ללא ביטוח בריאות.
******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************
הקיצוצים המוצעים עלולים להביא לכך שכ-10 מיליון אמריקנים ממעמד כלכלי-חברתי נמוך יאבדו את כיסוי הבריאות שלהם במהלך העשור הקרוב. בנוסף, החוק החדש כולל דרישות תעסוקה מחמירות יותר עבור מקבלי הקצבאות.
לפחות 33 בני אדם נעצרו בגין "הפגנה בלתי חוקית" בתוך בבניין ראסל בסנאט, כך נמסר מדוברות משטרת הקפיטול לעיתונות. על פי המשטרה, העצורים הואשמו בהתקהלות, חסימה, וגרימת הפרעה. מפגין נוסף נעצר לאחר שלכאורה חצה קו משטרתי.
"הודגש כי ישנם אזורים נוספים בשטח הקפיטול בהם ניתן להפגין כחוק וללא בעיה", נמסר בהודעת המשטרה.
המפגינים קראו קריאות כגון "לא לקיצוצים במדיקייד" ו-"הרגו את החוק", ואף פרסו שלט גדול על אחד מגרמי המדרגות ועליו נכתב: "רפובליקנים בסנאט – אל תהרגו אותנו". השלט הוחרם במהרה על ידי השוטרים.
ההפגנה התקיימה לקראת הדדליין שקבע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, יום העצמאות האמריקני ב-4 ביולי, להעברת הצעת החוק. ההצבעות הראשונות יצאו לדרך, לאחר שגרסה מוקדמת של החוק כבר עברה בבית הנבחרים, וכאמור הסנאט אישר.
הקיצוצים המוצעים במדיקייד אינם פופולריים, לא רק בקרב הדמוקרטים אבל גם אצל חלק מהרפובליקנים, במיוחד אלו המייצגים אזורים כפריים בהם בתי חולים תלויים במימון הפדרלי לצורך תפקוד תקין ומתן שירות לתושבים מעוטי יכולת. קבוצה מתוך המפלגה הרפובליקנית אף מקדמת קרן ייצוב מיוחדת בהיקף של 15 מיליארד דולר עבור אותם בתי חולים.
חלק מהמחוקקים הרפובליקנים הודו כי הם עדיין אינם יודעים כיצד תיראה הגרסה הסופית של החוק. לפי גורמים בבית הלבן, טיוטת החוק המלאה צפויה להתפרסם עוד השבוע.
בשל הרוב הדחוק שיש לרפובליקנים בשני בתי הקונגרס, כל עריקה עשויה לסכל את אישור החוק, במיוחד על רקע התנגדות דמוקרטית מאוחדת. הסנאטור הרפובליקני מטעם צפון קרוליינה, תום טיליס, אף הזהיר כי הקיצוצים עלולים להיות לא פופולריים באופן מסוכן.
לפי דיווחים, טיליס חילק עלונים בקרב עמיתיו בהם פירט מדוע החוק המוצע מזיק למדינתו, במיוחד לאור הפגיעה במדיקייד. לדבריו, אם החוק יעבור, הדבר עלול לעלות לרפובליקנים, ובכללם לו עצמו, בבחירות הקרובות.





