
סמנכ"לית כספים לשעבר של עמותה המסייעת לנכים בניו ג'רזי נשלחה לכלא בגין גניבת 2.5 מיליון דולר מהארגון.
שופט גזר מוקדם יותר החודש שמונה שנות מאסר בפועל על קולין וויטן. מוקדם יותר השנה היא הודתה באשמה בגניבה בדרגה שנייה על ידי נטילה שלא כדין, סיוע פיננסי לפעילות פלילית בדרגה שנייה ואי-תשלום מיסי מדינה בדרגה שלישית.
וויטן עבדה עבור אותה עמותה בין השנים 2019 ל-2024. בתחילה שימשה כגזברית ובהמשך כמנהלת הכספים הראשית. הארגון מספק שירותים למבוגרים עם מוגבלויות, אך הרשויות לא פרסמו את שמו.
בהודאתה, וויטן הודתה במעילה של כ-2.58 מיליון דולר ישירות מחשבונות הבנק של העמותה, בנוסף ליצירת חשבון בנק נוסף על שם הארגון כדי להעביר כסף לחברת גינון בבעלותה ובבעלות בעלה.
היא הודתה גם שהשתמשה בכספים לרכישת שני בתים חדשים, אופנוע ומכונית ספורט מסוג קורבט סטינגריי בנוסף לשיפוצים שבוצעו בבית מגוריה.
"מקרה זה משקף את המחויבות הבלתי מתפשרת שלנו להשגת צדק לקורבנות ולמתן דין וחשבון לאלה שמנצלים את עמדות האמון שלהם כדי לבצע פשעים", אמר התובע הכללי של ניו ג'רזי.
בעבר אף נגזרו שלוש שנות מאסר על בעלה של וויטן לאחר שהורשע בקבלת רכוש גנוב בדרגה שנייה. כחלק מגזר דינה, קולין וויטן נצטוותה לשלם 2.58 מיליון דולר כפיצוי לעמותה ו-185,546 דולר למדינה בגין מסים שלא שולמו. בעלה נצטווה לשלם 189,000 דולר כפיצוי לעמותה במסגרת גזר הדין.





