נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיחדשותהלמידה מרחוק תימשך בראשון: האם בתי הספר ייפתחו בהמשך?

הלמידה מרחוק תימשך בראשון: האם בתי הספר ייפתחו בהמשך?

משרד החינוך עדכן כי גם ביום ראשון תמשיך מערכת החינוך, כולל החינוך המיוחד, לפעול במתכונת של למידה מרחוק. ההמשך ייקבע בין היתר בהתאם להערכת המצב במוצ"ש. אם יוחלט על פתיחה פיזית, תינתן היערכות של 24 שעות

שר החינוך יואב קיש (צילום: מירי שמעונוביץ, לע"מ)
שר החינוך יואב קיש (צילום: מירי שמעונוביץ, לע"מ)

משרד החינוך הודיע כי ביום ראשון הקרוב תמשיך מערכת החינוך, כולל החינוך המיוחד, לפעול במתכונת של למידה מרחוק בכלל מוסדות החינוך.

ההחלטה התקבלה בהתאם להנחיות פיקוד העורף ולאחר התייעצויות יחד עם ראשי הרשויות המקומיות, ארגוני המורים, הנהגת ההורים ומועצת התלמידים והנוער הארצית.

לפי משרד החינוך, המשך המתווה ליום שני ייקבע בין היתר בהתאם להערכת המצב ולהנחיות פיקוד העורף שיימסרו במוצאי שבת. ככל שיחול שינוי בהנחיות תיבחן אפשרות להפעלה פיזית של מוסדות החינוך, בהתאם למגבלות ולהנחיות שייקבעו. בכל מקרה של פתיחה פיזית תינתן היערכות של לפחות 24 שעות לרשויות המקומיות, לבתי הספר ולהורים.

Igul-Letova

רשות מקומית שתבקש לבחון פתיחה חריגה של מוסדות החינוך בתחומה תוכל לעשות זאת בתיאום עם פיקוד העורף ומשרד החינוך.

"התפיסה הבסיסית של מערכת החינוך היא שלמידה פיזית של תלמידים עם המורה ולצד חבריהם לספסל הלימודים היא הדרך החינוכית הטובה והנכונה ביותר. לצד זאת, האחריות לביטחונם של תלמידי ישראל וצוותי החינוך מחייבת לפעול בזהירות ובשיקול דעת", אמר שר החינוך יואב קיש.

עוד הוא אמר כי "הצעדים נבחנים בכובד ראש, בתיאום מלא עם פיקוד העורף ובקשב לרשויות המקומיות ולשטח. נמשיך לעדכן תוך כדי תנועה וככל שהמצב יאפשר ובהתאם להנחיות, נפעל לחזרה בטוחה והדרגתית למסגרות החינוך. החוסן שמפגינים התלמידים והמסירות של צוותי החינוך בימים הללו מעוררי הערכה עמוקה, והם מקרינים על החוסן של החברה הישראלית כולה".

Igul-Letova
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות