נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיחדשות"אני אעשה את זה כל יום": נהג הסעות תועד גורר אמא לילד...

"אני אעשה את זה כל יום": נהג הסעות תועד גורר אמא לילד מיוחד

ארבע פעמים התמודדה רעות מנדסבך מרמלה עם נהג הסעות שסגר עליה את הדלת וגרר אותה תוך כדי נסיעה כשהעלתה את בנה עם צרכים מיוחדים להסעה. לאחר פניית שווים: הנהג הורחק והוגשה תלונה במשטרה

"הייתי בשוק תרבותי" – כך מגדירה רעות מנדסבך, תושבת רמלה, את מה שעבר עליה בשבוע שעבר כשהביאה את בנה בן השלוש, ידידיה, להסעת הבוקר של החינוך המיוחד.

לדבריה, זה חזר על עצמו ארבע פעמים בשבוע אחד: היא מגיעה לרכב ההסעות עם הילד ועם הבוסטר שלו, עומדת בפתח ומבקשת לוודא שהמלווה חוגרת אותו. הנהג, מבלי לחכות, סוגר עליה את הדלת ומתחיל בנסיעה, תוך שהוא גורר אותה איתו ומסכן אותה. האירוע הרביעי תועד בטלפון של בעלה.

מנדסבך היא אמא לארבעה ילדים, שלושה מתוכם עם צרכים מיוחדים. היא עצמה עובדת בחינוך המיוחד זה 15 שנה, מתוכן שמונה שנים ברמלה. למרות הניסיון הרב, שום דבר לא הכין אותה למה שהתרחש בשבוע שעבר. "יש לי כבר מספיק רזומה עם הסעות, אבל בכזה דבר חולני לא נתקלתי מעולם", היא אומרת.

Igul-Letova

בתחילת השנה, היא מודה, היו בינה לבין מלוות ההסעה מספר חיכוכים שנגעו לשעת ההגעה של ההסעה לאסוף את ידידיה לגן שבו הוא לומד. "הבנתי שזה חלק מחבלי לידה של תחילת שנת לימודים ולא עשיתי מזה יותר מדי עניין", היא מבהירה.

נהג הסעות ברמלה גורר אמא לילד עם צרכים מיוחדים
נהג הסעות ברמלה גורר אמא לילד עם צרכים מיוחדים

המקרה הראשון אירע ביום שלישי שעבר. "לקחתי את ידידיה להסעה שלו לגן. יש לו עיכוב שפתי והוא לומד בגן עיכוב התפתחותי", היא מספרת. "נתתי למלווה את הבוסטר ורציתי לראות שהיא חוגרת אותו. פתאום הנהג אמר לי שאני 'ממורמרת' והתחיל לנסוע כשהוא מנסה לסגור עליי את הדלת. נגררתי כמה מטרים, אבל לא רציתי לוותר. היה לי חשוב לראות שחוגרים אותו. הייתי בהלם מההתנהגות של הנהג".

למחרת, יום רביעי, המקרה חזר על עצמו בדיוק באותו אופן. "המלווה אמרה לי 'בואי תסתכלי מהחלון שאני חוגרת אותו', אבל אמרתי לה שאני לא מוכנה שהיא תחגור אותו תוך כדי נסיעה. ואז הנהג, כמו יום לפני, סוגר עליי את הדלת ונוסע. אני זוכרת שהוא גם חייך אליי כשהוא עשה את זה".

Igul-Letova

אחרי האירוע ניגשה מנדסבך הנסערת למחלקת ההיסעים בעיריית רמלה. "סיפרתי להם מה קרה, ולתדהמתי הם אמרו לי שהנהגים לא נמצאים בתחום אחריותם אלא באחריות חברת ההסעות. אמרתי להם שהם אחראים לכך שהילד שלי יהיה חגור בנסיעה, וכן, גם על החברה והנהגים שלה. הם הבטיחו שיפנו לחברה ויחזרו אליי, אבל לא חזרו עד עכשיו".

למרות שהתלוננה, אותו אירוע חזר על עצמו גם בחמישי, אז לדבריה הנהג גם הוסיף איום: "הוא אמר לי 'עכשיו אני אעשה לך את זה כל יום עד שתפסיקי'. הרגשתי שהוא רוצה להראות לי למי יש את הכוח ומי קובע פה את הכללים. הפעם אמרתי לו שאני לא הולכת לשתוק על זה ומתכוונת ללכת להגיש תלונה במשטרה".

בהמשך היום ניגשה לתחנת משטרת רמלה להגיש תלונה. לדבריה, החוקר אמר לה ש"מגישים תלונה על דברים פליליים ולא על דברים כאלה", אבל בכל זאת קיבל את תלונתה. "כבר לא ידעתי מה לחשוב ומה לעשות", היא משתפת. "דיברתי עם בעלי וביקשתי ממנו להגיע ביום למחרת, לעמוד במקום נסתר ולצלם את ההתרחשות. הייתה לי תחושה ששוב אני אעבור את אותו דבר".

ואמנם, בשישי זה שוב חזר על עצמו, רק שהפעם היה לה תיעוד בלייב של המקרה. בסרטון שצילם בעלה נראית מנדסבך כשהיא ניגשת עם ידידיה לרכב ההסעות, הוא נכנס פנימה, ותוך שניות הנהג שוב סוגר עליה את הדלת וגורר אותה כעשרה מטרים איתו. "הילד לא היה חגור בזמן שהוא נסע עליי", היא מתארת. "אני עזבתי את הרכב רק כשהילד היה חגור, רק כשהיה קליק. בינתיים, הילד השני שלי, שגם אותו רואים בסרטון, צרח 'אמא, אמא' ורץ אליי. הוא נורא נבהל".

ביום ראשון השבוע ידידיה לא היה מוכן לעלות שוב לרכב ההסעות. "הוא ממש בכה בהיסטריה שהוא לא רוצה לנסוע בהסעה, אז הודעתי למלווה שהוא לא יגיע ולקחתי אותו בעצמי לגן. אחר כך ניגשתי שוב למחלקת ההיסעים ולמחלקת החינוך המיוחד והתלוננתי. מנהלת החינוך המיוחד בעיר אמרה לי שזה מקרה מאוד חריף ואמרתי לה שאני סומכת עליה שתטפל בעניין בחומרה".

מעיריית רמלה נמסר בתגובה: "העירייה רואה בחומרה רבה כל פגיעה בבטיחות ובביטחון הילדים ופועלת בנחישות כדי למנוע הישנות מקרים מסוג זה. מיד עם קבלת הפנייה פעלה העירייה מול כלל הגורמים הרלוונטיים: משרד החינוך, משכ"ל, חברת ההסעות וקצין הבטיחות העירוני ובוצעו צעדים מיידיים. הנהג הורחק לאלתר מקווי ההסעות ברמלה וקצין הבטיחות נפגש עם האם לשיחה. במקביל, האם הגישה תלונה במשטרה, והנושא יטופל גם במסגרת החוק. כמו כן, העירייה פועלת מול חברת ההסעות והמלווים להדגיש נהלים ודגשים מחייבים. הנושא לא יועבר לסדר היום, ואנו נמשיך לפעול באופן מיידי ונחוש לשמירה על שלומם וביטחונם של ילדי העיר".

מייסד "שווים", בעל 20 שנות ניסיון בעולם העיתונות. שימש כרכז הכתבים של ”ידיעות אחרונות“, עורך המוסף הכלכלי ”ממון“ ועורך התוכנית ”חדשות הבוקר“. בעל קשר אישי לקהילת המוגבלויות: בנו הבכור אוהד הוא אוטיסט.

כתבות אחרונות