נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותהאוצר נגד ביטוח לאומי: "בטוחים שלא יכשילו מהלך למען נכים"

האוצר נגד ביטוח לאומי: "בטוחים שלא יכשילו מהלך למען נכים"

אחרי שבביטוח לאומי תקפו את ההחלטה להעביר לידיהם את האחריות לטיפול בתגי הנכה, במשרד האוצר תוקפים בחזרה ואומרים לשווים: "מאמינים שירתמו לתיקון הנדרש"

משרד האוצר (צילום: נעמן, מתוך אתר פיקיויקי)
משרד האוצר (צילום: נעמן, מתוך אתר פיקיויקי)

הקרב על הטיפול בתגי הנכה ממשיך כשבמשרד האוצר מגיבים למתקפה מצד המוסד לביטוח לאומי, שהזהיר מפני ההחלטה להעביר לידיהם את האחריות לטיפול בתגים במקום משרד התחבורה.

ביום חמישי האחרון פרסם הביטוח הלאומי הודעה ובה התריעו כי העומס המוטל על הוועדות הרפואיות הוא כבד והמשמעות של ההחלטה תהיה פגיעה מהותית בזכויות האזרחים, עיכוב משמעותי בזמני הטיפול ועוד.

אלא שבאוצר לא השתכנעו מהדברים ובתגובה לאתר שווים הם תקפו בחזרה. "אנחנו בטוחים כי בביטוח הלאומי לא ירצו להכשיל את המהלך שייטיב עם הנכים, מה גם שמוצע להשתמש בבדיקות שנערכות ממילא על ידי הביטוח הלאומי באופן שוטף", מסרו ממשרד האוצר.

Igul-Letova

עוד אמרו במשרד האוצר כי "המצב הנוכחי, שבו ניתנו בשנים האחרונות 600,000 תגי נכה לכל דורש, פוגע קשות באוכלוסיית הנכים שזקוקים לחניות נגישות. מטרת ההצעה היא למקד את מתן תגי הנכה באוכלוסיות הזקוקות להם באמת על מנת לשפר את חיי הנכים."

לסיכום אמרו במשרד האוצר לשווים כי :על פי ההצעה, משרד התחבורה ימשיך להנפיק את תגי החניה, אך הנתונים הרפואיים של אלו שיגישו בקשה לתג יועברו מהגופים המקצועיים הקובעים נכויות, לרבות על ידי הביטוח הלאומי, וכך לא תידרש בדיקה רפואית נוספת, מה שיפחית את הנטל על אוכלוסיית הנכים. אנו מאמינים כי גם בביטוח הלאומי ירתמו לתיקון הנדרש לטובת שיפור נגישות המרחב הציבורי".

כפי שפורסם בשווים לפני כשלושה שבועות, על פי הנתונים שפורסמו בטיוטת התוכנית של משרד האוצר, בשנים 2024-2020, יותר מ-80 אחוז מתגי הנכה אושרו על ידי רשות הרישוי במשרד התחבורה, שלה "אין את הידע, המומחיות והכלים התפעוליים לבצע בדיקות רפואיות מהימנות", נכתב בטיוטה.

Igul-Letova

"תהליך זה יממש שתי מטרות", נכתב בטיוטה שפורסמה של משרד האוצר. "ראשית, תהליך זה יהיה יעיל יותר תפעולית ונוח יותר למבקשי התג נכה, שיצטרכו לעבור רק בדיקה רפואית אחת והיא תוכל לשמש גם עבור קבלת תג נכה ללא צורך בבדיקות נוספות".

"לצערנו אוצר המדינה מסרב להכיר במשמעויות עבור האזרחים ובשיחות נאמר ע"י נציגי האוצר כי ההצעה תקודם, למרות הפגיעה המסתמנת", אמרו בביטוח הלאומי ביום חמישי האחרון. "נראה, כי 'השיטה', שבה נוהגים באוצר לאחרונה – העברת הפרויקטים שמשרדי הממשלה השונים לא מצליחים להתמודד איתם מועבר כלאחר יד לביטוח הלאומי ולעובדיו שקורסים מהעומס – לא יכולה להמשיך עוד".

כתבות אחרונות