נושאים קשורים

כ־40 עובדי אלו"ט יקבלו מלגות ללימודי תואר בחינוך עם התמחות באוטיזם

שיתוף פעולה בין אלו"ט למכללת סמינר הקיבוצים יאפשר לעובדי העמותה ללמוד לתואר ראשון עם התמחות באוטיזם, במקביל לעבודתם. המטרה: לקדם את העובדים מקצועית ולשפר את השירות לאנשים עם אוטיזם

לא חייבים להיות פסיכולוג: האנשים שעזרו למפונים להתמודד עם טראומה

פיילוט של נט"ל שילב עמיתים תומכים במלונות מפונים במהלך המלחמה. המסקנה במאמר שפורסם עכשיו: אנשים עם ניסיון אישי בהתמודדות נפשית יכולים לספק תמיכה משמעותית

איך עברתי אבחון אוטיזם דרך הרווחה ללא עלות

אחרי שאובחן כאוטיסט בגיל 30, אמיר שטיין מסביר איך עושים את זה דרך שירותי הרווחה: למי המסלול מיועד, איך פונים, מה ההבדל מאבחון פרטי וכמה זה חוסך לכם

אחרי 5 שנים: השחקנית חושפת שאובחנה בטעות עם טרשת נפוצה

כוכבת "נשואים פלוס" כריסטינה אפלגייט, שחשפה ב־2021 כי היא חולה במחלה, סיפרה כי הרופאים קבעו שהאבחנה הייתה שגויה. התסמינים הקשים נמשכים והיא עדיין מתקשה ללכת: "לא הבראתי פתאום"

אישום: האב תקף את בני משפחתו ובהם בן 4 על הרצף

כתב אישום שהוגש נגד תושב המרכז מתאר מסכת ממושכת של אלימות ואיומים כלפי בני משפחתו. באחד המקרים היכה את בנו האוטיסט בן הארבע בפניו וגרם לו לחבלות קשות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאחרי סופר-פארם: האם ברשת המתחרה מכבדים פטור מתור?

אחרי סופר-פארם: האם ברשת המתחרה מכבדים פטור מתור?

כשבועיים לאחר שבסופר פארם הודיעו על הפסקת כיבוד פטור מתור בבתי מרקחת, כתב שווים יצא לבדוק מה הסטטוס ברשת BE פארם. ההקלטה והתגובה הרשמית - בכתבה

סערה גדולה התעוררה בשבועות האחרונים לאחר החלטת סופר פארם, כפי שדווחה בשווים, כי לא יכובד יותר פטור מתור בבתי המרקחת לאחר שנים שבהן כיבדו את התעודה.

כתב שווים יצא לבדוק האם ברשת המתחרה BE פארם מכבדים את התעודה. האזינו להקלטה בתחילת הכתבה.

מרשת BE פארם נמסר בתגובה רשמית לשווים כי הם מכבדים תעודת פטור מתור. "רשת BE פארם מכבדת פטור מתור בבתי המרקחת למעט בסניפים בבתי החולים", נמסר מהרשת.

Igul-Letova
בית מרקחת BE פארם (צילום: גיא וקנין)
בית מרקחת BE פארם (צילום: גיא וקנין)

כזכור הודעה זו מגיעה לאחר כמה שנים, שבהן סופר פארם כיבדה את התעודה, וכעת כאמור, אנשים עם מוגבלות שהשתמשו בפטור שלהם, יצטרכו להמתין בתור, דבר שיקשה על שגרת חייהם. "זה מאכזב ברמות", אמרה גולשת, בעקבות ההודעה ושיתפה בחוויה שנאלצה לעבור.

"היום הייתי בבית מרקחת בסופר פארם והייתי בהלם", כתבה בצער. "הרוב הייתי הולכת לשם כי ידעתי שלא צריך לחכת כמו בקופת חולים, בלחץ עם ילד על הרצף שיכול לשבור את כל הסופר פארם עד שמחכים בתור ועכשיו אין ללכת", הוסיפה. "בושה. פשוט אין לי מילים".

גולשת אחרת סיפרה "בי זה פגע ממש. אני מושתלת ריאות. אני נושמת, אבל הגוף שלי בפנים מתפרק. לא יכולה לעמוד מחשש שאפול, זה מאוד פגע בי". גולש אחר זעם: "זה פשוט חוצפה. זו פגיעה בקהילה שלמה".

Igul-Letova

גולשת נוספת סיפרה על מצוקת בתה. "הבת שלי עם פיגור שאין לה הרבה סבלנות לחכות ועכשיו היא תצטרך לחכות הרבה. זה פשוט חוסר התחשבות בנכים".

השלט בסופר פארם לגבי פטור מתור
השלט בסופר פארם לגבי פטור מתור

יש להזכיר כי לפי החוק, אין חובה לכבד בבתי מרקחת את תעודת הפטור, אך, עד לפני שבועיים, ברשת סופר פארם כיבדו את התעודה.

מסופר פארם נמסר בתגובה: "לפי החלטת נציבות השוויון במשרד המשפטים האמונה על הנושא, חובת פטור מתור אינה חלה במוסדות בריאות, לרבות בבתי מרקחת. כדי להימנע מהמתנה בבית המרקחת, ניתן לתאם תור מוזמן מראש או להזמין אונליין – לאיסוף מהסניף, או במשלוח עד הבית".

מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים נמסר: "בשירותי בריאות, לרבות בבתי מרקחת, לא חלות תקנות המחייבות מתן שירות ללא המתנה בתור. לעומת זאת, בשירותי מסחר כלליים, התקנות חלות ומקנות פטור מהמתנה בתור לאנשים הזכאים לכך. לבירור המקרה הספציפי, ניתן לפנות למוקד פניות הציבור של הנציבות *6763".

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות