נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיחדשותארה"ב: החינוך המיוחד בסכנה בשל מהלכי טראמפ

ארה"ב: החינוך המיוחד בסכנה בשל מהלכי טראמפ

בית המשפט העליון במדינה אישר לממשל לפטר כמעט 1,400 עובדים מהמשרד כחלק מהמהלך של טראמפ לבטל את המשרד כולו. פעילים ואנשי חינוך מזהירים מפני השלכות הרסניות בחינוך המיוחד

טראמפ | צילום: וויקיפדיה

ממשל טראמפ מקדם תוכניות נרחבות לפירוק משרד החינוך של ארצות הברית, מהלך שלדברי פעילים ישפיע באופן בלתי פרופורציונלי על תלמידים עם מוגבלויות.

החלטה של בית המשפט העליון בשבוע שעבר אפשרה למשרד החינוך לפטר כמעט 1,400 עובדים, דבר שישאיר את המשרד עם בערך חצי מכמות העובדים שהיו לו בתחילת השנה.

התוכנית, שהוכרזה לראשונה בחודש מרץ, הייתה מוקפאת בזמן שהתקיים הליך משפטי נגדה. ההליך עדיין נמשך, אך בינתיים אישר בית המשפט העליון לממשל טראמפ להתקדם עם הפיטורים.

Igul-Letova


******************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם: מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים, רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לעיגול לטובת שווים הקליקו כאן
******************

"זה יביא להשלכות הרסניות על תלמידים עם מוגבלויות", אמרה לינדזי קובצקי, מנהלת מדיניות ודוברות במרכז הלאומי לליקויי למידה. "המהלך חסר התקדים הזה יפגע קשות ביכולת של המשרד לבצע את תפקידיו החיוניים, כמו הגנה על זכויות האזרח של תלמידים עם מוגבלויות".

מוקדם יותר השנה חתם הנשיא דונלד טראמפ על צו נשיאותי שהורה לשרת החינוך לינדה מקמהון לנקוט בכל הצעדים הנדרשים כדי להקל על סגירת משרד החינוך והחזרת סמכויות החינוך למדינות תחת הממשל הפדרלי. מקמהון אמרה שהפיטורים ההמוניים הם צעד ראשון לעבר מטרה זו.

Igul-Letova

כבר עכשיו, אומרים פעילים, תלמידים עם מוגבלויות נפגעו מהשינויים במשרד החינוך תחת טראמפ.

"אנחנו יודעים שהקיצוצים העמוקים האלה פגעו בחקירות זכויות האזרח, ונראה שהם דוחים או מבטלים תלונות רבות", אמרה דניס מרשל, מנכ"לית המועצה של עורכי הדין וההורים התומכים (COPPA), עמותה הפועלת למען זכויות תלמידים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם. בנוסף, היא אמרה שהקיצוצים "ישפיעו לרעה על איסוף נתונים והדרכות".

חלק גדול מהפיטורים התמקדו במשרד לזכויות האזרח של משרד החינוך, שמטפל בתלונות על אפליית תלמידים עם מוגבלויות בבתי הספר. בנוסף, הסוכנות סגרה שבעה מתוך 12 הסניפים האזוריים של המשרד לזכויות האזרח מוקדם יותר השנה.

מרסי ליפסיט, פעילת חינוך מיוחד ממישיגן שעוזרת באופן קבוע למשפחות להגיש תלונות למשרד החינוך, אמרה שמאז חודש מרץ – המשרד לזכויות האזרח למעשה סגור.

"המשרד לזכויות האזרח אינו מאויש לקביעת מועדי גישורים", אמרה ליפסיט. "יש לי הורים שהגישו תלונות בסתיו 2024 ושטרם קיבלו אפילו שיחת קליטה מהמשרד. הייתי מעורבת במספר גישורים בינואר שבוטלו ומאז ההורים לא שמעו דבר".

ליפסיט אמרה שהיא מצפה שהמצב רק יחמיר עבור תלמידים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.

"אמרתי להורים להיערך, כי שנת הלימודים 2026-2025 תהיה הגרועה ביותר מאז שנות החמישים", המשיכה ליפסיט. "מחוזות לימוד יהיו עוד יותר בטוחים בעצמם להפר את הזכויות של תלמידים עם מוגבלויות, תלמידים מוחלשים ומיעוטים, מתוך ידיעה שלמשרד החינוך אין כוח אדם שיאכוף עליהם אחריות".

שינויים נוספים עשויים להיות בדרך ברמה הפדרלית. כחלק מהתוכנית לסגור את משרד החינוך, טראמפ ציין כי בכוונתו להעביר את הפיקוח על החינוך המיוחד למשרד הבריאות ושירותי האנוש (HHS).

נכון לסוף יוני 2025, מאדי בידרמן, סגנית עוזרת המזכיר לתקשורת במשרד החינוך, אמרה שלא נעשו מאמצים להעביר את תוכניות החינוך המיוחד למשרד הבריאות. אך כשנשאלה על כך בשבוע שעבר, היא התחמקה.

"אנחנו נרגשים להיות חופשיים שוב להחזיר את החינוך למדינות, שם מקומו", אמרה בידרמן, בהתייחסה לשותפות חדשה עם משרד העבודה, שבמסגרתה המשרד יסייע בניהול תוכניות לחינוך מבוגרים, אוריינות משפחתית וחינוך מקצועי-טכנולוגי עבור משרד החינוך. "אנחנו מצפים לזהות אסטרטגיות נוספות שיהפכו את תוכניות החינוך ליעילות יותר עבור תלמידים, משפחות ומשלמי המסים".

הניסיון להעביר את הפיקוח על חוק החינוך לאנשים עם מוגבלויות (IDEA) למשרד הבריאות עורר שאלות משפטיות ושלל חששות מצד פעילים למען תלמידים עם מוגבלויות וחינוך מיוחד, החוששים מהשלכות על 7.5 מיליון תלמידי החינוך המיוחד ברחבי ארצות הברית.

השבוע כתבו כתריסר בכירים לשעבר במשרד החינוך, שהיו אחראים על יישום החוק תחת ממשלים משני צידי המתרס הפוליטי, מכתב לקונגרס ובו קראו למחוקקים לשמור על הסמכות החוקית הקיימת למשרד החינוך לפקח על כל תוכניות החינוך ולא לבטל את המשרד או להעביר משרדים ממנו למשרדים אחרים. לדבריהם, זהו צעד חיוני לתלמידים עם מוגבלויות ולכלל התלמידים.

"קשה לדעת מה קורה בתוך המשרד", אמרה סטפני סמית' לי, ששימשה כראש תוכנית החינוך המיוחד במשרד החינוך תחת הנשיא ג'ורג' בוש הבן וכיום משמשת כמנהלת משותפת למדיניות ודוברות בקונגרס הלאומי לתסמונת דאון.

"אני מודאגת מאוד מהתוכנית של הממשל להעביר את תוכנית החינוך המיוחד למשרד הבריאות. החוק הקיים אינו מאפשר מהלך כזה, אבל בוצעו צעדים נוספים שאינם עומדים בחוק הנוכחי, ולכן זו דאגה ממשית", היא הוסיפה.

כתבות אחרונות