נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאוטיזםמדור רווקי השבוע: הכירו את שניר ואת טל שמחפשים אהבה

מדור רווקי השבוע: הכירו את שניר ואת טל שמחפשים אהבה

השבוע במדור "אין מוגבלות לאהבה": שניר שאוהב ספרי מתח וכותב שירים וטל שמחפשת אדם שהוא אקטיביסט כמוה בתחום האוטיזם. רוצים גם למצוא אהבה? הפרטים בכתבה

שניר שלום וטל ארליך
שניר שלום וטל ארליך

בכל יום שלישי ומדי שבוע, נביא כאן את פינת רווקי השבוע לאנשים עם מוגבלות. הרווקים והרווקות חושפים את עצמם כדי למצוא זוגיות אמיתית.

למדור רווקי השבוע המלא – לחצו כאן

שניר שלום

Igul-Letova

גיל: 28

מקום מגורים: רמת גן

עיסוק: ספרן בספריית העיון בעיר

Igul-Letova

תחביבים: אוהב מאוד לקרוא רומנים וספרי מתח. כותב שירים ומפרסם אותם בפייסבוק ובאינסטגרם. אוהב לעשות הליכות בפארק הלאומי ברמת גן.

סוג מוגבלות: שיתוק מוחין.

שניר מאד מעריך יציבות ומחויבות. הוא מצא את העבודה הנוכחית שלו לפני שנתיים וחצי בקירוב ורואה את עצמו נשאר בה לטווח ארוך. הוא מצא את הנישה שלו גם מבחינת תחביבים ועיסוקים בשעות הפנאי. יש לו חברים טובים. כעת, הדבר שחסר לו הוא בת זוג.

שניר שלום
שניר שלום

שניר שומר מסורת. הוא לא שומר שבת. אך הוא שומר כשרות, קורא תהילים כל יום, מניח תפילין, ומשתדל ללכת לבית הכנסת בעיקר בחגים. חשוב לו שתהיה לבת הזוג הפוטנציאלית זיקה לדת.

שניר עוד לא היה בזוגיות רצינית כאדם בוגר. אך יש לו ידידות. "אני רוצה בת זוג שתהיה בערך בגילי, שנתיים שלוש לפה או לפה", הוא מתאר בשיחה עם אתר שווים. "אני מעוניין בקשר שיתנהל לאט. חשוב לי לקחת את הזמן לבנות אותו כמו שצריך. עם זאת, אני פתוח לאזן בין הקצב שלי לקצב של הצד השני".

עוד הוא מספר: "חשוב לי שבת הזוג שלי תעבוד, כי גם אני עובד. חשוב לי שתהיה לה שגרה, כי אחרת אפשר להשתגע. מכיוון שאני מתנייד בעיקר עם רולטור, שזה הליכון קדמי עם ארבעה גלגלים. אין לי רישיון נהיגה. אז אני מעדיף שבת הזוג תהיה מאזור המרכז, שיהיה לנו קל להגיע אחד לשני".

השאלה האם כדאי שבת הזוג תהיה עם או ללא מוגבלות מעסיקה את שניר. "פעם הייתי אומר שאני רוצה בת זוג ללא מוגבלות. אבל היום אני מבין שזה לא באמת משנה לי. אולי עם בת זוג שיש לה מוגבלות תהיה לי יותר שפה משותפת כי אנחנו חיים באותו עולם. אני חולם לגור עם בת זוג בעתיד ולהישאר בעבודה הנוכחית שלי".

אם את מעוניינת, את מוזמנת לפנות לשניר במייל:   snirshaloom@gmail.com    

טל ארליך

גיל: 33

מגורים: רמת גן

עיסוק: סטודנטית לעבודה סוציאלית, בעלת עסק עצמאי, מנחה הרצאות וסדנאות בתחום וחברה בוועד המנהל של עמותת "עוצמת הרצף".

תחביבים: לאפות, כל מה שקשור למוסיקה, ריקודים כמו סלסה, התפתחות אישית ואקטיביזם במיוחד בתחום האוטיזם.

