נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהיוזמה שמקדם ביטוח לאומי להטבות עבור מקבלי קצבאות נכות

היוזמה שמקדם ביטוח לאומי להטבות עבור מקבלי קצבאות נכות

בביטוח הלאומי מתכננים לקדם חקיקה בכנסת שתאפשר לאדם עם מוגבלות שמקבל קצבת נכות חלקית להמשיך לקבל הטבות כמו הנחה בארנונה ובתרופות גם לאחר גיל פרישה. קבוצה נוספת שנפגעת מהחוק הקיים: זכאי נכות עבודה

צילום: ביגסטוק

הביטוח הלאומי מבקש לשנות את החקיקה כדי לוודא שזכאי קצבאות יקבלו הנחות והטבות נלוות בגופים ציבורים נוספים וביניהם: הנחות בארנונה, בקניית תרופות ועוד.

בחודשים האחרונים בחנו בביטוח הלאומי את הנושא ומצאו כי ישנן קבוצות אוכלוסייה, שסך הכנסתם לא עלתה באופן משמעותי, אך עקב שינוי סטטוס משפחתי או גיל – נשללה מהם לפי החוק הקיים גמלה המקנה הטבות כמו הנחה בארנונה, הנחה ברכישת תרופות, הנחה בתחבורה הציבורית ועוד.

בכוונת הביטוח הלאומי לפרסם בימים הקרובים את החקיקה להערות הציבור ולאחר מכן לקדם אותה לאישור כנסת ישראל.

Igul-Letova

אלה הקבוצות שבגינן מבקש הביטוח הלאומי לשנות את החוק:

אדם עם מוגבלות שמגיע לגיל פרישה זכאי לקצבת אזרח ותיק בגובה קצבת הנכות שהייתה לו והוא היה ממשיך לקבל זכאויות נלוות. אלא שלאחר הבדיקה נמצא כי אנשים עם מוגבלות שהיו זכאים לקצבת נכות חלקית, הופסקה זכאותם עם הגעתם לגיל פרישה על אף שהם עם מוגבלות. במסגרת החקיקה מציעים בביטוח הלאומי שאותה אוכלוסיה תמשיך להיות זכאית להטבות הנלוות גם לאחר גיל פרישה.

קבוצה נוספת היא עבור אנשים שנפגעו בעבודה ויכלו לבחור בין הזכאות ב"נכות עבודה" לבין זכאות ב"נכות כללית" (במקרים של פערים בגובה הגמלה). לפי החוק הקיים היום, זכאי "נכות עבודה" אינם זכאים להטבות נלוות והנחות כמו הזכאים ל"נכות כללית". הביטוח הלאומי מבקש לשנות את החוק ולאפשר לאדם שהחליט לעבור מקצבת נכות כללית ל"נכות עבודה" – ולהשאיר לו את הזכאויות בגופים אחרים.

Igul-Letova

קבוצה שלישית שהביטוח הלאומי מבקש להיטיב איתה, היא אוכלוסיית מקבלי קצבת השלמת הכנסה, שזו הרשת הביטחון הסוציאלית האחרונה למי שאין לו מקורות הכנסה בזיקנה. נמצא, שמי שמקבל תוספת לקצבת הזיקנה – עלול בשל תוספת זו "לאבד" את זכאותו לגמלת השלמת הכנסה ואיתה הטבות כגון: 50% הנחה בתרופות, הנחות בארנונה ועוד – ששוות מאות שקלים בחודש עבור כל זכאי. התיקון חוק המוצע מטעם הביטוח הלאומי הוא להמשיך את ההטבות, למרות התוספת לקצבה.

קבוצה אחרונה שמבקשים בביטוח הלאומי לשנות בגינה את החוק היא השלמת הכנסה לבני זוג שהם אזרחים ותיקים במקרה של פטירה של אחד מבני הזוג. נמצא שעם תשלום שארים לקצבת זיקנה נשללת הזכאות להשלמת הכנסה ואיתה גם ההטבות. הביטוח הלאומי מבקש לשנות את החוק ולאפשר את המשך קבלת ההטבות.

צביקה כהן, מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, מסר: "הסתכלות הביטוח הלאומי על אוכלוסיית הזכאים אינה מסתיימת עם יציאתם משערי הארגון אלא ממשיכה ללוות אותם גם לאחר מכן. הביטוח הלאומי ממשיך לבדוק בכל פעם כיצד ניתן להטיב, לשפר את השירות ולהעניק זכאויות לתושבים שזקוקים לכך, זהו בדיוק רוח הביטוח הלאומי גם בקידום שינויי חקיקה, וכך נמשיך לעשות".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות