נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותלחפש את הריפוי: העובד הסוציאלי הפוסט-טראומטי שמסייע לאחרים

לחפש את הריפוי: העובד הסוציאלי הפוסט-טראומטי שמסייע לאחרים

אלעד גליל מתמודד עם פוסט טראומה מאז מבצע צוק איתן ואף לחם במלחמה האחרונה. בריאיון לשווים הוא מדבר ממקום מושבו בהודו, שם הוא במסגרת שליחות עם משפחתו, על המודעות לאבחנה והרצון לסייע: "אפשר לבנות חיים לצד הטראומה"

אלעד גליל במילואים (באדיבות המצולם)
אלעד גליל במילואים (באדיבות המצולם)

העובד הסוציאלי אלעד גליל מתמודד עם פוסט טראומה מאז צוק איתן. כיום, הוא מטפל בפוסט טראומטיים בעצמו. בשיחה עם שווים, הוא מספר בגילוי לב על ההכרה, ההחלטה ללמוד תואר טיפולי והרצון שלו לסייע לאחרים.

אלעד היה חייל סדיר בחטיבת גולני במבצע צוק איתן. "בהתחלה, לא הבנתי שיש לי משהו. היו לי התפרצויות זעם", הוא מספר בריאיון. "היו עוד סימנים, אבל לא ידעתי לתת להם שם. חברים מהצוות שלי הוכרו עם פוסט טראומה ולא תפקדו ואצלי הכול היה טוב. אני עובד ומתפקד".

אלעד למד לתואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי בקרייה האקדמית אונו. הוא עבד במחלקת קידום נוער בגוש עציון. בין היתר, הוא איתר דיירי רחוב. הוא מסביר כי: "מדהים לראות נערים עוברים תהליכים. זה מתבטא בעיקר בדברים הקטנים. ראיתי נערים מתפתחים, מתגייסים, ומקימים משפחה. כל הזמן הייתי ליד התחום הטיפולי, אבל לא ממש".

Igul-Letova

בפגישה עם חברי הצוות שלו, הוא שמע על ארגון נט"ל, נפגעי טראומה על רקע לאומי. הוא הבין שאולי בנט"ל יכולים לסייע לו. רק לאחר תחילת הטיפול, הוא הבין שאולי יש שם למה שעובר עליו. "רק בטיפול, הבנתי שאולי זה משהו אחר", הוא הסביר. זמן לא רב לאחר מכן הוא התחיל ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בשביל להיכנס לתחום הטיפולי.

אלעד גליל בסדנת העץ שלו (באדיבות המצולם)
אלעד גליל בסדנת העץ שלו (באדיבות המצולם)

הדרך של אלעד ייחודית מאוד. הוא מעביר סדנאות בעבודה עם עץ. "עבדתי בערך בכל דבר שקשור לבניין. לאבא שלי יש ידיים טובות. הוא הוריש לי את האהבה לעבודה עם עץ", מספר גליל. "ראיתי איך עבודה עם עץ מסירה הגנות. זה התחיל כשביקשו ממני, עוד כשעבדתי בקידום נוער, לבנות זולה עם כמה נערים".

משם, הסדנאות של אלעד גדלו והתעצמו. לפעמים, הוא מעביר סדנאות לפוסט טראומטיים. "אני חש המון הזדהות כלפיהם. אבל אני משתדל לא לתת עצות. ברור לי שכל אדם עבר דברים שונים וחי חיים שונים. עדיין, קשה לי לראות אנשים שמתפרקים או אנשים שאני מבין בין השורות שהחיים שלהם מתפרקים. יש רמות תפקוד שונות עם פוסט טראומה. אבל אז אני חוזר לאישה ולשני הילדים המדהימים שלי וחושב על כל הטוב שיש לי בחיים", הוא מסביר.

Igul-Letova

אלעד נלחם גם במלחמת חרבות ברזל. "המלחמה נתנה לי הזדמנות לסגור מעגל. שירתתי עם הצוות שלי במילואים קרוב לגבול לבנון. החשש הגדול היה שהלבנונים ייכנסו לישראל. חשבנו שנצטרך להיכנס ללבנון. היה דיבור של כמה בצוות שלנו שלא נכנסים ללבנון", הוא מתאר. "זה פחד אלוהים. יש לנו משפחות. מפקד הפלוגה בא לדבר איתנו. הוא נתן מקום לפחד. זה היה הבדל מאוד משמעותי מהחוויה שהייתה לנו בסדיר".

כיום, אלעד ומשפחתו בשליחות בעיירה הקטנה האמפי שבהודו מטעם ארגון "לב יהודי". "חלק מהשליחות הוגדרה כסיוע לפוסט טראומטיים. יש פה מלא פוסט טראומטיים. מרגש אותי לראות את ההבדל בין אנשים שמגיעים לטיול אחרי צבא בשביל לברוח מהכול לבין אנשים שמחפשים משמעות", הוא מציין. "יש פה יותר ויותר אנשים שמחפשים את הריפוי. אגב, גם גברים וגם נשים. יש הרבה אנשים שנשארו לשנתיים של מילואים ישר אחרי השירות הסדיר. הם באים אליי בשביל לפרוק את הדברים הקשים שהם עברו. אני מעביר פעם בשבוע מעגל גברים ואשתי מעבירה פעם בשבוע מעגל נשים. אני רואה אותם מחפשים משמעות, נותנים מקום לרגשות שלהם".

אלעד גליל (באדיבות המצולם)
אלעד גליל (באדיבות המצולם)

לאלעד חשוב להעביר לכם מסר: "מה זה בעצם פוסט טראומה? מילת המפתח היא נרטיב. מה אנחנו מספרים לעצמנו שקרה לנו? אז כן, קרה לנו משהו. אבל חשוב שתחפשו את הריפוי. לי יש אישה מדהימה. היא אמרה לי: 'בסדר, יש לך את זה. אנחנו איתך. אבל זה לא אומר שאתה יכול להתפרץ, לצעוק ולשבור דברים. תטפל בעצמך, אחרת, אני לא אהיה פה'".

הוא ממשיך ומספר כי זה הציל אותו. "מה מגדיר אותי? זה שיש לי פוסט טראומה או זה שאני עובד סוציאלי, בעל, ואבא לשני ילדים מדהימים? אפשר לבנות חיים לצד הטראומה. חשוב מאוד איך לעשות את זה. חשוב מאוד שלא תספרו לעצמכם סיפור של התמסכנות או נזקקות. תחפשו את הריפוי והשיקום. תחפשו איך לעשות משהו עם החיים שלכם".

הכותבת היא אקטיביסטית מלאת חיים שלא מוותרת על ההנאות שיש לחיים להציע. והיא גם עיוורת

כתבות אחרונות