נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיחינוך מיוחדלשר החינוך יש זמן – לתלמידים ולמורים אין | עמוס שפירא

לשר החינוך יש זמן – לתלמידים ולמורים אין | עמוס שפירא

הדיון בוועדת החינוך על יישום המלצות ועדת שפירא נדחה למועד לא ידוע. עמוס שפירא, שעמד בראש הוועדה, תוקף בטור מיוחד לשווים: "השר למעשה מגלגל את הכדור לממשלה הבאה"

עמוס שפירא (צילום: סיון פרג')
עמוס שפירא (צילום: סיון פרג')

אתמול היה אמור להתקיים דיון בוועדת החינוך של הכנסת בנושא "יישום המלצות ועדת שפירא – החינוך בראי החינוך המיוחד" אלא שהדיון נדחה ולא ידוע עדיין על מועד אחר. למיטב ידיעתי, ביטול הדיון נעשה לבקשת משרד החינוך.

לא היו לי תקוות רבות מהדיון בכנסת, שהרי אחריות היישום של ההמלצות היא בידי שר החינוך ולא בידי הכנסת ובכל זאת יש בביטול הדיון מסר מתסכל לציבור ההורים, צוותי החינוך והתלמידים על התנהלות שר החינוך.

יש להניח שהשר חשש – ובצדק – שלא יהיו לו תשובות מניחות את הדעת באשר ליישום ההמלצות.

Igul-Letova

אני תמיד מציין לחיוב ששר החינוך הוא שיזם את הקמת הוועדה ואף אימץ את ההמלצות שקיבל לפני כשנה, אבל מאז לא קרה כלום בתואנות שונות וללא הסבר מניח את הדעת בעוד מערכת החינוך נמצאת בסחרור תפקודי ותקציבי. השר למעשה מגלגל את הכדור לממשלה הבאה כשלתלמידים ולמורים אין את הזמן הזה.

ההישגים של התלמידים במבחנים הבינלאומיים הולכים ויורדים, המורים והגננות חווים תסכול מסביבת עבודה בלתי אפשרית, שאיתה הם צריכים להתמודד ויותר אנשי מקצוע נוטשים ופחות בוחרים בו – והמחסור הולך וגדל.

שר החינוך יואב קיש (צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת)
שר החינוך יואב קיש (צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת)

בנוסף, לאור מה שקורה בגנים ובכיתות הלימוד, יותר ויותר הורים בוחרים – ובצדק – לשלוח את ילדם לחינוך המיוחד הנפרד. התקציב של המשרד גדל בקצב מהיר הרבה מעבר לגידול במספר התלמידים מבלי שיש שיפור במענים החינוכיים לכלל התלמידים ולאלה עם צרכים מיוחדים.

Igul-Letova

שר החינוך תולה את הדחייה ביישום ההמלצות במשרד האוצר, בהסתדרות ועוד הסברים לא סבירים לאור המשבר. זו לא הסיבה. היישום תלוי בעיקר בחזון ובנחישות של שר החינוך. מתוצאות היישום תיהנה הממשלה ושר החינוך הבא – מי שזה לא יהיה. היישום אפשרי ללא תירוצים לו רק משרד החינוך ישנה את הקונספציה המוטעית השולטת במשרד כבר שנים.

מסמך ההמלצות של הוועדה בראשותי איננו עוסק בסיסמאות יפות וכוונות נאצלות אלא הוא  מצביע על מה בדיוק צריך לעשות וגם על איך ניתן ליישם ללא תוספת מורים וגננות ובאופן שיביא גם לשיפור ההישגים, גם לשיפור הסביבה החינוכית של המורים והתלמידים כולל אלה עם צרכים מיוחדים וגם לחיסכון בתקציב השוטף של המשרד.

זה אפשרי אבל זה תלוי כפי שכבר כתבתי בשנוי הקונספציה השולטת במשרד החינוך, שהביאה את מערכת החינוך למשבר תפקודי ותקציבי.

ההמלצות מתקדמות בעיקר במספר נושאים: הכשרה מנוהלת של המורים והגננות, הקטנה מהותית של הכיתות להגנים לפחות מהממוצע הקיים ב-OECD והיפוך הפירמידה בסדר העדיפויות לכיוון הגיל הרך.

מי שסקרן יותר על מה וכיצד זה ניתן ליישום ללא תוספת מורים וגננות מוזמן לקרוא את ההמלצות: https://shorturl.at/6NaAM

מי שעדיין חושב שהוועדה טעתה יכול לפנות אליי לטלפון: 0523669996

באשר לדחיית הוועדה מסרו במשרד החינוך לשווים: "הדיון לא בוטל אלא נדחה. מועד חלופי יתואם בימים הקרובים עם ועדת החינוך".

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות