
צריכים להכחיד את המילה החזרים ולדאוג שהכל יעבור דרך קופות החולים", כך אמר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, בוועדת הבריאות אמש, בסקירה שהציג על עבודת המשרד בהתייחסות לרפורמת ביטול ההחזרים בהתפתחות הילד.
לדבריו, הורים אינם צריכים לקבל החזרים כלל ולקבל את כל הטיפולים בחינם. "זה אתגר מאוד גדול. כי המטפלים לא יעברו לקופות החולים אם ידעו שהם יכולים לטפל בפרטי ולקבל הרבה יותר כסף", השיב בר סימן טוב.
שר הבריאות חיים כץ אמר בדיון כי "הרפורמה שנכנסה עכשיו היא רק עבור ילדים קלים", דבר שעורר סערה ברשת.
לדבריו, אי קיצור התורים גם בפעימה השנייה יכול להיות דווקא הישג בשל העובדה שאם ימשיכו ברפורמה גם כשאין קיצור תורים, המטפלים יבינו שאין להם ברירה אחרת, אלא להצטרף אל קופות החולים. "אנחנו צריכים לשכנע את המטפלים לבוא לעבוד אצלנו ואם הם יידעו שאנחנו רציניים הם יעברו בהמוניהם לעבוד במערכת הבריאות".
אחת מהטענות שעלו זה שהנתונים לא הועברו בזמן ועל כך השיב בר סימן טוב. "אני אדאג באופן אישי למסור את הנתונים לחברי הכנסת", הסביר והוסיף: לא נגענו באף ילד שהתחיל טיפול. גם אם הוא קיבל את האישור לטיפול ולא התחיל טיפול, גם בו לא נגענו".
"גם מהשב"ן (שירותי בריאות נוספים), לא הוצאנו שום דבר. אנחנו לא רוצים לראות החזרים גם שם. קופות החולים צריכות להיות בקשר עם ספקים. זו המומחיות שלה. גם בסל הרגיל וגם בשב"ן".

כזכור, במסגרת הרפורמה בהתפתחות הילד יבוטלו ההחזרים מטיפולים פרטיים ואלו יועברו לקופות החולים. על הנייר, הרפורמה נראית מושלמת בשל העובדה שההורים לא יצטרכו יותר לחכות להחזרים ופשוט יקחו את ילדיהם לטיפול, אך זמני ההמתנה הארוכים שקיימים כבר היום לפני הרפורמה עומדים על חודשים לכל הפחות ואף עוברים לעיתים את השנה לתור. הדבר קריטי שמדובר בילדים בגיל הרך שזקוקים לאבחונים וטיפולים באופן שוטף.
לשם הצלחת הרפורמה הקצו 130 מיליון שקלים במסגרת מבחני תמיכה, בין היתר לגיוס כוח אדם נוסף. "נתנו את הכסף הזה לקופות החולים כדי שייקחו עוד כוח אדם שיעבדו אצלם ולא בפרטי. הוספנו לרשויות ולבתי החולים כשבמקביל אנחנו מגדילים את מספר האנשים שאמורים ללמוד בדגש על הפריפריה", אמר בר סימן טוב.
גם קופות החולים בעצמן מודות שהתורים לא יקוצרו בפעימה הראשונה והשנייה של הרפורמה, שנפרסת על פני 4 שנים.
"מתוך 11 אלף ילדים שרצינו שהיו אמורים להיות שחררנו 3,000 וכעת זה 8,000 ילדים בפעימה הזאת", אמר בר סימן טוב.
הילדים המדוברים הם ילדים בעלי עיכוב שפתי ולא ילדים על הרצף או סומטים, כשבר סימן טוב טוען שהיה צריך לבחור ילדים על הרצף וסומטים תחילה. "אני הייתי מתחיל הפוך, אבל אנחנו היינו קשובים גם לכם וגם לציבור ובגלל זה התחלנו איתם ואת שאר הילדים אנחנו דוחים לסוף", הוא הסביר.
על עניין ההמתנה שנמשך לעיתים גם שנה ושנתיים טען בר סימן טוב: "מה עדיף? שיחכו את אותו זמן המתנה ובסוף ישלמו כסף או שיחכו ולא ישלמו כלום? אנחנו מצפים לראות שתהיה דלתא בקיצור זמני ההמתנה בפעימה השנייה, אבל אנחנו נראה את זה רק לאחר סקירה של הפעימה הראשונה", הוא הסביר.





