נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהצעירה שמשנה את התפיסה להסתכלות על אנשים עיוורים

הצעירה שמשנה את התפיסה להסתכלות על אנשים עיוורים

יערית עובדיה הפכה ללקויית ראייה לאחר גיל 20. בריאיון לשווים היא מספרת על אירועים ופעילויות פנאי לצעירים שהיא מפיקה ועל עיצוב מקל הנחייה שלה: "סטיגמות מרתיעות, אנשים חיפשו משהו טרנדי"

יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)
יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)

יערית עובדיה היא לקויית ראייה. היא רכזת הצעירים במרש"ל תל אביב. עיוורים ולקויי ראייה מכל רחבי הארץ נוהרים לפעילויות שהיא מפיקה. בנוסף, היא יזמית בנשמה, שמעצבת מחדש את מקל הנחיה. כעת, היא מסיימת קורס אימון ומחפשת מתאמנים לפרקטיקום.

"נולדתי עם בעיית ראייה בעקבות מחלה נדירה בשם אנירידיה, מצב גנטי שבו הקשתית של העין חסרה לחלוטין או חלקית וגורמת לראייה ירודה", היא מספרת לשווים. "פעם ראיתי הרבה יותר טוב ואחרי גיל 20 הפכתי ללקויית ראייה".

לפני 12 שנים, התחילה יערית את עבודתה במרש"ל תל אביב. המרש"ל, מרכז רב שירותים לעיוור, הוא מעין לשכת רווחה עבור בעלי תעודת עיוור מגיל שלוש ומעלה המתגוררים בעיר.

Igul-Letova

במסגרת תפקידה, יערית מפיקה אירועים ופעילויות פנאי לצעירים. האירועים שהיא מפיקה מגוונים ומקוריים. בין הפעילויות שיערית מפיקה ניתן למצוא סיורים ברחבי תל אביב יפו, הופעות מונגשות, סדנאות בישול ואפילו מסיבת פורים בבר.

יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)
יערית עובדיה (צילום: שני בוימל)

"אנשים עוברים תהליכים דרך הפעילויות שאני מארגנת, גם אם זה לא קשור באופן ישיר לפעילות", משתפת יערית. "הצלחתי להביא את דוקטור יעל דורון, הפסיכולוגית מחתונה ממבט ראשון, ואת הבת שלה שהיא גם סטודנטית לפסיכולוגיה לסדנת זוגיות אצלנו במרש"ל. שנה אחר כך, הרבה ממשתתפי הסדנא היו בזוגיות רצינית. הם יישמו חלק ממה שלמדו בסדנא".

אבל יערית לא רק מפיקה אירועים. היא מגדילה ראש ומוצאת דרכים לסייע לצעירים באופן אינדיבידואלי גם בחיי היומיום. "אני מחברת בין צעירים שצריכים משהו למתנדבים שמסייעים להם. לדוגמא, מישהו רוצה ללכת לקנות נעליים ואין לו עם מי. אישה רוצה ללכת לעשות שופינג. היא מעדיפה ללכת עם אדם שהיא סומכת עליו. לא מדובר רק בקניית בגדים או נעליים. אנשים צריכים עוד המון דברים. השאיפה שלי היא להגדיל את היקף הסיוע שמתנדבים יכולים לתת", אומרת יערית.

Igul-Letova

יערית מתגוררת בתל אביב עם כלבת הנחיה שלה קליאו. אך לפני כן, היא החליטה לשנות את העיצוב של מקל הנחיה. מאחורי ההחלטה הזו מסתתר תסכול רב. "כמה חודשים לפני שקליאו נכנסה לחיי, הראייה שלי הידרדרה. אבל לא רציתי ללכת עם המקל כפי שהוא. סביב המקל יש סטיגמות. הוא הופך אותנו לעיוורים נזקקים ומסכנים. הסטיגמות הרתיעו אותי", היא מספרת.

היא מוסיפה גם כי "בסקר צרכים שערכתי, הבנתי שלקויי ראייה נוספים מרגישים כמוני. אז החלטתי ליצור מדבקות לקישוט המקל, נרתיק לאפסן את המקל כמו שצריך וסגירה טובה יותר. לקויי ראייה רבים אמרו לי שאם המקל יהיה יותר טרנדי, הם ישקלו בחיוב להתחיל ללכת איתו. אני רוצה להודות לסטודיו יונתן בר אור בפרדס חנה על כך שלקחו את הפרויקט ללא עלות".

ליערית שאיפות רבות לעתיד. היא רוצה לפתח עוד יוזמות חברתיות שיסייעו לאנשים עם נכויות שונות, בעיקר בקטע החברתי. בין אם מדובר באירועים נגישים, בשביל שאנשים לא יחושו החמצה, או ביוזמות אחרות להפחתת בדידות. היא תשמח ליצור שיתופי פעולה מגוונים.

יערית למדה אימון אישי במכללת יוזמות. כעת, היא מחפשת מתאמנים נוספים ללוות בתהליך של שינוי. התהליך כמובן תחת פיקוח והדרכה. יערית מסכמת את התהליך כך: "יש לי מה לתת". אם יש מטרה שתרצו להשיג, מוזמנים לפנות לאימון אצל יערית. ניתן ליצור איתה קשר במייל: yaarito79@gmail.com.

הכותבת היא אקטיביסטית מלאת חיים שלא מוותרת על ההנאות שיש לחיים להציע. והיא גם עיוורת

כתבות אחרונות