סוג מוגבלות: אוטיזם

הדבר הראשון שבולט אצל טל הוא האנרגטיות שלה. הדבר השני הוא האכפתיות שלה כלפי הסובבים אותה. "לפי המחקרים שקראתי, רק 35% מהאוטיסטים עובדים. זה נתון פסיכי. אז החלטתי להקים עסק שיסביר את הייתרונות העסקיים בהעסקת אוטיסטים. אנחנו נאמנים, אנחנו מאוד ישירים, אנחנו מדויקים, לא מעגלים פינות, יורדים לפרטים הקטנים, ויש עוד מלא", היא אומרת.

עוד מספרת ארליך: "מאוטיסטים אני מקבלת תגובות די חיוביות. עם ארגונים זה יותר קשה, יש עוד חינוך שוק לעשות". העסק של טל משקף את אמונתה במודל האפירמטיבי בלימודי המוגבלות, אשר רואה במוגבלות דבר חיובי מיסודו.

טל רואה באוטיזם "שונות נוירולוגית לגיטימית". היא לא מאמינה בחלוקה לתפקודים: "כל אחד מאיתנו מתפקד אחרת בסיטואציות מסוימות או בתחומים מסוימים. בתחום מסוים אני יכולה לתפקד נהדר, ובתחום אחר לא. יום אחד אני יכולה לתפקד מצוין ויום אחר כך אני לא אתפקד כל כך טוב. כך שאין לי מה לעשות עם מי שמעיד על עצמו שהוא בתפקוד גבוה, כי אין דבר כזה. זה מראה על תפיסה אייבליסטית מופנמת. אייבליזם מבטא התנשאות כלפי אנשים עם מוגבלות, או התנשאות של אנשים עם מוגבלות על אנשים עם מוגבלויות אחרות".

טל ארליך
טל ארליך

טל בחרה ללמוד עבודה סוציאלית בעקבות המלחמה. "למדתי NLP שנתיים לפני כן. יחסית ל-NLP, למדתי הרבה. עשיתי אפילו התמחות בטראומה. אבל בתחילת המלחמה הבנתי שעם כל הכבוד ל-NLP, אין לי מספיק כלים לעזור. רציתי לעזור, אז הלכתי ללמוד עבודה סוציאלית. לפעמים זה מאתגר. הייתה מרצה שכתבה במצגת שאוטיזם זו הפרעה. הרמתי את היד ואמרתי לה שאני נעלבת באופן אישי ובשם כל הקהילה האוטיסטית".

לאחר שלושה קשרים רציניים, טל למדה שבקשר זוגי, צריך להציב גבולות בהתחלה. היא מחפשת אדם שיהיה שותף לאקטיביזם שלה. "אני מחפשת אדם שמאמין בנתינה. אדם שיתעניין בתחום האוטיזם או לפחות ירצה להבין. החלום שלי הוא שאותו אדם יהיה שותף לחלומות שלי. חשוב לי שיהיו לנו הרבה תחביבים משותפים. אני פוליאמורית, שזה אומר שאני לא מאמינה באהבה אחת. אני פאן סקסואלית, שזה אומר שהמיקוד אצלי הוא על החיבור עם בן או בת הזוג ולא במגדר שלו או שלה. אני אל-הורית, אני לא רוצה ילדים".

ארליך מספרת גם שהיא טבעונית, אבל היא לא מתעקשת על בן זוג טבעוני אלא רק שיהיה פתוח לרעיון. "הייתי רוצה בן זוג עצמאי עם חיים מלאים משלו. אני גם אתאיסטית, כך שהייתי רוצה שלבן הזוג שלי לא יהיה קשר לדת. אני מחפשת גבר או אישה בגילאים של בין 40-30".

אם התחברתם לדבריה של טל, ניתן לפנות אליה במייל: tal212ehrlich@gmail.com

אם גם אתם מעוניינים להשתתף במדור רווקי השבוע, אנא מלאו את הטופס המצורף. ייתכן שגם אתם תזכו לחשיפה.

קישור לטופס:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCzkyEkJs4UoMb5aapLH1hgN-HcYDwDZ_kGDyOQDoqCFUTjw/viewform?usp=header

הערה: אם כבר פניתם פעם אחת, אין צורך לפנות שוב.

הכותבת היא אקטיביסטית מלאת חיים שלא מוותרת על ההנאות שיש לחיים להציע. והיא גם עיוורת

כתבות אחרונות