ילד על הרצף האוטיסטי הורד ממסילת המונורייל של הרשי פארק, לונה פארק בפנסילבניה. הווטרינר ג'ון סמפסון, שהציל את הילד, ביקש ממי שרוצה להביע תודה, תמיכה או תרומות יכול להעביר לקרן האוטיזם של קבוצת הפוטבול פילדלפיה איגלס ולמקלטים לחיות מחמד מקומיים.
סמפסון ביקר בפארק השעשועים ב-30 באוגוסט. הוא הבחין בילד צעיר שהלך לבדו על מסילת המונורייל (רכבת חד-פסית), הממוקמת גבוה מעל הקרקע. לאחר שזיהה את המצב במהרה, טיפס על גג של בניין סמוך והגיע למסילה כדי לתפוס את הילד. סרטונים שצולמו מהאירוע הראו את הקהל פורץ בשאגות מלאות רגש לאחר שסמפסון הרים את הילד לבטחה.
ב-2 בספטמבר, סמפסון פרסם בפרופיל שלו בפייסבוק מכתב תודה לכל מי ששלח מילות תמיכה וחיבוק לאחר ההצלה. סמפסון, וטרינר מריצ'בורו, פנסילבניה ואב לשלושה ילדים, אמר שהוא לא רואה את עצמו כגיבור, ואינו מעוניין או זקוק לשבח על כך שפשוט האמין באינסטינקטים ההוריים שלו.
"בהסכמה ובאישור של משפחת הילד, אני משתף שהילד על הספקטרום האוטיסטי", סמפסון הוסיף. גם כאוהד נלהב של קבוצת הפוטבול המקומית פילדלפיה איגלס, הוא ביקש מאנשים המעוניינים להביע תודה או תמיכה, לתרום לקרן האוטיזם של פילדלפיה איגלס. הקרן היא ארגון ללא מטרת רווח שנוסד על ידי הקבוצה ותומך במחקר, הגנה ומענה לאוטיזם, ומספק משאבים למשפחות וילדים עם אוטיזם.
"ההתקשורת לא צריכה להתמקד בי, אלא בהשכלה ובתמיכה בארגונים שחוקרים, מגייסים ומסייעים לילדים כמו הילד שברוך השם חזר הביתה בבטחה עם משפחתו", סמפסון המשיך.
על פי המוסד הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH), משפחות של ילדים עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי מדווחות לעיתים קרובות כי ילדים נוטים להסתכן על ידי שיטוט או בריחה. הסוכנות מגדירה את הבריחה כחשיפת אדם תלוי לסכנה פוטנציאלית על ידי יציאה ממקום שמפוקח או ממצב בו נמצא תחת השגחה של אדם אחראי.

האגודה הלאומית לאוטיזם פרסמה ביום שני הודעה, שבה נאמר כי אנשים שקרובים למקרה שיתפו כי הילד על הספקטרום האוטיסטי וציינו כי התנהגותו תאמה את ההתנהגות של ילד עם אוטיזם, כולל הליכה עם ידיים על אוזניו, ולא מגיב להוראות רמות מהקהל המוטרד.
בהודעה הוזכר כי יש להפעיל הבנה ורגישות ולא שיפוטיות כלפי המשפחה והודגש כי שיטוט של אדם עם אוטיזם יכול להתרחש בשקט ובמהירות ובכל מצב, ללא קשר למידת הפיקוח על הילד.
דובר מטעם הרשי פארק אמר כי הילד דווח כנעדר בסביבות השעה 17:05, לאחר שהתפצל מאמו. מאוחר יותר התברר כי הילד חדר לתחנת המונורייל, שהייתה סגורה באותו הזמן. הוא ככל הנראה שהה במקום כ-20 דקות לפני שטיפס על המסילה. "הרכבת הייתה סגורה עם שרשרת סגירה בכניסה ועם מחסום במעמד הפלטפורמה", אמר הדובר. "אנו מודים על הערנות של אורחינו ועל תגובת הצוות המהירה, וממשיכים להתחייב לשמירה על רמות הגבוהות ביותר של בטיחות אורחים ברחבי הרשי פארק". הנהלת הפארק ציינה כי עברו רק 23 דקות בין דיווח על הילד הנעדר ועד שהורשה להתאחד עם משפחתו.





